Beliani Copenhagen: Scandinavische hoekbank van bruin leer

Mijn review: Beliani Copenhagen hoekbank - luxe, comfort & Scandinavisch design in één. Topkwaliteit leer & ruimte voor ontspanning.
Auteur

Emma de Vries

Publicatiedatum

20 november 2023

Inleiding

Beliani copenhagen hoekbank leer bruin 92000000565609420

Wie een mooie en vooral originele bank wil, alles dan allerlei andere banken, is bij Beliani aan het juiste adres. Deze verkoopt nu namelijk de hoekbank Copenhagen. Copenhagen laat zien hoe gevarieerd het aanbod van Beliani is en toont tevens de rijkdom van Scandinavië.

Prijzen

Originaliteit

Uniek, dat is het goede woord voor deze bank. Werkelijk alles eraan is bijzonder, het mooie leer met de zijdeglans, de onderverdeelde zitplaatsen, de bijgeleverde sierkussens, de chaise longue aan de linkerkant, maar bovenal de vorm! Qua stijl is de bank modern, maar door de veelzijdigheid kan deze in menig ander interieur.

Ontwerp

Beliani copenhagen hoekbank leer bruin 9200000056560942_22

De metalen poten maken het geheel compleet, geven een hippe uitstraling aan deze bank. De Copenhagen straalt als geheel klasse en allure uit, die aan het gehele interieur een nieuwe glans zal geven! De poten zorgen er tevens voor dat er een ruimtelijk effect ontstaat doordat de bank niet geheel tot de grond reikt. De vloer eronder is te zien, dit maakt de constructie open en is het reinigen van de vloer onder de bank is uitermate eenvoudig.

De hoekbank Copenhagen is uitnodigend, ook omdat deze zo ruim is opgezet. De bank is uiteraard bestemd om te kunnen genieten en goed te ontspannen, aan deze twee eisen voldoet Copenhagen volop! Dan uiteraard nog het esthetische aspect, dit is meer dan ruim voldoende bij deze specifieke hoekbank, die feitelijk niet echt een hoekbank is.

De lederen bank is namelijk niet in een hoek, maar in een rond bocht geformeerd, dat is pas het meest originele aspect van de hoekbank Copenhagen. Feitelijk heeft de bank twee flauwe bochten, met aan de linkerkant een chaise longue, aan de rechterkant het zitgedeelte. Afgewerkt met mooi, glanzend, bruin rundleder!

Zitcomfort

Alles aan de hoekbank Copenhagen is uitmuntend, dus ook het comfort! De losse zit- en rugkussens zorgen voor extra comfort. Ook de bekleding van leer is uiteraard zeer comfortabel. Maar het kunststuk van deze bank is het feit dat zowel de rug- als zitkussens een vulling hebben van echte veren. Deze zijn de garantie dat de kussens jarenlang veerkrachtig blijven, elk gewicht op de juiste wijze ondersteunen en geen doorzitplekken vertonen. Deze ontsieren de bank namelijk en maken deze ook nog eens oncomfortabel. Met de veren vulling hoeft niemand hier voor te vrezen, integendeel, je kunt je spieren heel goed ontspannen. De chaise longue onderstreept dit uiteraard nog, met je voeten op de bank, zonder dat iemand het kan verbieden.

Afmetingen

Beliani copenhagen hoekbank leer bruin 9200000056560942_33

De bank is precies 3,6 meter breed, uitzonderlijk breed uiteraard. De preciese zitbreedte is 3 meter. De hoogte van de bank is 72 cm. De lengte hoek is 136 cm en de hoogte van de armleuning is 68 cm. De zitdiepte is riant met 56 cm, de zithoogte perfect met 43 cm. In totaal heeft deze bank maar liefst 6 zitplaatsen, een perfecte basis voor je woon- of zitkamer.

Stevigheid

12 korte poten, van metaal en het metalen onderstel zorgen voor een rotsvaste constructie. Liggen, zitten, hangen over de bank, alles is mogelijk. De Copenhagen hoekbank is ijzersterk, in alle opzichten!

Kwaliteit leer: rundleer

De zit- en rugkussens zijn bekleed met 100% rundleer van hoogwaardige kwaliteit. De rest van de bank is vervaardigd met synthetisch kunstleer, eveneens van bijzonder hoge kwaliteit. Dit zorgt voor een extra luxe uitstraling voor de hoekbank Copenhagen. Het verschil tussen deze twee is niet of nauwelijks zichtbaar, het is een egaal geheel.

Onderhoud

Beliani copenhagen hoekbank leer bruin 9200000056560942_44

Daarom is het onderhoud zo gemakkelijk, een vochtige doek is eigenlijk voldoende vanwege de goede afwerking. Wie echt het leer uitermate goed wil beschermen kan wellicht nog kiezen voor een extra afwerking. Voor het onderhoud kan de stofzuiger, met het juiste mondstuk, heel nuttig zijn. Gebruik geen andere middelen dan de toegestane, deze kunnen slechts schade aanrichten. Let daarom goed op de gebruiksaanwijzing. Meer weten over leeronderhoud en passende producten? Bekijk dan onze gids over het kopen van leren banken en het onderhoud ervan, vol handige tips en adviezen.

Liggen en slapen

Liggen, loungen en relaxen kan uitstekend op deze bank, mede dankzij de chaise longue. Echt slapen kan wellicht ook, zeker als de rugkussens eraf zijn, is de ligbreedte goed genoeg. De bank is uiteraard ook lang genoeg om op te liggen, maar het is afhankelijk van de lengte van de persoon of het niet te bochtig wordt. In ieder geval, deze hoekbank is flexibel en veelzijdig te noemen.

Levering en montage

Beliani copenhagen hoekbank leer bruin 9200000056560942_55

De bank wordt gratis bezorgd in 3 dozen. Zo wordt deze afgeleverd en het monteren zal niet moeilijk zijn. De bank is gelukkig al gedeeltelijk vooraf gemonteerd. De handleiding is duidelijk en alle benodigdheden worden bijgeleverd.

Garantie

De fabrieksgarantie is 6 maanden. Mocht er iets mankeren of beschadigen dan wordt de bank opgehaald en weer thuisbezorgd. Ruilen of retourneren, daarover wordt niet moeilijk gedaan, dit is tevens kosteloos!

Conclusie

Beliani copenhagen hoekbank leer bruin 9200000056560942_66

Daarom, ga snel over tot aanschaf en genieten van deze mooie, comfortabele, bijzondere en praktische leren bank, met hoge kwaliteit. Dat is de Hoekbank Copenhagen van Beliani. Voor een andere stijlvolle optie in leer, overweeg de Beliani Oslo: Mooie hoekbank van beige leer, die prachtig zou staan in een modern interieur.