Goossens N-joy Caspara: Strakke woonbank en slaapbank in 1

Mijn Goossens N-joy Caspara review: ultieme combinatie van stijl en comfort. Wit design, perfecte afwerking & top zitcomfort voor elke woonkamer.
Auteur

Julia Bakker

Publicatiedatum

18 augustus 2023

Inleiding

Goossens wonen & slapen bank n joy caspara 92000000819821230

De N-joy Caspara design woon- en slaapbank (tevens hoekbank) van Goossens valt meteen op om verschillende redenen. De eerste is waarschijnlijk dat deze geheel wit is. Dit is uniek en bijzonder mooi en zorgt voor een bepaalde serene sfeer. Wit heeft zoveel associaties zoals sneeuw, wolken, maar ook neutraliteit en zelfs reinheid. Wit zorgt voor onschuld, feitelijk is het een onschuldige kleur die niet voor niets vaak met allerlei reine zaken wordt geassocieerd. Wit is zacht, uitnodigend en puur. Daarom is het zelden dat dit niet in een interieur past.

Prijzen

Kwaliteit leer: prachtig wit

Het prachtige witte gladde leer, perfect bevestigd over het goed gemodelleerde design bankstel en de metalen dunne korte poten vormt alles bij elkaar en prachtig geheel. Het voordeel is van een bank op poten, waaronder de vloer te zien is, dat deze niet zo dominerend is en sterk naar voren komt in de ruimte. De bank is heerlijk ruim, maar absoluut niet overheersend in elke kamer. Integendeel. Bovendien is de kleur wit ook nog eens rustgevend. Dat is een van de belangrijkste zaken aan elk bankstel: rust. Een oase te midden van de woestijn van de dagelijkse drukte, dat is N-joy Caspara bank.

Het prachtige witte leder, van uitstekende kwaliteit is 100% natuurlijk leer, maar met een master afwerking, deze zorgt ervoor dat het leer zijdeglans heeft en bovendien beschermd is, niet kwetsbaar voor beschadigingen en zeker niet voor vuil. Dat is natuurlijk uitermate belangrijk voor een witte bank.

Design

De stijl van deze design bank is modern, maar kan ook in een romantisch of industrieel interieur. Feitelijk is deze bank nog meer dan een hoekbank, deze heeft namelijk twee hoeken! Een hoekbank met aan beide zijden een zitbank, maar aan de rechterkant is er ook nog een chaise longue. Twee hoeken dus, maar geen complete U-vorm.

Zitcomfort

Goossens wonen & slapen bank n joy caspara 9200000081982123_12

Voor wie de bank voor het eerst ziet, weet dat de N-joy Caspara niet alleen mooi, maar tevens uitermate comfortabel is. Wie erop zit, heeft helemaal geen twijfels meer over het comfort van deze bank! Het gladde zachte leer zorgt al voor een aangenaam gevoel, zeker omdat het leer ook vorm van de kussens behoudt. De zit- en rugkussens zijn apart op de bank, dat zorgt alvast voor een extra comfortabele zitwijze, maar de vulling  van de kussens is het kunststuk van deze bank.

De kussens zijn namelijk gevuld met Luxafoam, wat uiteraard inderdaad erg luxe is! Luxafoam heeft een onregelmatige celstructuur en de celwanden zijn ook dikker dan die van polyether (wat meestal voor banken en stoelen wordt gebruikt). Doordat de cellen onregelmatig zijn, worden ze niet samengedrukt en behouden de kussens hun veekracht en hun vorm. De kern van de kussens is van dacron, hetgeen nog meer stevigheid biedt. Toch zijn de kussens absoluut niet te stevig en ondersteunen elk gewicht door het goed te verdelen. De bank is immers de plek om te ontspannen, het is belangrijk om dit op verantwoorde wijze te doen. De rugleuning is ook hoger dan de gemiddelde bank.

Nog een extra comfortabele aanvulling: elke zitplaats heeft een eigen zit- en rugkussen. Zo zijn de zitplaatsen gelijk duidelijk verdeeld.

Leuningen

De rug- en armleuningen zijn niet verstelbaar. Maar dankzij de chaise longue aan de rechterkant kun je ook je voeten hoog neerleggen. Zo kun je van top tot teen ontspannen.

Afmetingen

Goossens wonen & slapen bank n joy caspara 9200000081982123_23

De totale breedte van de bank, allebei de hoeken is 418 cm precies, ofwel 278 x 151cm. Deze tweehoeksbank zorgt maar liefst voor 6 zitplaatsen. De zitdiepte is riant, 59 cm, dat is ten opzichte van de meeste banken, gemiddeld 55 cm, veel. De zithoogte is 46 cm, waardoor je absoluut niet onderuit komt te zitten. De totale hoogte van de bank is 87 cm, tevens hoger dan de gemiddelde bank.

Dankzij het houten onderstel en de metalen poten is de bank volkomen stabiel en 100% betrouwbaar. Het houten onderstel is uitermate sterk en houdt de bank perfect in vorm. De poten, 12 in totaal zijn ongeveer 15 cm hoog.

Slapen op de bank

Omdat de kussens van de bank kunnen worden afgehaald, kan de bank prima fungeren als slaapplaats. De rugkussens verwijderen en je hebt een slaapoppervlak dat lang en breed genoeg is. De N-joy Caspara is dus tevens een design bank die functioneert als slaapbank. Een laken over de zitkussens, eventueel twee zodat je de onderlinge scheidingen niet voelt, dan kun je heerlijk rustig slapen. Het breedste gedeelte is voor iedereen genoeg, het kortste kan ook nog voor bepaalde mensen voldoende ruimte geven om de benen te strekken.

Onderhoud

Goossens wonen & slapen bank n joy caspara 9200000081982123_34

Met een vochtige doek houd je deze bank stralend schoon en smetteloos wit. Nogmaals, dankzij de Master afwerking. Daarom kun je met een gerust hart voor deze bank gaan, geen gedoe over het schoonmaken en het onderhoud.

De diverse gedeelten van het bankstel zijn eenvoudig aan elkaar te klikken. Vervolgens kun je plaatsnemen en heerlijk genieten van alles wat deze bank te bieden heeft.

Conclusie

Daarom, wacht niet langer, ga voor de N-joy Caspara design bank. Mocht het toch tegenvallen, ruilen of retourneren kan binnen 14 dagen, maar de kans is niet groot dat je er vanaf wilt!