i-Sofa Edin: Nette hoekbank van leder

Mijn i-Sofa Edin review: luxe lederen hoekbank vol comfort en stijl. Perfect voor elk interieur, onderhoudsvriendelijk en ruim!
Auteur

Lotte Hoekstra

Publicatiedatum

20 november 2023

Inleiding

I sofa edin hoekbank leer taupe 92000000578976350

De i-Sofa Edin is een mooie nieuwe leren bank. Als je aan een nieuwe bank denkt, wat denk je dan  het eerste? Aan het uiterlijk, de grootte, het comfort, het materiaal of de kleur? Ga eens na wat het eerste is wat jij belangrijk vindt aan een bank. De kans is groot dat comfort voorop staat. Maar toch is het lastig om te weten wat er nu precies het belangrijkste is aan een bank, eigenlijk zijn deze zaken allemaal belangrijk. Weet je wat zo mooi is? In de i-Sofa Edin-hoekbank vind je alle goede eigenschappen terug. En we voegen er nog een toe, namelijk de kwaliteit! Dit is de eerste indruk van i-Sofa Edin, precies wat je zoekt, zelfs al was je niet eens op zoek naar een bankstel. Deze bank is ook toepasbaar op alle doelgroepen, dus voor jong en oud en alles wat ertussen zit.

De Edin bank is nette, bescheiden, moderne bank die tevens in een klassiek interieur past, net als een landelijk, dat kan ook. Dit bankstel geeft een comfortabele indruk en dat is uiteraard zeer terecht. De bank is een hoekbank, maar de hoek loopt  uit als een chaise longue, dat maakt het nog eens extra chique! Een zeer uitnodigende bank, in alle opzichten. Lekker zitten op het zitgedeelte of met je benen plat op het lounge gedeelte. Dat is pas echt ontspannen!

Prijzen

Zitcomfort

Het zitcomfort van deze bank is normaal en tegelijkertijd is het inderdaad ontspannen. De vulling van de kussens is uitstekend en veerkrachtig, er zal geen sprake zijn van zogenaamde doorzitplekken. Goede kussens die het gewicht verdelen, ook voor de zwaardere plaatsnemer. Voor wie op zoek is naar dezelfde kwaliteit in een stijlvol design, is de BePureHome Rodeo Leren Eetbank Zwart een uitstekende aanvulling in elk interieur.

Afmetingen en zitdiepte

I sofa edin hoekbank leer taupe 9200000057897635_22

De bank is 259 cm breed, 259 cm lang en 85 cm hoog.  De hoekbank is dus naar beide kanten even lang, dat geldt niet voor alle hoekbanken. Daarom is de maat van deze bank zo praktisch en overzichtelijk.

De zitdiepte is riant, namelijk 58 cm. De zithoogte is 44 cm, niet te hoog en niet te laag, een echt goed gemiddelde. De gehele diepte van de bank is 90 cm, dit betekent dat de rugzitting ook diep is, voor nog meer comfort! Heerlijk accherover leunen op deze bank is werkelijk een genot. Dit bankstel is in principe een driezitsbank, maar plaatsnemen kan uiteraard ook nog op het gedeelte van de chaise longue, dus nog een vierde extra zitplaats. Voor wie geïnteresseerd is in soortgelijk comfort met een stijlvol design, is de Beliani Rotunde hoekbank een uitstekende aanvulling voor elke woonkamer.

De korte houten poten geven de bank de stabiliteit die het nodig heeft. Het materiaal van het onderstel bestaat uit hout, een degelijke en stevige constructie die ervoor zorgt dat de bank de juiste vorm heeft en houdt.

Samenstelling leer

Het leer is een heel bijzondere, mooie en fijne samenstelling die tevens nog praktisch is ook. Graag gaan we hier dieper op in. Er zijn diverse soorten leer. Leer is een groot voordeel voor de bank, het is sterk materiaal, niet gevoelig voor beschadigingen, tenzij het om bepaalde leersoorten gaat. Leer is altijd mooie en het zit comfortabel. Als het leer op de juiste wijze behandeld is, is het eenvoudig schoon te houden en minder kwetsbaar voor schade, zoals krasjes.

Dit specifieke nieuwe bankstel is een combinatie van 60% leder en 40% microvezel. Op het gebied van de bekleding van banken is dit het modernste van het modernste. Het microvezel op het leer maakt de bank pas echt stoer! Het microvezel onderstreept en beschermt de kwaliteit van het leer, het maakt dat het leer altijd warm aanvoelt. Kortom, nog meer comfort!

Over comfort gesproken, de bank is lang en breed genoeg om op te slapen, aan beide kanten alhoewel de chaise longue het meest comfortabel zal zijn, omdat hier geen rugkussens zijn. De kussens kunnen niet verwijderd worden, omdat deze vast zitten. De rugkussens zijn onderop breed, smaller aan de bovenkant, waardoor achterover leunen helemaal geen probleem is.

Reiniging

I sofa edin hoekbank leer taupe 9200000057897635_33

Vanwege de toplaag die van microvezel is, mag de bank op slechts een manier gereinigd worden: met een vochtige doek. Niet meer, niet minder. Gelukkig is de bank zo uitstekend schoon te houden en tevens stofvrij. Middelen voor leder zijn uit den boze, net als zeep. De bank is daarom heel onderhoudsvriendelijk en blijft gegarandeerd schoon.

Wat er nog wel bij vermeld moet worden is dat deze bank gevoelig is voor verkleuring door de zon. Naarmate de bank ouder wordt, wordt dit minder.

De bank wordt als een stuk geleverd, uit elkaar halen of in elkaar zetten is niet aan de orde. De chaise longue zit aan de rechterkant. De kleur van de bank  is een warme en neutrale kleur donkerbruin, maar niet bijzonder diep donker. Hierdoor krijgt de bank een warme en ook neutrale uitstraling, die met vele zaken gecombineerd kan worden.

Vragen

De vragen aan het begin gesteld, zijn nu wel beantwoord. Laat je niet langer weerhouden door twijfel en andere zaken, maar ga voor deze bank. De bezorging gaat snel en eenvoudig en je hebt tot 14 dagen na de aanschaf bedenktijd. Indien het toch niet naar wens is, wordt de bank gratis weer opgehaald en krijg je je geldt terug.