3-zits Bank Polka: Mooi Colorado leer cognac

Mijn ‘Polka’ 3-zits bank biedt topcomfort met stevig Colorado leer in cognac, past in elk interieur en vergt minimaal onderhoud.
Auteur

Emma de Vries

Publicatiedatum

20 november 2023

Inleiding

3 zits bank polka | leer colorado cognac 03 | 193 mtr breed 92000000718425240

Alle banken of fateuils met het Colorado leer cognac springen hoe dan ook in ieders oog die binnenkomt. Als het in je woonkamer staat, zal het je elke keer weer in de positieve manier opvallen. Colorado leer is op een natuurlijke wijze mooi en cognac een prachtige mooie kleur, niet te saai en niet te opvallend tegelijk. Voor wie twijfelt kunnen we een klein stukje stof opsturen zodat je kunt ontdekken of het in je interieur past. Of als je zo bevoorrecht bent dat je je interieur kunt vernieuwen, of een nieuw huis hebt, begin eens bij de bank! De bank wordt de basis van de ruimte en van het interieur. Een basis waar je rustig bij kan komen van het alledaagse leven.

Prijzen

Kussens

De bank is zeker omdat de kussens vast zitten, geschikt voor algemeen gebruik, ook in de horeca of een vakantiehuisje.

De bank is bijna het visitekaartje van elke woonkamer of elke andere ruimte waarin deze wordt geplaatst. Een bankstel moet een goed gevoel oproepen, in alle opzichten, maar vooral ook de basis zijn van een rustplaats in het drukke alledaagse leven. Deze bank heeft een goed postuur, niet te groot en niet te klein, is groot genoeg om echt aanwezig te zijn en tegelijkertijd klein genoeg om niet zo naar voren te komen of te domineren. Enigszins luchtig en zorgt voor een ruimtelijk gevoel, omdat de bank los van de vloer op korte houten poten staat. Toch heeft de bank iets massiefs, omdat deze redelijk dicht bij de grond komt. Hoewel de bank er wellicht uitziet als een tweezitsbank, gaat het toch echt op een driezits, heel comfortabel. Een compacte driezits, dat is de bank Polka!

Zitcomfort

Inderdaad, het zitcomfort is bijzonder goed bij deze bank. Niet in de laatste plaats omdat de zit- en rugkussens er niet los opliggen, maar wel op een aparte manier bevestigd zijn, dit zorgt voor extra veerkracht en comfort, daarom is dit ook stevig te noemen, een goede stevige zitbasis voor deze bank, ook goede ondersteuning voor de rug. Omdat de kussens met koudschuim zijn gevuld, is de veerkracht en het blijvende zitcomfort, ook bij intensief gebruik gedurende jaren, goed is en blijft. Koudschuim is namelijk een de beste kwaliteit van polyether schuim (waarmee de meeste bankkussens worden gevuld), de open en onregelmatige structuur zorgt voor blijvende veerkracht en de verdeling van het gewicht. Dit geldt ook voor de rugkussens en zelfs de armleuningen, dus het hele lichaam heeft een goede ondersteuning. Omdat ze vast zitten, kan er ook geen stof en vuil tussen komen. Voor wie op zoek is naar een bank met een vergelijkbaar hoogwaardig zitcomfort, is de Goossens N-joy Caspara, die zowel als elegante woonbank en als comfortabele slaapbank dient, een uitstekende keuze.

De buitenafmetingen van de bank zijn deze: 193 breed, 81 cm diep en 80 cm hoog, wat iets hoger is dan de gemiddelde bank. De diepte is wat minder dan de gemiddelde bank, maar dat maakt dat deze op meer plaatsen past dan menig groter bank. De zitdiepte is 52 cm en de zithoogte 43 cm, beiden iets minder dan de gemiddelde bank, maar dit kan juist een voordeel zijn. De armleuning is 62 cm hoog, de totale zitbreedte 152 cm. Een prima bank, die op vele manieren op vele plaatsen kan passen.

Hoewel deze bank breed is en drie mensen een zitplaats biedt, zijn vier poten voldoende om deze bank stabiel te dragen. Zowel het onderstel van de bank als de poten zijn van hout, hetgeen het natuurlijke levendige karakter van deze bank ondersteunt.

Het  leer is een verhaal apart met deze bank. Het Coloradoleer is samengesteld uit recycle leder. Hierdoor is het levendig, heeft het een zijdeglans en dankzij de afdeklaag van polyester heeft het een zijdeglans en zijn alle oneffenheden geheel glad. 70% recycle leer, 30% polyester, dat is het echte Coloradoleer. Enerzijds ruig door het recycle, anderzijds gladgestreken, een mooie tussenvorm, medium dry is toch het beste. Het kenmerkende patroon voor leder is absoluut herkenbaar.

De bank is breed genoeg om je benen ook op de bank te leggen, maar slapen is niet aan de orde met dit bankstel, de bank is niet breed genoeg en het zitoppervlak is niet diep genoeg om er echt een nachtje te slapen, het risico van vallen tijdens het draaien wordt wel erg groot. Maar lekker uitstrekken voor een dutje is absoluut mogelijk, zeker omdat de kussens stevig zijn.

Het onderhoud van de bank is ook niet moeilijk, omdat een vochtige doek voldoende is. Mocht er sprake zijn van vlekken of vaster vuil, dan kan een lauwwarm sopje met neutrale of groene zeep voldoende zijn. Gebruik absoluut niet teveel water! Het polyester zorgt ervoor dat leerbehandelingsmiddelen absoluut overbodig zijn, sterker nog, deze kunnen alleen schade aanrichten.

De bank wordt in een stuk geleverd, alleen de poten zitten er los bij, die moet je er zelf aan schroeven, maar dit zal geen enkel probleem zijn, zeker omdat de juiste schroeven er zijn bijgeleverd. Met een gewone schroevendraaier is dit een karweitje van niets en kun je snel plaatsnemen en ontspannen op je mooie, nieuwe bank. Mocht deze bank vervoerd moeten worden, dan kunnen de poten er uiteraard weer af en opnieuw worden aangeschroefd.

Deze bank is het beste van alles, het mooie uiterlijk, het zitcomfort, het praktische onderhoud, de lange levensduur en de prijs. De bank wordt gratis thuisbezorgd en je hebt 14 dagen bedenktijd. En nogmaals, het stukje stof wordt op proef gratis alvast verzonden. De garantieperiode is twee jaar, meer dan genoeg voor zo’n sterke bank met een stevig overtrek.