Gouderak: Blikvangend design bankstel van Woonexpress met 3.5 zitplekken

Mijn Gouderak bank review: Een 3.5-zits design MUST-HAVE. Ontdek comfort, stijl en kwaliteit met deze Woonexpress topper voor elk interieur!
Auteur

Thijs Vermeulen

Publicatiedatum

20 november 2023

Inleiding

Woonexpress 3.5 zitsbank gouderak 92000000647773290

De Gouderak van Woonexpress is een prachtige design bank, van alles het beste. Het leder van deze 3.5 zitsbank springt meteen in het oog, vanwege het natuurlijke en originele karakter, het is zelfs robuust en stoer te noemen. Maar ook de warme cognackleur draagt eraan bij. De bank ziet er compact uit en is toch ruim, omdat het een 3,5-zitsbank is. De Gouderak van Woonexpress draagt deze naam niet voor niets, het is inderdaad goudkleurig!

Prijzen

Banken van Woonexpress

Woonexpress staat garant voor kwaliteit en duurzaamheid, maar ook voor originaliteit. Er is veel variatie en dit zien we terug in de Gouderak. Een bank kiezen is niet altijd gemakkelijk, maar er zijn banken die altijd bijzonder zijn om interessant te zijn en tegelijkertijd zo gemaakt dat ze werkelijk in vele diverse interieurs passen. Gouderak is hier een voorbeeld van.

Ontwerp bank

Woonexpress 3.5 zitsbank gouderak 9200000064777329_12

De Gouderak is een mooie bank, een design model dat in een landelijk, modern of industrieel interieur past. De kleur en het leder is gemakkelijk te combineren met de achtergrond. De bank ziet er inderdaad compact uit en heeft een open structuur, dankzij de korte metalen poten eronder. Deze zorgen ervoor dat de vloer onder de bank te zien is en dus niet zo dominerend of zwaar overkomt. De bank is een belangrijke plaats om te ontspannen, te genieten en niet te vergeten, te ontmoeten. Bij Woonexpress weten we dat maar al te goed!

Daarom is de Gouderak een fijne design bank. De bank is een beetje robuust, ook vanwege de open gestikte naden. Dit zorgt ervoor dat de bank niet zo ‘braaf’ is, ofwel erg tam of kalm, integendeel. Deze naden zijn ook aan de zij- en achterkant te vinden waardoor de bank ook prima ‘vrij’ kan staan in de woonkamer. Echter, te stoer is deze gelukkig ook niet, deze bank heeft een goede balans! Dit geldt tevens voor het comfort. Voor wie deze stijl waardeert, is de i-Sofa Harley, een 4-zitsbank met een mooie leer taupe afwerking, een prachtige aanvulling in een soortgelijk robuust interieur.

Zitcomfort

Voor het comfort ben je ook bij het juiste adres bij Woonexpress. De vulling van de kussens van de allerbeste kwaliteit die jarenlange veerkracht garandeert. De vulling bestaat uit koudschuim en nosagvering. Koudschuim is de beste kwaliteit van polyether, dat vaak gebruikt wordt voor het vullen van matrassen en bankkussens. Koudschuim heeft een onregelmatige celstructuur, dat juist in het voordeel werkt als het gaat om veerkracht en het reguleren van lucht en vocht. Daarom is het in alle opzichten zo comfortabel. Zelfs het zwaarste gewicht kan de veerkracht er niet uithalen.

Dan is er nog de Nosagvering van de Gouderak, een uitstekende vering om de vorm en de veerkracht te behouden, ook bij intensief gebruik. De nosagveren variëren van 3,2 tot 3,5 mm en zijn door electrische behandelingen ijzersterk en zullen niet krimpen of slapper worden. Geen zorgen, er is geen gevaar voor electrische schokken! De rugkussens zijn iets zachter dan de zitkussens, maar niet minder comfortabel, dit is juist belangrijk, het zitvlak heeft meer gewicht dan de rug. De kussens zijn er perfect op afgesteld. De kussens zijn ook afneembaar, dit zorgt ook voor een beter zitcomfort, als de kussens er los op liggen. Bovendien is de zitting ook nog eens speciaal afgedekt met dragonwatten, nog meer comfort!

Afmetingen

Woonexpress 3.5 zitsbank gouderak 9200000064777329_23

De bank is ruim, voor 3,5 personen, maar toch niet irritant breed, namelijk 198 cm. De totale hoogte is 87 cm en de totale diepte is 94 cm. De zithoogte is heel normaal, naar het gemiddelde, 45 cm en de zitdiepte is riant, namelijk 59 cm, dieper dan de gemiddelde bank!

Frame en stabiliteit

De metalen zwarte poten, het frame van massief beukenhout en het plaatmateriaal zorgt ervoor dat de bank sterk is en stabiel. De vorm wordt behouden, het massieve beukenhout en de platen zorgen ervoor dat de bank ijzersterk is en ook bij intensief gebruik of zware belasting geen krimp zal geven.

Kwaliteit leer

Woonexpress 3.5 zitsbank gouderak 9200000064777329_34

Het leder van deze design bank is speciaal, niet alleen vanwege de kleur en de naden. Het leer van de Gouderak bank is namelijk Rawhide, een speciale soort. Het wordt ook wel geschuurd leer of pilotenleer genoemd, omdat de toplaag enigszins is opgeschuurd, waardoor het uiteraard een ruwer oppervlak krijgt en dus ook een robuuste uitstraling heeft, anders dan glad leer. Het leer kan wel vocht en vuil weren, maar is er niet heel sterk tegen beschermd. Om te reinigen kan de stofzuiger met het juiste mondstuk worden gebruikt om vervolgens met een licht vochtige doek de rest te doen. Voorzichtigheid blijft wel geboden met deze ledersoort.

Slapen en liggen op de bank

Liggen kan op de Gouderak, een nachtje slapen eveneens omdat er maar twee oppervlakken zijn die van elkaar gescheiden zijn, het is geen rijtje zitkussens met allemaal openingen ertussen. Als je de rugkussens eraf haalt heb je een ligbreedte van bijan 90 cm, ruim voldoende dus. Slapen kan daarom uitstekend op Gouderak.

Bezorging en montage

Woonexpress 3.5 zitsbank gouderak 9200000064777329_45

De bezorging is gratis en de garantie van Woonexpress is ruim. De levering geschiedt uiteraard zo snel mogelijk. De bank wordt als geheel geleverd, de kussens moeten er wel op geschikt worden en wellicht de poten gemonteerd. Dit alles zal geen problemen geven en je zult de Gouderak direct in gebruik kunnen nemen. Vele jaren zitgenot, comfort, veiligheid en plezier. Dat is gegarandeerd met deze bank!