Scandes Allingabro: Zwarte comfortabele ligstoel (longchair)

Mijn review: Scandes Allingabro, de luxe zwarte longchair die comfort met stijl combineert. Perfect voor elk interieur. Gratis bezorging!
Auteur

Luuk Bos

Publicatiedatum

20 november 2023

Inleiding

Scandes allingabro longchair zwart 92000000332833230

Wie deze Scandes Allingabro Longchair ziet, ziet dat dit het ultieme genot is. Sterker nog, de belichaming van de meest comfortabele ligstoel, die er ook nog heel mooi en chique uitziet en tevens in de meest uiteenlopende interieurs passen. Het is lastig te zeggen wat het grootste pluspunt is van deze stoel, er zijn vrijwel alleen pluspunten, de basis, de vorm, de vulling van het kussen, de lengte en breedte en het kunstleer waarmee de stoel bekleed is.

Prijzen

Uitstraling

De stoel is diepzwart, dit geeft een uitstraling van allure en zorgt ervoor dat het met alle andere kleuren of tinten kan matchen, hoe je woonkamer er ook uitziet. Het zwarte leer, in combinatie met de metalen pootjes is een prachtig geheel. Wat ook erg bijzonder is en tegelijkertijd mooi, is het stoelkussen, over de gehele lente. Het kussen is een geheel, maar met horizontale doorgestikte naden geeft de indruk dat er diverse kussens zijn, maar wel in een rechte lijn en in een volledig gelijke maten. Dit maakt de stoel niet alleen bijzonder mooi maar ook extra comfortabel omdat de vulling perfect op z’n plaats is.

Ergonomisch

Scandes allingabro longchair zwart 9200000033283323_22

De stoel is, zoals men dat zegt, ergonomisch gevormd. De rugleuning is hoog genoeg voor het hoofd, het zitvlak aan de onderkant en de benen over een boog. Dit is de meest perfecte vorm voor de meest comfortabele ondersteuning.

Koudschuim kussen

Dat de stoel net als een bankstel, lang en van leer comfortabel is behoeft eigenlijk geen verdere uitleg, maar toch is het goed om er nog iets aan toe te voegen. Het kussen over de Longchair bestaat uit koudschuim. Koudschuim is vrijwel de meest comfortabele vulling voor de kussens, juist vanwege het onregelmatige karakter en ook door de open porien. De veerkracht is verzekerd voor vele jaren, mede dankzij de reeds genoemde gestikte naden, die de vulling van koudschuim verdelen en op z’n plaats houden.

Afmetingen

Scandes allingabro longchair zwart 9200000033283323_11

De Longchair heeft een lengte, ofwel diepte van 173,5. Wie zo lang is of korter kan echt helemaal op de longchair, wie niet kan de voeten op de grond houden, maar het is zeker niet minder comfortabel.

De breedte is 61,5 cm en de hoogte 81,5 cm, hieraan kun je aflezen dat de hoogte van de rugleuning hoog genoeg is om ook je hoofd te laten rusten.

Poten

Vanwege de twee metalen poten, die beide horizontaal zijn bevestigd, een onder het zitvlak en een helemaal aan de onderkant. Zo worden de benen precies goed ondersteund, blijft de stoel in evenwicht en is het ruggedeelte niet te zwaar belast. De stoel zal daarom ook niet naar achteren klappen, daar hoef je niet voor te vrezen. Schommelen e.d. is onmogelijk, dus is de stoel ook veilig voor kinderen, hoewel deze toch niet echt geschikt is voor kinderen. Het is een echte volwassen stoel.

Onderstel

Scandes allingabro longchair zwart 9200000033283323_22

Het onderstel is gemaakt van hout, hetgeen stevigheid en stabiliteit garandeert. Niet zomaar hout, het is oerdegelijk eikenhout. Eikenhout is een van de sterkste houtsoorten, vandaar dat het onderstel vrijwel onverwoestbaar is. De Longchair kan mede hierdoor vele jaren meegaan en iedereen die erin zit kan er onbezorgd van genieten en ontspannen.

Kwaliteit leer

Het overtrek van de Longchair net als bij de meeste banken op deze site gemaakt van zwart kunstleer. Het voordeel van kunstleer is dat het minder kwetsbaar is dan vele ledersoorten zoals volledig aniline leer. Kunstleer is sterk, scheuren en krassen zijn daarom vrijwel uitgesloten bij normaal gebruik. Ook zal er geen sprake zijn van plooien of andere ontsierende verschijnselen. Het kunstleer zorgt er tevens voor dat vocht en vuil niet kunnen doordringen.

Het metaal, het eikenhout, het koudschuim en het kunstleer in combinatie met stof zorgen samen voor een onverwoestbare combinatie die tegelijkertijd uitermate comfortabel is. Ook voor hen met een slechte rug, andere fysieke problemen is de stoel een prima plaats om te ontspannen en weer op te laden voor het hectische leven van alledag. Een dutje doen op de Longchair kan uitstekend, maar deze heeft geen slaapfunctie. Op de zij liggen kan niet vanwege het gebogen beengedeelte. Maar nogmaals, een rustfunctie heeft deze als geen ander, een boek lezen, een film kijken of naar muziek luisteren.

Onderhoud

Scandes allingabro longchair zwart 9200000033283323_11

Het enige wat de eigenaar van deze benijdenswaardige stoel hoeft te doen om het mooi te houden, is afnemen met een vochtige doek. Geen andere soorten huishoudelijke middelen, deze kunnen alleen schade aanbrengen.

Conclusie

Deze stoel past in het meeste interieur vanwege het uiterlijk en de materialen, die tevens voor iedereen de hoogste mate van comfort heeft. Het is een mooie aanvulling op een leren bankstel. Veertien dagen bedenktijd, twee jaar garantie, gratis bezorging en eventueel gratis ophalen indien deze stoel toch niet bevalt.