i-Sofa Bjorn leren 3-zits bankstel

Mijn review: de i-Sofa Bjorn is een top leren 3-zits die stijl en comfort combineert, ideaal voor elk gezin. Gemakkelijk onderhoud & snelle levering.
Auteur

Mila Smit

Publicatiedatum

2 juni 2023

Inleiding

I sofa bjorn 3 zitsbank leer cognac 92000000578976230

Recentelijk heb ik de i-Sofa Bjorn bank gekocht. Dit is een 3-zitsbank van leer cognac. Ik had een nieuwe leren bank nodig. Mijn bank heb ik recentelijk weg gedaan door het gedrag van mijn huisdieren. Mijn kat krabte er vaak aan en ook mijn hond sprong er graag op.

Ik heb een heleboel banken in winkels gezien maar de selectie is helaas beperkt. Het is zeer moeilijk iets te vinden als er niet genoeg keuze beschikbaar is. Op een dag was ik aan het browsen en plots zag ik een advertentie staan over de i-Sofa en die wekte mijn interesse. Op het eerste gezicht een prachtige bank.

Prijzen

Keuze voor de bank

Ik woon samen met mijn kleine gezinnetje. Mijn vrouw en ik hebben samen gekozen voor de I-Sofa. Leer Cognac vonden we het beste passen bij de bank. De bank is enkel beschikbaar in het zwart. Spijtig dat er geen andere keuze is, maar zwart is dan weer de klassieker als het gaat om kleur.

Uitstraling

I sofa bjorn 3 zitsbank leer cognac 9200000057897623_22

Toen we hem voor het eerst zagen leek de sofa ‘simpel’ qua uitstraling. In tegenstelling tot wat ik eerst dacht, is het een klassiek ontwerp met een moderne twist. De bank ziet er aangenaam uit, uitnodigend en warm.

Hij ziet er ook stoer en eigentijds uit. Als je kijkt naar de achterzijde dan zie je dat die ook volledig afgewerkt is. Het ziet er allemaal zeer strak uit. Al met al heeft de bank een rustgevende uitstraling.

Kwaliteit Leer

Ik ben ook zeer positief over de kwaliteit en sterkte van het leer van de i-Sofa Bjorn. Desondanks de zachte look, is het leer zeer stug. Deze bank kan zeker en vast tegen een stootje; dit is al meermaals bewezen dankzij mijn kids. Of hij de kat zal overleven is een andere vraag maar het lijkt er wel op.

Het leder zelf is Oklahoma leder. Dit wil zeggen dat het 60 % leer is en 40 percent microvezel. De finish van microvezel zorgt ervoor dat het leer en de stof sterk is maar ook zeer aangenaam en zacht aanvoelt. Het leder voelt ook warm aan dankzij de microvezel aan de bovenzijde. Er zit 3 jaar garantie op de bank, wat vrij lang is. De leverancier garandeert ook dat de bank gemaakt en geleverd wordt binnen 8 dagen. Dit is een leuke bijkomstigheid. Voor wie de warmte en het comfort van Oklahoma leder wil combineren met stijlvol design, kan de Beliani Helsinki: 6-zits bank van beige leer een uitstekende aanvulling zijn op het interieur.

Slapen op de bank

I sofa bjorn 3 zitsbank leer cognac 9200000057897623_33

Desondanks dat de bank geen ligbank is, kan hij wel zo gebruikt worden. Het is zacht en aangenaam genoeg om te gebruiken als bed voor een gast. Het zou mij totaal niet verbazen als sommige logees zelfs de bank verkiezen in plaats van het bed in de slaapkamer voor de gasten. Ik zou die keuze ook maken net als bij de RRR.

Onderhoud

Wat ook belangrijk is om te weten is hoe je het best de i-Sofa Bjorn bank kan reinigen. Dankzij de microvezels is de bank heel makkelijk te reinigen met een natte doekje dat al het vuil en stof absorbeert. Het wordt ook aangeraden om schoonmaakmiddelen specifiek voor leer te gebruiken voor en na de zomer zodat de kleur niet zal komen te vervagen. Voor meer informatie over deze bank, lees ons artikel over de i-Sofa Bjorn: Prachtige 4-zits zitsbank in foggia lederen bruin.

Vetvlekken kan je gemakkelijk verwijderen aan de hand van een reinigingsmiddel op basis van azijn. Om kalkvlekken te vermijden gebruik je het best gedistilleerd water.

Levering

I sofa bjorn 3 zitsbank leer cognac 9200000057897623_44

De i-Sofa Bjorn werd bij geleverd binnen de beloofde 8 dagen, zonder vertraging. Wat eigenlijk wel zeer snel is. Ze hebben de bank bezorgd, volledig in elkaar gezet, nogmaals gereinigd voor de laatste keer en dat allemaal zonder gereedschap. Na minder dan een uur waren ze weer terug op de weg. Het is altijd aangenaam om mensen te verwelkomen die de beste service verlenen met een glimlach.

Ervaring na 3 maanden

De bank is ondertussen al een paar maanden oud. Ik twijfelde nog bij de aankoop van deze bank maar heb vooralsnog geen seconde spijt gehad.

Mijn kinderen genieten ook van deze bank. Zij spelen graag spelletjes waarbij zij klimmen, trekken, sleuren en springen op ons meubilair waaronder de bank, en deze kan er goed tegen.

Conclusie

I sofa bjorn 3 zitsbank leer cognac 9200000057897623_55

Ik moet vaststellen dat de kwaliteit van de bank top is. Het is alles wat je verwacht van een bank en nog meer. Het staat perfect in de kamer en past goed bij het meubilair. De stof die gebruikt wordt zorgt ervoor dat je nooit onnodig tijd verliest bij het reinigen. Het voelt warm en uitnodigend aan. Het is mooi, strak geweven en dankzij de microvezel is het zeer zacht. Comfortabel zitten zal geen probleem zijn op deze bank. Voor wie geïnteresseerd is in een vergelijkbare ervaring van hoogwaardige kwaliteit, raad ik aan om eens te kijken naar de Solliden Bamo: Leren bankstel met klasse, een perfecte toevoeging aan elke kamer.

Een bank wordt gebruikt om te rusten of te relaxen en in dit geval lukt beide zonder moeite. Regelmatig val ik op de bank in slaap en het leer zorgt ervoor dat je lekker ligt op de i-Sofa Bjorn bank.