Tulp Bank 2-zits: Sfeervolle bank van leer

Mijn ‘Tulp 2-zits’ leren bank: compact, stijlvol & comfortabel met koudschuim kussens en robuust Colorado leer. Perfect voor elk interieur!
Auteur

Noah Visser

Publicatiedatum

20 november 2023

Inleiding

Homingxl bank tulp 2 zits leer colorado cognac 03 175 mtr breed 550x2670

Een prachtige, compacte en huiselijke leren bank, kleur cognac. Een echte eye catcher voor iedereen die binnenkomt. Als deze in je woonkamer staat lijkt hij elke dag weer nieuw. Elke keer zul je weer blij zijn met deze aanschaf, de Bank Tulp 2-zits is een en al aantrekkelijkheid! De warme cognac kleur die altij zal matchen met andere kleuren, de huiselijkheid vanwege de vorm en de zit- en rugkussens, vanwege de metalen poten en de armleuningen een moderne uitstraling. Toch kan de Bank Tulp 2-zits in menig interieur, juist omdat deze van alles het beste heeft, klassiek en modern. Ook in een landelijk interieur kan de bank prima geplaatst worden, omdat leer altijd overal mee matcht, vanwege het natuurlijke karakter van de bank.

Prijzen

Poten

De bank is compact, mede vanwege de metalen dunne poten en de rechtopstaande armleuningen en de rugleuning, die niet zo hoog is. Een overzichtelijke bank, geen massieve onderkant en zeker niet dominerend. Precies goed, in alle opzichten. De bank kan als zogenaamde ‘hoofdbank’ functioneren in een kleinere woonkamer of andere ruimte die niet zo groot is, maar ook als ‘bijbank’ als er al sprake is van een driezitsbank. Nogmaals, een andere kleur of vorm is geen probleem, zeker niet als het leer hetzelfde is. Bovendien, door de huiselijkheid en het feit dat de bank compact is, comfortabel en praktisch kan deze ook in menig horeca gelegenheid.

Kussens

De bank heeft zit- en rugkussens, beide gevuld met koudschuim. Koudschuim is de allerbeste vorm van polyether. Polyether wordt gebruikt voor de vulling van kussens en matrassen. Koudschuim is een uitstekend materiaal voor een bank kussen, omdat de veerkracht sterk is en lang behouden blijft. Koudschuim ventileert, heeft een open structuur en nog veel meer voordelen, zoals het corrigerend vermogen. Daarom is het de perfecte vulling voor de perfecte bank en zal De zitplaatsen zijn breed genoeg, het ruggedeelte hoog genoeg en de armleuningen zijn zodanig dat ze uitermate comfortabel zijn en zo is de bank de plaats wat deze zijn moet: de beste plek om te ontspannen. Om gezellig samen op te zitten of alleen en je benen er ook op te leggen! Het zitcomfort van deze bank valt onder de noemer ‘stevig’, dus kun je er heerlijk ontspannen en energie opladen.

Afmetingen

De Tulp 2-zits is totaal 172 cm breed, maar de zitbreedte is 138 cm precies, ruim voldoende voor twee personen, meer dan genoeg zelfs. De totale hoogte is 82 cm. De zitdiepte 57 cm, wat heel riant is, de zithoogte 44 cm en de hoogte van de armleuning is 64 cm. De Tulp 2-zits is helemaal in evenwicht, het zitplezier is gegarandeerd met deze bank. Ontdek ook onze HomingXL Bank Tulp: Comfortabel 3-zits bank van leer in Colorado die een perfecte aanvulling is op deze 2-zitsbank.

Hoewel de bank op dunnen poten staat is deze net als de RRR uitermate sterk en stabiel, juist vanwege de poten. De metalen poten zorgen voor een ruimtelijk effect en het lijkt alsof de bank zweeft. Vier poten zijn voldoende, juist omdat ze van sterk metaal zijn en in het bijzonder door de vorm, aan de bovenkant is er een horizontale hoek die zorgt voor een extra draagvermogen van de poot, deze wordt ook wel ‘retro-constructie’ genoemd. Het onderstel van de bank is van goede kwaliteit hout en een sterke constructie.

Het Colorado leer van deze bank is een geweldig populair soort leer en niet voor niets. Het leer is samengesteld uit afvalresten van leer, waardoor het een stoere en robuuste uitstraling heeft.

Het echte leer, een laag die 70% in beslag neemt, heeft een natuurlijke en robuuste uitstraling. Echter, het leer is gevoelig voor beschadigingen en omdat het uit resten bestaat is het ongelijkmatig. De laag van polyester, 30% van het geheel, zorgt ervoor dat alles glad is afgewerkt, er geen vocht of vuil in het leer kan trekken en het leer onderhoudsvrij is. Voor meer informatie over de verzorging en het onderhoud van lederen meubels, lees ons artikel over de Beliani Chesterfield, een klassieke 3-zits leren sofa in grijs.

Samen met het koudschuim, de goede naden en alle andere materialen waaruit deze bank is opgebouwd, is het een ijzersterk geheel die voor vele jaren veel plezier, comfort en ontspanning zal geven.

Je voeten op de bank, dat kan als je alleen bent, je benen op de bank, dat kan. Echt liggen en zeker slapen, hiervoor is het zitgedeelte te kort, hoogstens voor een kind, als de rugkussens van de bank af zijn, deze zijn namelijk wel los.

De bank is gemakkelijk te reinigen en te onderhouden. De vochtige doek is voldoende voor de kussens. Achter en tussen de kussens kun je de stofzuiger of kruimeldief gebruiken.

De Tulp 2-zits met Colorado leer wordt als een stuk geleverd, maar de poten moeten er wel aan worden geschroefd. Hiervoor is een duidelijke en overzichtelijke handleiding beschikbaar. Met schroeftol en steeksleutel 13 is het een fluitje van een cent.

Twijfel je toch over de kleur of andere zaken? Wij sturen graag vooraf een gratis stukje stof op, zodat je zelf kunt kijken of het in je interieur zal passen en die kan is erg groot! Bovendien, als je de bank hebt besteld en deze is gratis afgeleverd, komen wij deze eveneens gratis weer halen, binnen veertien dagen en krijg je gewoon je geld terug, of je krijgt een ander bankstel. Wij doen niet moeilijk. Beslis daarom snel en ga voor de aanschaf van deze prachtige bank die elke ruimte op doet fleuren.