Texas Bank: Comfortabele buffalo leren bank van HSM in cognac kleur

Mijn Texas Bank review: HSM’s stoere buffalo leren zitmeubel voor elk interieur. Comfort, stijl & multifunctioneel. Gratis levering! Ontdek meer.
Auteur

Liam Jansen

Publicatiedatum

20 november 2023

Inleiding

Hsm collection bank texas buffalo cognac metaal/buffalo leder 92000000841012430

De leren Texas Bank van HSM is een comfortabele en stoere bank, modern, met een vleugje wild-westen uiteraard, die voor velerlei interieur en gelegenheden geschikt is. De bank kan als hoofdbank, bijbank maar ook als eetkamerbank, een bank bij de open haard, voor de horeca bij een salontafel en zo zijn er nog veel meer ideeën als het gaat om de Bank Texas. Deze is in principe voor de eettafel maar kan nog voor veel meer dingen worden gebruikt!

Prijzen

Ruimte

De bank neemt niet veel ruimte in, ook niet voor het oog, maar biedt wel drie ruime zitplaatsen. Dat er geen armleuningen zijn draagt bij aan de open structuur en maakt het mogelijk dat de bank gemakkelijk is aan of bij te schuiven. Een zeer flexibele lederen bank, in alle opzichten. Door het mooie stoere en natuurlijke leer kan het met menig andersoortig materiaal gecombineerd worden, dit geldt tevens voor de bruine kleur, deze past in menig interieur.

Soort bank

Hsm collection bank texas buffalo cognac metaal/buffalo leder 9200000084101243_12

Inderdaad, de bank is veelzijdig, de gebruiksmogelijkheden ook. Van bank tot in de wachtkamer, in de studeer- of slaapkamer, bij de tafel, in de keuken, zelfs buiten kan deze gebruikt worden, al moet deze uiteraard wel weer naar binnen ‘s avonds.

De bank is een beetje tussen een eetkamerbank en een gewone bank in. Alles kan met deze bank en er kan ook veel op deze bank. Televisie kijken, lezen, eten, film kijken, lekker bij de kachel of de open haard zitten, schuif maar bij die bank!

Materialen

Doordat de bank geen vier poten heeft zoals veel banken of een massieve onderkant, dit is een combinatie van metalen delen die de bank ondersteunen en tevens voor vering zorgen. De kans om met voeten achter de poten te blijven hangen (deze bank wordt uiteraard veel verschoven), is veel minder klein. De poten nemen ook niet veel ruimte in.

Zitcomfort en stevigheid

Hsm collection bank texas buffalo cognac metaal/buffalo leder 9200000084101243_23

De bank kussens zijn sterk en stevig, hebben een goede vering. Het verschil met menig eetkamerstoel is dat de rugleuning ook zacht is in plaats van hard, omdat veel eetkamerstoelen een harde leuning hebben, van hout of metaal. Deze rugleuning is zacht, maar niet te en voelt een stuk aangenamer dan menig eetkamerstoel. Daarom is het gemakkelijker om langer aan tafel te zitten met deze bank, niet alleen voor het eten maar ook om aan tafel te werken, voor de kinderen om te knutselen, te tekenen of hun huiswerk te maken. Voor wie op zoek is naar een stijlvolle toevoeging aan de eetkamer, is de BePureHome Rodeo Leren Eetbank Zwart een uitstekende keuze die comfort en klasse combineert.

Vanwege de praktische vorm, het robuuste uiterlijk en door afkomstig te zijn uit het wilde westen, brengt deze bank sfeer. Daarom is deze ook geschikt voor horeca gelegenheden, zoals restaurants. Maar ook in vakantiehuisjes.

De veerkracht van de bank is goed en daarom hoef je in geen jaren te vrezen voor doorzitplekken. De vulling van de kussens gaat lang mee en behoudt veerkracht.

Soort en kwaliteit leer

Deze specifieke Bank Texas, buffalo leer in de kleur cognac, heeft een zitoppervlak van 145 cm, officieel drie zitplaatsen dus en dit is ook terug te vinden in het patroon van de bank. Alleen niet zo duidelijk onderscheiden als bij een gewone bank, je kunt er ook gemakkelijk met vier kinderen op, het is allemaal niet zo duidelijk van elkaar gescheiden. Er zijn inderdaad geen armleuningen, dit maakt het zitoppervlak een stuk breder.

Het leer waarmee Bank Texas bekleed is, is Buffalo leer, hetgeen inderdaad uit het zuiden van Amerika komt. Het is stoer, robuust en heeft een geweldig aantrekkelijke uitstraling. De kleur is middelbruin, cognac inderdaad, een kleur die zich gemakkelijk laat combineren met diverse andere kleuren.

Het leer is behandeld, daarom is het sterk en niet kwetsbaar voor vuil en beschadigingen.

Afmetingen

Hsm collection bank texas buffalo cognac metaal/buffalo leder 92000000841012431

De zitdiepte is 45 cm, precies goed voor een actieve houding, dit is anders dan een gewone zitbank, deze diepte is meestal minimaal 50 cm. De zithoogte van de Bank Texas is 50 cm, hoger dan een zitbank omdat deze aan tafel moet worden geschoven. Dit zorgt allemaal voor een comfortabele houding waaruit tevens goed gewerkt kan worden. Wegzakken is niet aan de orde met deze bank. De hoogte van de bank is 85 cm, dit betekent een relatief hoge rugleuning, nog meer comfort dus!

Dankzij het metalen onderstel en de buizen die als poten functioneren, is de bank uitermate stabiel en tevens 100% veilig. Geen zorgen over omvallen, achterover klappen etc. zelfs voor de kinderen is de basis veilig genoeg. Tenminste, voor hen die oud genoeg zijn om niet meer in de kinderstoel te zitten.

Zitten en liggen

Op de bank kun je heerlijk zitten, ontspannen, maar dit is absoluut geen bank om op te liggen of zelfs te slapen. Zelfs voor kinderen is het liggedeelte te smal en de bank bovendien te hoog. Wel kan de bank fungeren als voetenbank, zodat je je voeten hoog kunt leggen. Je benen opzij leggen, dat kan uiteraard wel.

De Texas Bank is gemakkelijk in onderhoud, met een vochtige doek kan deze eenvoudig gereinigd worden, wat uiteraard belangrijk is voor een bank van leer bij de eettafel.

De bank wordt gratis afgeleverd in een stuk. Geen gedoen met klikken of schroeven, je kunt de bank zo plaatsen waar je deze wilt hebben. Omdat de bank qua gewicht vrij licht is, is deze gemakkelijk te verschuiven en op te tillen.

Altijd een bank bij de hand. Zodra je erop zit, voel je hoe je gewicht wordt verdeelt en kun je comfortabel achterover leunen zonder lui te worden.

Bovendien heb je twee weken de tijd om op je besluit terug te komen. De bank wordt gratis weer opgehaald en het geld weer teruggestort. Daarom, de Bank Texas kan voor iedereen een prima aankoop zijn!