De WOOOD Hoekbank Bean in recycle leer: robuust, comfort en stijlvol in cognac (2023)

Mijn ervaring met de WOOOD hoekbank Bean in: Een combinatie van stijl, comfort en goede constructie van recycle leer.
Auteur
Affiliatie
Sabine Bakhuis

MijnLerenBankstel

Publicatiedatum

5 december 2023

Inleiding

Woood hoekbank rechts bean recycle leer cognac 73x305x96 1qo0go2zoozm pxjnlz

In deze recensie neem ik de WOOOD Bean Hoekbank Rechts onder de loep: een hoekbank die in veel Nederlandse huiskamers niet zou misstaan. Ik ga dieper in op uitstraling, zitgemak, onderhoud en service bij levering.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Zitdiepte 96 cm Zithoogte 46 cm
Hoogte armleuning 73 cm Materiaal Leer , Polyester
Materiaal onderstel Kunststof Materiaal vulling Koudschuim
Zitcomfort Normaal Aantal zitplekken 4
Meubelafwerking Geen speciale afwerking Merk WOOOD
Kleur Cognac Afneembare bankhoes Nee

Prijzen

Productbeschrijving en Kenmerken

Woood hoekbank rechts bean recycle leer cognac 73x305x96 bv9qplwm28xx axqvz3

De WOOOD Bean Hoekbank Rechts in de kleur cognac is een pronkstuk voor de liefhebbers van een industrieel en modern interieur. Het strakke design wordt gecombineerd met het comfort van recycleerbaar leer, wat deze hoekbank niet alleen visueel aantrekkelijk maakt, maar ook een duurzame keuze.

Hieronder enkele kenmerkende eigenschappen van de bank:

  • Zitdiepte: 96 cm, waardoor je voldoende ruimte hebt om te loungen.

  • Zithoogte: 46 cm, perfect voor een comfortabele zitpositie.

  • Materiaal: Een mix van leer en polyester die bijdraagt aan duurzaamheid en gebruiksgemak.

  • Zitcomfort: Beschreven als ‘normaal’, wat neerkomt op een gebalanceerde mix van stevigheid en comfort.

  • Aantal zitplekken: Ruimte voor 4 personen, ideaal voor gezinnen of het ontvangen van gasten.

  • Kleur: Een warme cognactint die gemakkelijk te combineren valt met diverse interieurstijlen.

Dankzij de afmetingen van H 73 cm x B 305 cm x D 96/175 cm biedt de hoekbank voldoende plaats en blijft het tegelijkertijd een statig centraal element in de kamer.

De bank heeft geen slaapfunctie en ook geen opbergruimte, maar dat drukt de pret niet. De focus ligt hier namelijk op esthetiek en zitcomfort. Bij harde vloeren is het verstandig om viltglijders onder de poten te plaatsen om krassen te voorkomen. Voor wie interesse heeft in een bank met een soortgelijk design, maar dan met ingebouwde opbergruimte, kan een kijkje nemen bij de Songmics Hocker, een stijlvolle en praktische toevoeging aan uw woonkamer.

Hoewel de bank an sich veel tevredenheid biedt, kan de levering en service soms te wensen overlaten. Klanten geven aan dat de leveringstijden inaccurate kunnen zijn en dat de communicatie verbetering behoeft. Toch, eens de bank op zijn plek staat, overheersen de robuuste charme en het aangename zitcomfort snel eventuele leveringsperikelen.

Het materiaal waarvan de bank gemaakt is, recycle leer, geeft een unieke uitstraling en voegt ook een duurzame noot toe aan je aankoop. Belangrijk om te vermelden is dat het bankstel niet in direct zonlicht geplaatst moet worden om verkleuring te voorkomen. Bovendien, vetten en oliën zijn een no-go voor dit materiaal. Voor onderhoud volstaat een vochtige doek en eventueel wat neutrale zeep bij vlekken.

Al met al biedt de WOOOD Bean Hoekbank een sterke mix van design, comfort, en duurzaamheid. Het mag dan een flinke investering zijn, je haalt er wel een meubelstuk mee in huis dat de show steelt en waarvan je jarenlang kunt genieten. Let wel op de kleine kanttekening wat betreft de levering, maar eenmaal geïnstalleerd staat de bank als een huis. Voor wie een tijdloze en stijlvolle toevoeging aan de woonkamer zoekt, is de Bean hoekbank van WOOOD een uitstekende keuze.

