Solliden Sille: Compact 2-zitsbank van zwart leer

Mijn tip: Solliden Sille 2-zits zwart leren bank! Comfort, design & kwaliteit in één. Perfect voor elke ruimte, must-have voor thuis. Shop nu!
Auteur

Liam Jansen

Publicatiedatum

20 november 2023

Inleiding

Solliden sille 2 zitsbank zwart leer 92000000732023540

Heerlijk. Dat zal je eerste gedachte zijn als je deze compacte leren bank, de Solliden Sille, met een open structuur aanschouwt. Een prachtige bank die tevens heel comfortabel oogt. Het bijzondere en het eenvoudige komt samen in een perfecte combinatie.

Prijzen

Leer

Voor wie altijd al een leren bank heeft willen hebben, dit is je kans om een mooie, comfortabele en betaalbare bank aan te schaffen. Solidden, het woord zegt het al, heeft een Scandinavische oorsprong. Het zegt tevens iets over de kwaliteit: ‘solide’. De stijl van de bank is modern, maar kan tevens in een industrieel interieur en wellicht zelfs in een klassieke (woon)kamer. Zwart is immers eenvoudig te combineren met andere kleuren. Leer is natuurlijk, ook dit vergroot de flexibiliteit van deze bank. De open structuur wordt benadrukt door de metalen pootjes, die ook niet geheel aan het uiterste zijn geplaatst, maar ongeveer 20 cm daar vandaan. Net als de RRR is het een luchtige bank!

Daarom, ga voor het allerbeste voor je woonkamer of welke andere kamer dan ook. Vanwege de grootte en de vorm is deze bank geschikt voor menige ruimte, zoals een studenten- of zolderkamer.

Kwaliteit leer

Het zwarte leer is 100% echt en behandeld om bescherming te bieden. Meer dan een vochtige doek is niet nodig. Het is bij lederen banken altijd belangrijk om deze niet in de zon te plaatsen, vanwege het risico op verkleuring. Huishoudelijke middelen kunnen alleen schade aanrichten, niet doen dus! Wees altijd voorzichtig met hete vloeistoffen en scherpe voorwerpen op de bank.

Het zwarte leer in combinatie met het metaal zorgt voor een trendy en hip bankstel. Het gehele model van deze bank straalt dat uit, mede doordat de rugleuning aan beide zijden niet tot de armleuning reikt. Dit maakt het geheel eigentijds en opvallend. De kussens van de rugleuning hebben beiden een horizontale naad, mooi van uiterlijk en ter verhoging van het comfort. Een mooie binnenkomer, de Sille 2-zitsbank.

Zitcomfort

Solliden sille 2 zitsbank zwart leer 9200000073202354_22

De bank is behalve vanwege het model en de grootte ook door het echte leer en de vulling, bijzonder comfortabel, bijna net zo ergonomisch als de RRR! De kussens zijn namelijk gevuld met koudschuim, zowel de rug- als zitkussens. Koudschuim is de allerbeste kwaliteit van polyether, een stof die vaak wordt gebruikt voor het vullen van matrassen en (bank)kussens. Koudschuim zorgt voor een stevige zitting, maar absoluut niet te hard en een bijzonder goede veerkracht. Maar dan is er nog iets extra’s, namelijk de Nosag veren! Deze veer heeft een dikte van ongeveer 3,7 mm. De Nosag veer is uniek omdat deze elektrisch gehard is, daarom gaat deze veel langer mee dan menig ander veer. Samen met het koudschuim is het een bijzonder comfortabele combinatie. Wie gaat zitten, wil nooit meer opstaan!

Afmetingen

Deze tweezits bank is precies 189 cm breed, ruim voldoende voor een bank met twee plaatsen. De totale hoogte is 89 cm, hetgeen erop wijst dat de rugleuning bijzonder hoog is. De totale diepte is precies 94 cm. De zithoogte is 44 cm, net als de gemiddelde bank, de zitdiepte is 54 cm, niet teveel en niet te weinig. Omdat de armleuningen zijn apart van de rugleuning geformeerd, dit verhoogt het comfort ook. Door de maten van deze bank is zitten gemakkelijk, maar opstaan eveneens omdat je met een zithoogte van 44 cm absoluut niet ‘doorzakt’. De maten kloppen absoluut, zodat je vooraf goed kunt weten of deze bank op de plaats die je voor ogen hebt ook past.

Materiaal en stevigheid

Solliden sille 2 zitsbank zwart leer 9200000073202354_33

Het onderstel en de pootjes zijn van metaal. Dit zorgt voor vormgeving en stevigheid. De bank is vrijwel onverwoestbaar als het gaat om de vorm. De korte metalen pootjes, vier in totaal zijn gebogen. Zo zorgen deze voor maximale stevigheid en stabiliteit. De achterste twee poten zijn eigenlijk nauwelijks te zien, hierdoor lijkt de bank wel te zweven. Bovendien is de vloer eronder zichtbaar waardoor de bank voor het oog niet veel ruimte inneemt, terwijl deze toch ruim genoeg is om comfortabel te zijn.

De bank is breed genoeg voor niet al te lange mensen om erop te liggen. Zeker met je voeten over de armleuning gaat het prima! Echt slapen is een ander verhaal, de rugkussens zijn niet verwijderbaar waardoor het liggedeelte nogal smal is, omdraaien kan gevaarlijk zijn. Maar lekker de benen strekken is een prima mogelijkheid als je er alleen op zit! Of je hoofd op de ene armleuning, je voeten op de andere, dat gaat prima.

Levering

De lederen Solliden Sille tweezitsbank wordt als geheel aangeleverd, geen gedoe met monteren en al het getob wat erbij komt kijken. De bank kan dus ook niet uit elkaar worden gehaald, maar als deze moet worden verplaatst kan het uitstekend, omdat deze zeker niet te zwaar is.

Daarom, de kans is groot dat de Sille tweezitsbank in alle opzichten bij je past, praktisch, esthetisch en financieel. Overweeg ook de Amaryllis bank van leer, een perfecte aanvulling met zijn uitklapbare 3zits en 2zits opties die comfort en stijl combineren. Wacht daarom niet langer met bestellen, zeker niet omdat bezorgen, ruilen en retourneren allemaal gratis is!