Harley: mooie vierzitsbank van i Sofa

Mijn recensie: de Harley vierzitsbank van i Sofa - taupe, pilotenleer en ultiem comfort. Perfecte balans tussen stijl en zitgenot!
Auteur

Liam Jansen

Publicatiedatum

20 november 2023

Inleiding

I sofa harley 4 zitsbank leer zwart 92000000659876930

Jawel, het bestaat, een vierzitsbank hoewel deze oogt als een tweezitsbank, maar er is meer dan genoeg plaats voor vier. Deze prachtige taupe bank is een lust voor het oog en een genot om op te zitten. De kleur is mooi en warm, geeft een huiselijke sfeer, de Harley vierzitsbank heeft een modern uiterlijk, maar toch ook iets klassieks in zich. Het is modern genoeg, maar absoluut niet hypermodern.

Prijzen

Gewicht

De bank is naast comfortabel ook niet te zwaar, vanwege het open frame aan de onderkant, deze bank heeft van alles precies genoeg. Niet te groot of te klein, te modern of te ouderwets, of te klein om echt lekker te kunnen zitten, integendeel.

Het taupe is zo uniek, natuurlijk en bijzonder, het kan werkelijk matchen met allerlei andere kleuren. De bank kan daarom in de woonkamer niet opvallen op een prettige manier, maar juist ook wel opvallen, eveneens op een prettige manier, omdat deze niet zo dominant oogt.

Het design is inderdaad modern, maar zeker niet hyper. Een goede bank, in alle opzichten die laat zien dat stijl en comfort prima samen kunnen gaan. Een echte eyecatcher voor iedereen die binnenkomt, deze bank is werkelijk een plaatje! Voor wie de voorkeur geeft aan een bank met een vergelijkbaar design en elegantie, is de i-Sofa Harley: Leren design 4 zitsbank met stoere wilde westen uitstraling een uitstekende keuze.

Zitcomfort

Het zitcomfort is uitermate groot en tegelijkertijd normaal, ook nog bijzonder ontspannend. Een normale, stevige zit op de Harley vierzitsbank. Juist omdat de zit- en rugkussens los op de bank liggen, is het comfort extra groot. De kussens zijn gevuld met uitstekend materiaal, uitermate veerkrachtig die jarenlang behouden blijft. Een prima ondersteuning voor rug, armen en zitvlak. Zo krijg je weer energie van ontspannen op de bank zitten.

De bank heeft duidelijke afmetingen zodat je vooraf goed na kunt gaan of deze in alle opzichten passend is. De bank is 260 cm breed, 82 cm hoog en 92 cm diep. Vanwege de dikte van het rugkussen is er 54 cm aan zitdiepte, wat ruim voldoende is om heerlijk te zitten. De zithoogte is die van het gemiddelde van elke bank, 45 cm, precies goed. Als de kussens van de rugleuning eraf worden gehaald is de diepte zeker 80 cm. De Harley is inderdaad een vierzitsbank, wat tamelijk uniek is, deze zijn er niet veel. Deze bank zorgt ervoor dat je niet veel andere zitplaatsen nodig hebt in je woonkamer, of zelfs helemaal niet meer! Opzij gaan zitten met je benen op de bank is ook een prima mogelijkheid van dit

De bank heeft een transparante onderkant omdat het onderstel van metaal is. Dit helpt tevens mee aan de moderne uitstraling. De eenvoud maakt deze bank sierlijk. Twee smalle rechthoekige metalen buizen ondersteunen de uiteinden van de bank en in het midden is een metalen poot voor de stabiliteit. Het onderstel is tevens van metaal, hetgeen garandeert dat de bank blijft zoals deze is en tevens tegen flink wat gewicht bestand is. De zijsteunen en ondersteunen zijn vrijwel onverwoestbaar.

Over het leer van deze bank kunnen we wel een  hoofdstuk apart schrijven. Deze bank is namelijk bekleed met 100% echt pilotenleer, maar wellicht vraag je je af wat dat is. Pilotenleer is leer van runderen uit Zuid-Amerika, rundleer dus. Daarom heeft juist dit leer een stoere en robuuste uitstraling. Geloof het of niet, juist de onvolkomenheden benadrukken het ongerepte van dit leer en zorgen voor een natuurlijk en puur uiterlijk. Huidnerven, beschadigingen en littekens zijn zichtbaar, maar dit maakt het leer zo rauw en echt. Een andere leuke toevoeging van deze bank is het systeem van de naden. De stiknaden zijn opengewekt en dit maakt de bank in plaats van saai en standaard hip en uniek!

De metalen poten van de bank zijn altijd zwart, de kleur van de bank kan taupe zijn, maar ook brandy of zwart, wat je wilt. Je mag zelf kiezen, zodat de bank echt helemaal van jou wordt.

De Harley vierzitsbank is breed en diep genoeg om er een nachtje op te slapen, zeker als de rugkussens er worden afgehaald, zodat de ligruimte groter is, bijna net zo breed als een eenpersoonsbed. De stevige kussens zorgen voor de rest.

Het leer is uitstekend behandeld en afgewerkt, daarom is reinigen met een vochtige doek voldoende. Vet, wax of olie zijn absoluut niet aan de orde, dit geldt ook voor huishoudmiddelen. Omdat het leer sterk is en gemakkelijk te reinigen is de Harley vierzitsbank voor alles en iedereen geschikt. Van jong tot oud en tevens voor intensief gebruik. Voor wie de voorkeur geeft aan een bank met een vergelijkbaar niveau van comfort en kwaliteit in een andere stijl, is de Beliani Chesterfield een prachtige aanvulling voor elke woonruimte.

De Harley wordt als een stuk afgeleverd, eventueel moeten de poten nog bevestigd worden. Uit elkaar halen kan niet en hoeft niet, je zult nog lezen waarvoor in de laatste alinea, dat is nog de grootste verrassing van deze bank.

Weet je wat zo extra bijzonder is aan deze bank? Deze wordt speciaal voor jou gemaakt! Elke bank is apart gemaakt, geen showmodellen en andere banken waar iets mee aan de hand is. Ook de levertijd valt reuze mee, slechts 8 dagen na je bestelling wordt deze gratis afgeleverd. Maar zelfs al is deze speciaal voor jou gemaakt, je hebt 14 dagen de tijd om van gedachten te veranderen, hoewel deze kans niet groot is. Alles is gewoon perfect, het leer, de vulling, het onderstel en de kleur, geen miskoop met de Harley vierzits. Om je interieur helemaal af te maken, zou je de i-Sofa Harley: Zitsbank van brandy leer met plek voor 2 tot 3 personen eens moeten bekijken, die perfect past bij de Harley vierzits.