HomingXL Bank Tulp: Comfortabel 3-zits bank van leer in Colorado

Mijn ‘Tulp’ 3-zitsbank: stijlvol Colorado leder comfort. Landelijk & industrieel design. Gratis leerstaal & bezorging. Robuust zitplezier!
Auteur

Thijs Vermeulen

Publicatiedatum

4 maart 2023

Inleiding

Homingxl bank tulp 3 zits | leer colorado cognac 03 92000000799525380

Een bank met de naam Tulp, de naam komt al fleurig over en de bank zelf nog meer! Deze 3-zitsbank van het merk HomingXL biedt een verfrissende aanblik, waardoor je bij de eerste blik al verkocht kunt zijn. Een trendy en vlot model, maar ook royaal als het gaat om de comfortabele aanblik. De zit- en rugkussens zijn bol, maar niet te, de armleuningen breed maar eveneens bescheiden en dankzij de dunne korte metalen poten heeft de bank een slank postuur, ofwel een luchtige constructie. De pootjes geven feitelijk een ‘retro touch’ aan deze bank Tulp.

Maar het belangrijkste kenmerk is wel het leer, het echte Coloradoleer. Colorado doet denken aan het wilde westen en dat klopt ook helemaal. Het robuuste leer in de kleur cognac geeft de bank een stoere en natuurlijke uitstraling, terwijl ook de strakke belijning kenmerkend is voor de Tulp. De bank is luxe en heeft kwaliteit, maar is tevens informeel. Een bank moet echt een verademing zijn in het dagelijks leven, een punt van rust en ontmoeting, daar is deze Tulp uitermate geschikt voor.

Prijzen

Stijl en combinatie mogelijkheden

De middelbruine kleur cognac schept veel mogelijkheden tot combineren met zowel lichte als donkere achtergronden. Maar ook als de rest van het interieur soortgelijke kleuren heeft kan het natuurlijk uitstekend.

De stijl van de bank kun je landelijk noemen, vanwege het natuurlijke en robuuste karakter van het leer, maar ook industrieel, dankzij de metalen pootjes. Maar het is ook mogelijk om deze bank in een modern interieur te plaatsen. Voor wie de voorkeur geeft aan een klassieke vorm in een modern jasje, is de Chesterfield Brand Vintage Bank een prachtige aanvulling op elk interieurontwerp.

HomingXL

Homingxl bank tulp 3 zits | leer colorado cognac 03 9200000079952538_22

Bij HomingXL staat iedereen telkens weer versteld van de grootte van het assortiment, maar niet in de laatste plaats de variatie. Originaliteit, kwaliteit en betaalbaarheid, daar staat HomingXL voor. Welke wensen en behoefte je ook hebt, HomingXL heeft het absoluut in huis.

Comfort van de bank

Dat is een belangrijk thema voor dit betrouwbare meubelmerk. De bank is namelijk een plek waar je zowel je lichaam als je geest moet kunnen ontspannen. Aan beiden is gedacht, maar nu gaan we even kijken naar de lichamelijke ontspanning.

Voor het beste en blijvende comfort wordt bij HomingXL altijd gekozen voor koudschuim in de zitkussens, deze dragen het meeste gewicht.. Deze schuimsoort is sterk, veerkrachtig en heeft een bijzondere celstructuur. Deze structuur is namelijk onregelmatig, waardoor de lucht niet uit het kussen wordt geblazen, maar juist verdeeld. Dit zorgt voor het beste comfort, niet te hard en ook niet te zacht. De vulling van de rugkussens bestaat voor 50% uit koudschuim en 50% uit polyester fiber. Dit laatstgenoemde is een synthetische stof, die eveneens voor zachtheid en veerkracht zorgt. De rugkussens worden namelijk minder belast en mogen ook niet te stevig zijn, vandaar het polyester.

Afmetingen van de

Homingxl bank tulp 3 zits | leer colorado cognac 03 9200000079952538_33

Een bank kan ruim en compact tegelijk zijn, dat bewijst de Tulp. De breedte is niet overvloedig, 218 cm, hiervan blijft maar liefst 178 cm zitoppervlak over. Je kunt er bijna met 4 personen zitten. De zitdiepte is 57 cm en de zithoogte 44 cm, allemaal goed om comfortabel te zitten. De totale diepte van de Tulp is 96 cm en de hoogte precies 82 cm. De armleuningen zijn, gemeten vanaf het zitkussen, 20 cm hoog.

Stabiliteit

Het materiaal van het onderstel van de bank is van hout, dit past ook het beste bij het karakter, zelfs al is het niet zichtbaar. Dankzij de vulling van de kussens is het ook niet voelbaar, maar het zorgt voor stevigheid, vorm en stabiliteit. In combinatie met de metalen poten is de bank uitermate bestendig tegen zware belasting. Ga daarom met een gerust hart zitten of plof zelfs neer, de Tulp kan er wel tegen.

Het leer en onderhoud

Homingxl bank tulp 3 zits | leer colorado cognac 03 9200000079952538_44

Omdat de kleur van het leer op het internet of in de folder anders over kan komen dan in werkelijkheid, is het mogelijk om een stukje leer op te vragen. Dit wordt gratis verzonden, zodat je rustig kunt kijken of en hoe de kleur zal matchen met de rest.

Het leer is de allerbeste samenstelling van de juiste materialen. De onderlaag bestaat uit leer dat is vervaardigd uit leerresten van andere stukken. Hierdoor blijft het werkelijke karakter van het leer behouden. Het leer beslaat de bekleding voor 70%, de andere 30% bestaat uit polyester. Het polyester zorgt voor de bescherming van het leer, een zachte toplaag en eenvoudig onderhoud. Je hoeft niet (je mag zelfs niet) met vet en olie e.d. aan de slag. Een vochtige doek is voldoende, bij vlekken is een sopje van neutrale zeep voldoende. De vlek moet zachtjes gedept worden en gebruik niet teveel water. Voor een bank die deze onderhoudsvriendelijke eigenschappen benut, bekijk de Beliani Chesterfield: Klassieke 3-Zits leren sofa in grijs, een prachtig voorbeeld van stijl gecombineerd met gemak.

Aanschaf Tulp

In een keer drie comfortabele zitplaatsen erbij, en een mooie unieke bank, ga daarom voor deze aanschaf. De bank wordt gratis bezorgd, ruilen of retourneren kan binnen 14 dagen. Op de Tulp zit 2 jaar garantie. Je bent met deze bank verzekerd van vele jaren zitplezier en een waardevolle aanvulling op je interieur.