Nieuwe Leren Banken 2020

Nieuwe Leren Banken 2020

Op zoek naar een nieuwe bank van leer? Wij geven een overzicht van de allernieuwste leren banken in 2020 en waar u dit kunt kopen, zowel online als in echte winkels waar u naar toe kunt gaan. Een nieuwe leren bank uitzoeken kan lastig zijn. Met onze kopersgids hopen wij u aan een mooie nieuw meubelstuk te helpen.

Kiezen tussen verschillende soorten

Wat voor soort leren bank zoek je om je oude bank te vervangen? Ontdek de veelzijdigheid van de lederen bank. Werkelijk alles is mogelijk als je een gloednieuwe bank aanschaft. Een klassiek stel van tweezits en driezits, maar ook andere maten zoals twee en een half, of drie en een halve zit. Vierzitsbanken zijn eveneens in het assortiment, maar nog veel meer dan dat! Hoekbanken in leer, net als banken met een "chaise longue" er aan vast. Combinaties zijn mogelijk, net als de bank in elementen. Zo kun je je eigen combinatie maken en telkens weer variëren.

Wie laag wil zitten, lekker onderuit gezakt, hiervoor zijn bankstellen, wie liever hoog en recht zit, hiervoor zijn eveneens uitvoeringen beschikbaar.

Er is ook een keur aan extras mogelijk. Hoofdsteunen, al dan niet afneembaar, uittrekbare voetenbankjes, verstelbare rugleuningen, of gewoon een bijpassende voetenbank erbij. Gemakkelijk en comfortabel, dat is de leren bank. Mooi vanwege de natuurlijke uitstraling, het feit dat deze gemakkelijk te reinigen is (dus ook geschikt voor een gezin met kleine kinderen), het straalt klasse en allure uit, altijd en overal.

Of het nu om de woonkamer gaat, of een wachtkamer in een openbare ruimte, met leer zit je altijd goed. De leren bank neemt veel minder stof en vuil op dan een bank met een katoenen bekleding. Reinigen en onderhoud gaat veel beter met een leren bank, zelfs al is het kunstleer, dan heeft het nog veel voordelen.

Wat voor soort leer wil je voor je nieuwe bank?

Een belangrijke vraag is wat voor soort leer je wilt voor je nieuwe bank. Zo weet je vooraf de eigenschappen van het leer dat je voorkeur heeft. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor gewaxt leer. Voordelen zijn dat het leer een mooie glans heeft en er heel natuurlijk uitziet, het nadeel is dat het zo gevoelig is voor krassen.

Een andere optie is splitleer. Dit is het tussenstuk van een huid, zonder haren, zonder de onderkant, dus feitelijk het midden. Splitleer wordt geverfd, in alle mogelijke kleuren en is hierdoor minder gevoelig voor krassen.

De moderne variant van leer is leer met een bovenlaagje van textiel, namelijk microvezel. Juist dit laagje beschermt het leer tegen vloeistoffen en andere vormen van schade zoals krassen.

Voor de kleinere beurs is er nog een leersoort verkrijgbaar die samengesteld is. Het voordeel hiervan is dat eventuele beschadigingen niet snel te zien zijn.

Wat je ook zoekt online, bekijk ook de dikte van het leer waarmee het bankstel bekleed is en of het leer reeds bewerkt is.

De bank kan zijn afgewerkt met knopen, met naden en nog meer varianten. Online kun je prima zien door het inzoomen hoe deze is afgewerkt. Zo kun je rustig en verantwoord ontdekken hoeveel plezier je zult beleven aan een leren bank, zonder dat je de deur uit hoeft te gaan.

Gebruiksaanwijzing

De gebruiksaanwijzing wordt erbij geleverd als je een nieuwe bank online besteld. Misschien trek je je wenkbrauwen op, maar een lederen bank heeft inderdaad onderhoud nodig. Welk onderhoud ligt aan de soort leer (gaan we zo meteen nog toelichten) en de wijze waarop deze reeds behandeld is. Met behulp van olie, wax, speciale doekjes en/of spray kun je krassen voorkomen en zelfs wegwerken. Voor bepaalde leersoorten is uitdroging een risico, daarom zijn deze producten noodzakelijk. Ook dit kun je online meteen zien en bovendien wordt het bij de bezorging bijgeleverd.

Deel dit:
FotoRecensieBeoordelingSpecificaties