HomingXL Titan: Design bank van leer met chaise longue

Mijn conclusie: HomingXL Titan - de ultieme leren loungebank met chaise longue voor ongeëvenaard comfort en design in elke woonkamer.
Auteur

Eva Willems

Publicatiedatum

20 november 2023

Inleiding

Homingxl loungebank titan chaise longue links| leer cognac 92000000812224500

De Loungebank Titan met chaise longue aan de linkerkant is een hele bijzonder design bank van leer. Een bank met een ruig, robuust en stoer uiterlijk, hoge kwaliteit 100% echt leder, met een variabel uiterlijk, een open structuur en een hoge mate van comfort. De bank heeft ook prachtige sierpoten. Kijk maar eens naar het geheel, voorlopig ben je dan nog niet uitgekeken! Zeker niet op het authentieke leder, dat levensecht is. Waar is een bank voor bedoeld? Ontspannen, ontmoeten, genieten van een film of boek, of voor het mooi? Of allebei wellicht? De Titan voldoet in alle opzichten als design bank.

En als je erop zit, dan ben je niet voornemens om er snel weer af te komen. Deze bank straalt warmte uit, is hip en trendy en heeft een open structuur, wat het nog aantrekkelijker maakt! Een bijzonder ruime bank, maar desondanks is deze absoluut niet dominerend of komt deze sterk naar voren. De Titan heet uiteraard niet voor niets zo, maar het is te overzien. Maar opvallend genoeg, dat is deze bank gelukkig wel!

Prijzen

Plaatsing interieur

De design bank neemt in alle opzichten een belangrijke plaats in in de woon- of zitkamer. Het is feitelijk de centrale plaats. De bank is voor ontspanning, ontmoeting, een plek om naar de televisie te kijken, te bellen of een boek te lezen. Hij lijkt in dat opzicht sprekend op de RRR. Het eiland te midden van de woeste golven van het dagelijkse leven, daar is de Loungebank Titan compleet met chaise longue aan de linkerkant uitstekend geschikt voor! Deze ruime bank in moderne stijl, kan het centrum worden van menig woonruimte!

Zitcomfort

Homingxl loungebank titan chaise longue links| leer cognac 9200000081222450_22

Een en al comfort, zo kunnen wij deze bank het beste omschrijven. De kussens zijn namelijk gevuld met koudschuim, het ultieme schuim voor de bank. Sterker nog, dit is de beste vorm van polyether. De beste vulling voor elk kussen of het matras, omdat de veerkracht zo sterk is en vele jaren mee zal gaan. Doorzitplekken in banken zijn lelijk en bovendien niet comfortabel. Koudschuim zorgt ervoor dat het comfort wel stevig is, maar absoluut niet te hard. Een prima ondersteuning, ook voor hen die wat zwaarder zijn. Het gewicht wordt goed verdeeld over het rug- en zitkussen. Dit is een belangrijke voorwaarde om je spieren echt te ontspannen. Bovendien hebben de hoogste rugleuningen (ze zijn namelijk afzonderlijk) ook hoofdsteunen, die er eventueel afgehaald kunnen worden, naar de voorkeur van het moment.

Chaise Longue

De chaise longue is uiteraard bij uitstek de plaats om te relaxen, omdat je ook je voeten erop kunt leggen. Hij past perfect bij het design van de bank. Er zijn nog meer unieke eigenschappen van deze bank, namelijk de rugleuningen. Deze zijn afzonderlijk per zitplek gemonteerd, geen geheel en deze kunnen door op te tillen naar achteren worden geschoven, zo kun je heerlijk achterover leunen en echt ‘loungen’ op de Titan. Dit is het ultieme genot! Voor degenen die een complete relaxervaring zoeken, bekijk ook de Scandes Allingabro: Zwarte comfortabele ligstoel (longchair) die uitstekend combineert met het ontwerp van de Titan.

Maten

Homingxl loungebank titan chaise longue links| leer cognac 9200000081222450_33

De precieze maten van de bank geven wij je graag, zodat je na kunt gaan of deze in alle opzichten passend is. De zitbank is 345 cm breed, de werkelijke zitbreedte is 280 cm, meer dan voldoende! Het gedeelte van de chaise longue is 140 cm diep. De bank is totaal 106 cm hoog, dit geldt tenminste voor de langste rugsteunen, waarbij er ook een hoofdsteun is. De zitdiepte is 54 cm en de zithoogte 44 cm. Je leest het, de naam ‘Titan’ is inderdaad geen verkeerde naam voor deze bank! De hoogte van de zwarte metalen poten is 12 cm. De bank heeft officieel in totaal vier zitplaatsen, maar met z’n vijven kan ook gemakkelijk.

Sierpoten

De bank staat op 8 sierpoten en 3 steunpoten. Ruim voldoende stabiliteit voor deze ruime bank. Het materiaal van het onderstel is tevens van metaal. Deze garandeert de vorm en de ondersteuning, ook voor de uitklapbare rugleuningen.

Kwaliteit leer

Homingxl loungebank titan chaise longue links| leer cognac 9200000081222450_44

Het leer is 100% echt en natuurlijk. Het leder is behandeld met wax en bovendien nog met een zogenaamde ‘kreukbehandeling’, zodat het heel echt overkomt, het ware karakter van het leer. Door de behandeling  met wax is het onderhoud met een vochtige doek voldoende. Wel blijft het leer kwetsbaar voor de scherpe nagels van een hond of kat of andere scherpe voorwerpen. Daarom is voorzichtigheid geboden. Maar vanwege de basis van het leer zijn ontsierende zaken ook niet vlug te onderscheiden, dat is weer een voordeel!

Slapen

De Loungebank Titan is een prima bank om lekker een nachtje op door te brengen. Zitten met de voeten erop kan, lui achterover leunen kan, maar gewoon slapen is eveneens mogelijk. De bank is heeft de juiste slaapbreedte als de rugleuningen achterover geklapt zijn. Alvast welterusten!

Levering en montering

Homingxl loungebank titan chaise longue links| leer cognac 9200000081222450_55

De bank wordt in twee delen afgeleverd, de rugleuningen zijn wel reeds gemonteerd. Er is een schroeftol nodig om deze te monteren. Met de schroeven en andere bijgeleverde artikelen is het voor twee personen een koud kunstje om er een geheel van te maken en op de bank lekker uit te rusten. Zo is de bank ook weer uit elkaar te halen, indien nodig.

Conclusie

Tja, wat valt er nog meer te zeggen? Het gaat om het zien en het ervaren van het gebruik van dit bijzondere design bankstel, dat voor een ruim aantal zitplaatsen zorgt. De bank wordt gratis afgeleverd en indien deze toch niet bevalt kan deze binnen 14 dagen geruild of geretourneerd worden.