Design en Comfort

Woood hoekbank rechts bean recycle leer cognac 73x305x96 d7ajoarmj186 nk3qvr

De WOOOD Bean hoekbank in het prachtige cognac zet direct de toon in elk interieur. Met zijn industrieel design geeft deze bank een stoere doch verfijnde uitstraling. Het is een bank waarop je heerlijk neerploft na een lange dag werken, maar ook een meubelstuk dat gezien mag worden tijdens een huisfeestje. Zo biedt de Bean:

  • Robuuste looks: Een volumineus design dat een statement maakt.

  • Comfortabele zit: De kussens van koudschuim garanderen een comfortabele plek om te ontspannen.

  • Genoeg zitplekken: Met plek voor vier is er altijd ruimte voor familie of vrienden.

Dat gezegd hebbende brengt de bank niet alleen maar lofzangen met zich mee. Ondanks dat de klachten minimaal zijn, moet ik toch een kanttekening plaatsen bij de levering. De verwachting van een soepele dienst had wat deukjes opgelopen, maar uiteindelijk staat de bank te schitteren in de woonkamer.

De zithoogte van 46 cm garandeert dat het neerploffen een aangenaam gevoel geeft zonder dat je wegzakt in een te diepe zit. Ook de armleuningen, perfect op 73 cm hoogte, ondersteunen een ontspannen leeshouding. De kleur cognac voegt warmte toe en is op het moment razend populair, wat de bank een tijdloos karakter geeft.

Ondanks de strubbelingen met de levering, voert positiviteit al snel de boventoon wanneer je weer een blik werpt op dit prachtige exemplaar. De bankdelen kwamen misschien niet met de gehoopte punctualiteit, maar eenmaal in elkaar gezet was al het ongenoegen snel vergeten.

De 70% leervezels en 30% polyester geven het voordeel van duurzaam materiaal met minder onderhoudszorgen. Er hoeft niet constant angst te heersen voor een onverhoopte knoeiactie. Een vochtige doek en wat neutrale zeep doen wonderen. En dat terwijl je niet eens bang hoeft te zijn dat de stof teer is; de combinatie van gerecyclede vezels brengt een sterke en gemakkelijk te onderhouden oppervlakte met zich mee.

Het design, aangescherpt door de lage poten, laat de bank lijken alsof deze zweeft, en dat draagt bij aan een ruimtelijk effect in de kamer. Dit maakt de Bean ook geschikt voor de wat kleinere woonkamer, waar je niet wil inleveren op stijl of zitplek.

Is het allemaal rozengeur en maneschijn? Nou, bijna. Het recyclen van leer is een stap naar een duurzamere toekomst, maar de uitstraling verandert iets bij intensief gebruik, en dat is iets om rekening mee te houden. Echter, zoals eerder aangegeven, is de Copa lederlook zo stevig dat het meubel ook na jaren van gebruiken nog steeds een sterke aanwinst zal zijn. Voor wie de combinatie van duurzaamheid en een klassieke uitstraling belangrijk vindt, is de BePureHome Rodeo 2-zits bank in recycle leer cognac een uitstekende keuze.

Al met al is de WOOOD Bean hoekbank een forse aanwinst. De robuuste bouw, het hoek design dat gezelligheid uitstraalt en een zitcomfort waar menig meubelstuk jaloers op mag zijn, zorgen voor een tevreden gevoel elke keer dat je de kamer binnenloopt. Voor wie voorbij peuterproblemen bij de levering kan kijken, blijkt de Bean van WOOOD een ware trots voor het huis te zijn.

Materiaal en Duurzaamheid

Woood hoekbank rechts bean recycle leer cognac 73x305x96 e7b6pblnk8xw nk3qvr

De WOOOD Bean Hoekbank in recycleerbaar leer biedt een sterk staaltje in zowel materiaalgebruik als duurzaamheid. Bij het kiezen van deze hoekbank maak je niet alleen een statement in je interieur, maar draag je ook bij aan een meer ecologisch verantwoorde woonstijl.

  • Recycleerbaar leer: een mix van 70% leervezels en 30% polyester.

  • FSC-gecertificeerd hout: voor het stevige en duurzame frame.

  • Koudschuim vulling: voor optimaal zitcomfort en lange levensduur.

