Solliden Meriko: Originele 2-zitsbank in zwart leer

Mijn ultieme zitgenot vind je bij de Solliden Meriko 2-zitsbank in zwart leer. Topcomfort, stijlvol design en duurzaam; perfect voor elk interieur!
Auteur

Lucas van Dijk

Publicatiedatum

20 november 2023

Inleiding

Solliden meriko 2 zitsbank leer zwart 92000000730705930

De Solliden Meriko is een klassiek en origineel leren bankstel in een modern Scandinavisch jasje. Het uiterlijk is klassiek en mede hierdoor ziet de bank er uitermate comfortabel uit, tevens betrouwbaar en solide.

Prijzen

Solliden merk

Het degelijke Scandinavische merk Solliden, doet wat de naam belooft. De leren bank heeft alles wat nodig is en meer dan dat. Je bent verzekerd van een goede kwaliteit voor een prima prijs, tevens duurzaamheid! Het mooie zwarte leer zorgt ervoor dat deze bank met vele achtergronden en andere kleuren en materialen gecombineerd kan worden. Ook kan deze als basis dienen voor een (ver)nieuw(d) interieur voor wie eens aan iets anders toe is.

De bank is het centrum van de ruimte waarin deze wordt geplaatst, een blikvanger, het visitekaartje, daarom is het zo belangrijk dat deze er goed uitziet en tevens comfortabel is. Vele mensen brengen er vele uren op door. De beste plaats in de kamer, om te zijn en om op te zitten, daar is de bank voor. Een plek om bij te komen, te ontmoeten en te genieten wat de televisie of het boek te bieden heeft.

Kwaliteit leer

Solliden meriko 2 zitsbank leer zwart 9200000073070593_22

100% echt kwaliteitsleder, hiermee is de Meriko bekleed, op uitermate nette wijze. De naden zijn prachtig netjes en duidelijk gestikt. Omdat het leder is afgewerkt is er geen risico op schade zoals krassen of blijvende vlekken.

Het zwarte leer met de zijdeachtige glans, de vier korte kunststoffen pootjes en het gehele model straalt klasse en allure uit. Dit is nooit teveel in geen enkel interieur! Omdat de zij- en achterkant eveneens netjes zijn afgewerkt, kan deze rustig op een vrije plaats in de kamer worden neergezet.

Zitcomfort

De Meriko bank is extra comfortabel wegens diverse redenen. De rugleuning is zo hoog dat ook je hoofd er tegenaan kan leunen, zodat je echt kunt ontspannen, wat zo belangrijk is op een bank. Maar het belangrijkste is wel dat deze gevuld is met het comfortabele en duurzame koudschuim in combinatie met nosag vering. Waarom dat zo belangrijk is, leggen wij graag uit!

Materiaal

Solliden meriko 2 zitsbank leer zwart 9200000073070593_33

Koudschuim ventileert op uitstekende wijze en het voordeel is dat het nooit (te) warm aanvoelt. Maar er zijn nog meer voordelen. De celstructuur is open en onregelmatig, dit verhoogt juist de veerkracht en het zitcomfort, hierdoor wordt het gewicht goed verdeeld. De nosag vering is met behulp van electriciteit extra veerkrachtig gemaakt, daarom is dit een perfecte combinatie van stevigheid, comfort en vooral duurzaamheid. Zelfs na jaren van intensief gebruik is het nog net zo comfortabel. Voor een bank die deze eigenschappen belichaamt, bekijk ons artikel over de BePureHome Rodeo: Stijlvolle Leren Bank voor 3 Personen.

Afmeetingen

De Meriko 2-zitsbank van het veelzijdige merk Meriko is een compacte bank, maar absoluut met voldoende ruimte. De breedte is 161 cm, prima voor een 2-zitsbank. De hoogte is maar liefst 103 cm, bijzonder hoog voor een bank en hieruit blijkt inderdaad dat de rugleuning zo hoog is dat je ook je hoofd er tegenaan kunt leggen. De totale diepte van de Meriko is 96 cm, de zitdiepte 56 cm, vrij diep voor een bank zoals deze. Bovendien is de zithoogte ook nog eens perfect met 46 cm. Wie eenmaal plaatsneemt, wil voorlopig niet opstaan! Opstaan zal echter voor niemand een probleem zijn, omdat de zithoogte vrij ruim is. Zitten en opstaan wordt voor iedereen een groot genot dankzij de Meriko.

Onderstel en stevigheid

Solliden meriko 2 zitsbank leer zwart 9200000073070593_44

Het houten onderstel, de vier kunststoffen pootjes en uiteraard de stevige opbouw van veren, koudschuim en leer zorgen voor een uitermate stabiele bank die niet wankelt, gammel is of wordt of naar achteren, voren of opzij kan klappen. Overal is over nagedacht, zelfs als je over de ene armleuning hangt is er geen sprake van gevaar! Veilig, stabiel, dat is de constructie van de Sollliden Meriko.

Onderhoud

Een vochtige doek is voldoende voor de reiniging. Dankzij de afwerklaag is meer niet nodig, kan alleen schade aanbrengen.

Slapen op de bank

Solliden meriko 2 zitsbank leer zwart 9200000073070593_55

Als je er alleen op zit, kun je je voeten uiteraard tegen de andere armleuning leggen, maar de Meriko heeft geen slaapfunctie. Liggen kan alleen voor kinderen en de zitdiepte is niet breed genoeg voor een bed. Maar dat geeft niet, met een voetenbank kan het ook en nogmaals, je kunt je hoofd kwijt tegen de rugleuning. Ontspannen van top tot teen!

Levering en garantie

De bank wordt opgebouwd afgeleverd, geen gedoe met in elkaar zetten en de daarbij komende materialen. Sterker nog, alleen maar uitpakken, neerzetten op de juiste plaats en in gebruik nemen! Een perfecte bank voor vele woonkamers, ook de kleinere kamers. Voor wie de look compleet wil maken, is de BePureHome Rodeo Leren Eetbank Zwart perfect om toe te voegen aan uw interieur.

De garantie is ruim en de bedenktijd 14 dagen, ga daarom met een gerust hart tot aanschaf over en ontdek het comfort van de Meriko.