Chesterfield: Antiek blauwe design bank

Mijn klassieke, tijdloze Chesterfield 2-zitsbank: comfy, kwaliteitsleer & een toonbeeld van ambacht. Eyecatcher in élk interieur!
Auteur

Lotte Hoekstra

Publicatiedatum

20 november 2023

Inleiding

The original chesterfield brighton 2 zitsbank zetel salon antiek blauw 550x2880

Dit is een prachtige Chesterfield bank van leer in antiek blauw. Wie van tijdloos houdt, maar ook van klassiek, van degelijkheid, van kleur en van ambachtelijk houtwerk, die gaat voor de deze Brighton bank van The Original Chesterfield. Wie dit ziet waant zich in een scene van Harry Potter, of in een chique bibliotheek van een echte Engelse villa of in een kostuumdrama van Britse bodem. Echter, dat wil helemaal niet zeggen dat deze bank in een gewone Nederlandse woonkamer kan, integendeel! Nogmaals, tijdloos, degelijk en ambachtelijk, van uitstekende kwaliteit, vele jaren plezier zijn gegarandeerd!

Prijzen

Iconische design bank

Als er een meubelstuk iconisch is, dan is het wel de Original Chesterfield Brighton. Welk type gaat zo lang mee als deze? En dan is er zeker nog een lange toekomst beschoren aan dit type. Deze bank is niet alleen van de voorkant mooi, maar ook van de zij- en achterkant. Daarom  kan de bank vrij staan in de woon- of elke andere kamer. De houten korte poten tillen de bank iets van de grond, dit geeft een ruimtelijk gevoel.

Wat de Chesterfield zo origineel en bijzonder maakt, is dat elke design bank apart gemaakt wordt, met de hand! De degelijke, vertrouwde ambachtelijkheid die zorgt voor een hoge kwaliteit en niemand kan zeggen dat deze bank massaproductie is. Het materiaal van het onderstel is van hardhout, dat de bank een perfecte en blijvende vormgeving geeft. Het hout is aan elkaar geschroefd en gelijmd, door deze combinatie is het ijzersterk. De poten zorgen eveneens voor stabiliteit, deze zijn ook van hardhout geformeerd.

Passing in interieur

The original chesterfield brighton 2 zitsbank zetel salon antiek blauw 550x5502

Geschikt natuurlijk voor de woonkamer, maar ook voor de grotere studeerkamer of indien je deze hebt, de bibliotheek. Voor de horeca kan deze bank eveneens een prima invulling zijn. De stijl en de klasse straalt er vanaf! Zo wordt de bank een echte blikvanger en verveelt deze gegarandeerd nooit.

Ook voor jou, je interieur en je budget is deze bank bereikbaar. De getoonde kleur is prachtig blauw (een mooie afwisseling in je woonkamer).

Antiek maar tijdloos

De bank wordt antiek genoemd, maar is feitelijk volledig tijdloos. Samen met hout of wit, deze past in menig interieur en wordt ongetwijfeld de ultieme eyecatcher. Behalve mooi, authentiek, origineel en uniek is de bank ook nog eens comfortabel. Laat je niet afschrikken door de nerven, integendeel, deze maken de Brigthon 2-zitsbank extra comfortabel.

Zitcomfort

The original chesterfield brighton 2 zitsbank zetel salon antiek blauw 550x5503

De kussens zijn namelijk gevuld met veren en in combinatie met het leer zorgen deze ervoor dat de bank veerkracht houdt, wie of wat er ook op gaat zitten. Zelfs na jaren zijn er geen doorzitplekken te zien! Vanwege de rug- en armleuning kun je er heerlijk in wegzakken, zonder door te zakken! Verantwoorde en comfortabele steun voor rug en zitvlak, de veren zorgen ervoor dat het gewicht wordt verdeeld waardoor je echt kunt ontspannen. Daar is de bank toch voor, om te ontspannen en in deze ontspannen context te ontmoeten. Bovendien is genieten ook belangrijk, van een drankje, snack in combinatie met een film of een boek. Het gladde leer (komen we later nog op terug) zorgt ervoor dat de bank veel mogelijkheden heeft.

Afmetingen

De bank is bijzonder flexibel wegens de geringe breedte, 150 cm precies! De hoogte is 79 cm en de totale diepte is 92 cm. De zitbreedte is 100 cm, dus een echte tweezits en de diepte is 56 cm, waardoor je lekker zit zonder teveel achterover te zakken.

Kwaliteit leer

The original chesterfield brighton 2 zitsbank zetel salon antiek blauw 550x5504

De kwaliteit van het leer van de Brighton 2-zitsbank is een verhaal apart. Lees daarom goed! Het leer is semi-aniline leer, een prachtige kwaliteit, met een glans. Maar juist deze leersoort is ook kwetsbaar voor beschadiging. Daarom is deze afgedekt met een solide laklaag, hetgeen zorgt voor bescherming. Het leer is van de allerhoogste kwaliteit en tevens beschermd tegen vocht, vuil en vlekken. Ook de kans op eventuele verkleuring wordt door de lak verkleind. Daarom kan iedereen zorgeloos op deze bank plaatsnemen en heerlijk genieten. Voor wie de voorkeur geeft aan een iets robuustere uitstraling, is de Original Chesterfield: Klassiek bankstel met prachtig leer mogelijk een perfecte aanvulling op deze Brighton bank.

Nagels en groeven

Het meest kenmerkende en unieke aspect aan deze design bank zijn uiteraard de nagels en de groeven, die veroorzaakt worden door de nagels. Werkelijk waar, deze zijn handmatig aangebracht! Helemaal perfect op maat, tot over de rand van de rug- en armleuning. De wederzijdse uiteinden zijn afgewerkt met knopjes en de mooie naden zijn aan de achter- en zijkant te zien. Van A tot Z is de afwerking helemaal perfect. Nogmaals, het ambachtelijke aspect is de kracht van dit bankstel.

Slapen op de bank

The original chesterfield brighton 2 zitsbank zetel salon antiek blauw 550x5505

Slapen op de bank is eigenlijk niet aan de orde. De breedte is niet breed genoeg en de diepte van de bank niet diep genoeg. Maar als je er alleen op zit kun je uiteraard prima met je rug tegen de armleuning (die net zo hoog is als de rugleuning), en je voeten tegen het andere einde of er zelfs overheen. Zo kun je heerlijk relaxen.

Onderhoud

Vanwege de laklaag van de bank is het absoluut niet nodig om gebruik te maken van huishoudelijke  of lederverzorgingsmiddelen, deze kunnen alleen schade aanrichten. Een vochtige doek is voldoende.

Levering en bedenktijd

The original chesterfield brighton 2 zitsbank zetel salon antiek blauw 550x5506

Deze design bank wordt als geheel geleverd, geen gedoe met in elkaar zetten en andere narigheden. De bankhoes is niet afneembaar, net als de kussens. Daarom, de bank bestaat uit een stuk en is een prachtig geheel.

Voor de twijfelaar: er is een bedenktijd van 14 dagen, waarin ruilen of retourneren is. Maar waarschijnlijk ben je snel van je twijfels af als het gaat om de Chesterfield Brighton 2-zit design bank van leer! Mocht je geïnteresseerd zijn in een uitgebreidere versie, bekijk dan eens de Beliani Chesterfield: Klassieke 3-Zits leren sofa in grijs, die perfect zou kunnen passen in jouw interieur.