Het materiaal is opmerkelijk om een paar redenen. Ten eerste, het leer van de bank bestaat uit gerecyclede leervezels. Dit betekent dat restanten van leer een nieuw leven krijgen, in plaats van te eindigen op de vuilstort. Zo krijgt duurzaamheid een centrale plek in je woonkamer. De polyester afdeklaag bovenop het gerecyclede leer biedt bescherming en maakt de stof stevig. Dit betekent ook dat er minder snel sprake zal zijn van slijtage, een voordeel dat de levensduur van de Bean hoekbank verlengt.

Het frame is vervaardigd van duurzame houtmaterialen die FSC-gecertificeerd zijn, zoals spaanplaat en beukenhout. Dit geeft aan dat het hout afkomstig is uit bossen die verantwoord beheerd worden. Een extra pluim voor wie bewust met milieu en natuur omgaat.

De vulling van de bank, gemaakt van koudschuim, staat garant voor comfort. Niet alleen is het schuim duurzaam door zijn lange levensduur, het draagt ook bij aan het zitgemak door zijn hoge elasticiteit en vormvastheid. Het behoudt zijn vorm, ook na veelvuldig gebruik.

Toch zijn er ook kanttekeningen te plaatsen. Alhoewel het recyclen van leer lof verdient, kan niet ontkend worden dat leerproducten een ecologische voetafdruk hebben. Maar het feit dat de leervezels gerecycled zijn, verzacht deze impact aanzienlijk. Een andere bedenking is dat hoewel gerecycled leer duurzamer is dan traditioneel leer, het niet de volledige kwaliteit en textuur van volnerfleer kan evenaren. Echter, voor wie duurzaamheid even hoog in het vaandel draagt als esthetiek, lijkt dit een compromis dat het overwegen waard is.

De kleurvastheid van de stof verzekert dat je bank er lang als nieuw uit blijft zien. Dit is een punt waar je bij andere materialen vaak zorgen over moet maken. Natuurlijk moet de bank niet worden blootgesteld aan direct zonlicht om verkleuring te voorkomen.

Het is belangrijk om te onthouden dat, hoewel de Bean hoekbank niet dezelfde onderhoudsbehoeften heeft als traditioneel leer - zoals behandelingen met leervet - het oppervlak nog steeds regelmatig moet worden schoongemaakt met een vochtige doek. Bij vlekken kan neutrale zeep zonder problemen worden gebruikt, wat het onderhoud vrij eenvoudig maakt. Voor wie de voorkeur geeft aan een traditionele lederen bank met bijbehorende onderhoudstips, biedt ons artikel Luxe zitervaring: rode Chesterfield Original Leer Bankstel (2 + 3 zits) (2023) nuttige inzichten.

Kortom, de WOOOD Bean Hoekbank is een product waarbij stijl niet ten koste gaat van het milieu. De mix van hergebruikte materialen, het streven naar duurzaamheid, en het behoud van kwaliteit en comfort maken deze hoekbank tot een verantwoorde keuze voor diegenen die hun levensstijl in harmonie met de natuur willen brengen.

Onderhoud en Gebruiksgemak

Woood hoekbank rechts bean recycle leer cognac 73x305x96 lgwev8kp2j3w axqvz3

Bij het kiezen van een nieuwe bank staan onderhoud en gebruiksgemak hoog op de lijst. Je wilt immers niet een meubelstuk dat meer moeite dan plezier kost. Gelukkig steekt de WOOOD Hoekbank Bean prettig af tegen deze zorgen met zijn gemakkelijke onderhoudsroutine en comfortabele gebruik.

Voor een bank die bestand is tegen de klappen van het dagelijks leven, is de Copa lederlook een slimme keuze. Dit materiaal combineert recycling met functionaliteit en geeft de bank een stoere uitstraling zonder de zorgen van echt leer. Het onderhoud is een eitje:

  • Regelmatig schoonmaken met een vochtige doek is al voldoende om de bank er netjes uit te laten zien.

  • Voor vlekken pak je gewoon wat neutrale zeep zonder te wrijven, want daarmee voorkom je lichte plekken die het uitzicht bederven.

Dit vriendelijke onderhoudsproces bespaart je tijd die je weer in ontspannen of gezellig samenzijn kunt stoppen. Geen ingewikkelde schoonmaakrituelen of angst voor vlekken bij elke kop koffie die in de buurt van de bank komt.

De praktische kant van het dagelijkse gebruik is niet minder aantrekkelijk. De bank heeft stevige kussens die niet te zacht zijn en daarmee een goede ondersteuning bieden. Of je nu ligt te loungen of actief zit voor een gesprek, de bank biedt comfortabele zitplekken voor meerdere personen. Met de volgende punten steekt de bank gunstig af:

  • Stevige kussens die hun vorm behouden.

  • Een robuuste look die toch zacht en uitnodigend aanvoelt.

  • Een resistente stof tegen dagelijkse beslommeringen en een levendig huiselijk verkeer.

Hoewel de bank robuust en gemakkelijk in onderhoud is, moet je natuurlijk wel opletten met scherpe voorwerpen en indringend vuil. Maar geen paniek. Een klein ongelukje is snel opgelost met de vochtige doek en zeep. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, maar met deze bank is geen vlek het einde van de wereld.

Dan is er het punt van de kleurvastheid, wat betekent dat je de bank niet in direct zonlicht moet plaatsen. Dit kan als nadeel worden beschouwd, maar een strategische plaatsing in de kamer kan dit probleem snel verhelpen. Dus met een beetje aandacht en zorg heb je jarenlang plezier van je bank.

Laten we tenslotte even stil staan bij de afmetingen en het gewicht van de bank. Met een breedte van 305 cm en een diepte van 96/175 cm is deze hoekbank een flinke jongen. Je moet dus wel de ruimte hebben om deze blikvanger eervol te huisvesten. Bovendien, met een gewicht van 137 kg, weet je dat het een stevige constructie betreft, wat weer gedoe bij verschuiven kan betekenen.

Resumerend, deze WOOOD Hoekbank Bean blinkt uit in gebruiksgemak en een onderhoudsvriendelijk karakter. De nadelen zijn met een beetje zorg en aandacht prima te beheersen. Dus voor wie op zoek is naar een robuuste, stijlvolle toevoeging aan de woonkamer, is deze bank zeker een overweging waard.

Levering en Klantenservice

Woood hoekbank rechts bean recycle leer cognac 73x305x96 nxwzwq194qx2 roxzp6q

Mijn ervaring met de levering en klantenservice van de WOOOD hoekbank Bean was een gemengd avontuur. Een groot pluspunt is ongetwijfeld de kwaliteit van de bank zelf; die is stevig en komt helemaal overeen met de beschrijving. Echter, de leveringservice liet te wensen over, wat een smet is op de verder positieve ervaring.

Positief:

  • Bank past perfect in de woonkamer.

  • Comfort en stevigheid zijn volgens verwachting.

  • Design is prachtig en robuust. Verbeterpunten:

  • Communicatie over de leveringstijd.

  • Klantenservice responsiviteit bij issues.

  • Manier van afleveren (slechts voor de deur gezet).

De avonturen met de bezorging stonden in schril contrast met het enthousiasme waarmee de bank werd besteld. Beloofde tijdslots werden niet aangehouden, wat natuurlijk ontzettend frustrerend kan zijn. Die lange zaterdag thuis zitten en vervolgens een misgelopen bezorging vernemen, is een scenario waar je toch echt van baalt.

Daarnaast was de klantenservice een dubbel gevoel. Na het communiceren van mijn ontevreden gevoel, werd de bank de volgende dag weliswaar geleverd, maar op een onverwachte wijze. Geen gedag zeggen, geen controle of alles naar wens is; dat voelt toch wat onpersoonlijk en haastig.

Laten we dit even in perspectief plaatsen; ja, de bezorging was niet ideaal, en de klantenservice had persoonlijker gekund. Maar, laten we wel wezen, het is de cognackleurige bank waar het uiteindelijk om draait. En die zit er permanent. De bank compenseert ruimschoots met zijn aanwezigheid, comfort en stijl. Dus daar zit je dan, op die stoere bank, en hé, die levering, daar denk je al snel niet meer aan.

Het is wel belangrijk dat dit soort ervaringen worden gedeeld en opgepakt door WOOOD, want een goede levering draagt natuurlijk bij aan de totale beleving. Zo kan de service nog beter worden afgestemd op de excellente productkwaliteit die WOOOD levert.

Als ik alles samenvat, is de WOOOD hoekbank Bean een topstuk in mijn huis geworden. Het weegt absoluut op tegen de leveringsperikelen, al zou ik voor een volgende bestelling toch iets meer sturing en duidelijkheid willen zien. Goed, een ding is helder: de bank heeft z’n plek gevonden en is hier om te blijven. De levering en klantenservice vormen een leermoment, maar laat je hierdoor niet afschrikken van de kwaliteit die WOOOD op de markt brengt.