Beliani Chesterfield: Nieuwe klassieke bruine bank van leer

Mijn ‘Beliani Chesterfield’ review: Tijdloze 3-zits lederen bank die comfort en klasse biedt, met 12 jaar garantie. Perfect voor elke ruimte!
Auteur

Sara van Beek

Publicatiedatum

20 november 2023

Inleiding

Beliani chesterfield bank leer bruin 92000000565610280

Deze Beliani Chesterfield is een prachtige bruine bank. Een Chesterfield, het woord zegt het al, komt van oorsprong uit het Verenigd Koninkrijk. De gehele bank ademt de sfeer van geborgenheid, klasse en stijl. Deze specifieke bank vertegenwoordigt geschiedenis, heden, maar ook toekomst! Dit degelijke model, van binnen en buiten van de beste kwaliteit

Prijzen

Plaatsing in interieur

Als er een bank is die aan het interieur karakter geeft, dan zijn het de nagels van de bank, de knopen die de nerven in de Chesterfield bevestigen. Dit is het kenmerkende patroon, wat je in alle modellen van de Chesterfield terugziet, dus ook in de Beliani.

Deze bank  is zo uniek om meerdere redenen. Het ontwerp is heel bijzonder en tijdloos, de bank wordt met de hand gemaakt, dus ook de nerven! Het van origine Britse ontwerp staat garant voor vele jaren plezier. Wat dat betreft verschilt deze bank echt van bijvoorbeeld de RRR.

De bank is bestemd voor drie personen, een driezitsbank dus ook comfortabel als je er met z’n tweeën op zit. Het zitten is per definitie comfortabel omdat de kwaliteit zo goed is. Het model Beliani is wat opener dan de grotere Chesterfield, minder hoog, minder breed, maar net zo comfortabel. Daarom is de Beliani geschikt voor de minder grote huiskamer, of als ‘bijbank’

In elke ruimte waar deze geplaatst wordt, of het nu gaat om een een publieke of privé ruimte, wordt de Beliani Chesterfield een echte blikvanger, die een zeer positieve indruk maakt.

Goed zitten

Dat is belangrijk op zo’n mooie bank, die behalve een mooi uiterlijk heeft, ook comfortabel is om op te zitten De arm- en rugleuning vormen een geheel, zijn even hoog. Het voordeel is als je in het midden zit, of aan de zijkant, je kunt een of beide armen ook op de rugleuning laten rusten. Luieren kan eveneens op de bank, als je met je rug tegen de armleuning zit en je benen op de bank legt, of over de armleuning, dat is pas echt ontspannen. De zitkwaliteit van deze bank is stevig, met andere woorden: niet te hard en niet te zacht. De bewerkte rugleuning is tevens een genot, zeker als je in een van de twee hoeken zit.

Maten

Beliani chesterfield bank leer bruin 9200000056561028_112

Uiteraard moet je zorgvuldig meten om te zien of de bank past op de plaats die je in gedachten hebt. Daarom hebben we dit precies uitgemeten en zijn er geen onaangename verrassingen. De breedte van de bank is precies 1.95 meter, de bank is in totaal 64 cm diep en 76 cm hoog. De zitdiepte is 56 cm, ruim voldoende!

Stevige bank

De kracht van dit ontwerp vind je ook terug in het comfort, dit is namelijk bijzonder sterk. Met het allerbeste hout is er een frame gemaakt, aan elkaar geschroefd of met de sterkste lijn aan elkaar geplakt. Dit geeft vorm en stevigheid aan de bank, wiens vorm uiteraard ook kenmerkend is. Een constructie die veel hebben kan, waarmee het gebruiksplezier van dit bankstel gegarandeerd is. De Beliani Chesterfield heeft niet alleen pit aan de buitenkant, maar vooral ook aan de binnenkant.

Het perfecte leer

Beliani chesterfield bank leer bruin 9200000056561028_23

Omdat deze bank uniek is, een klassiek ontwerp heeft en vrijwel onverwoestbaar is, moet het leer uiteraard eveneens aan al deze eisen voldoen. Niet alleen het uiterlijk, de constructie, het zitcomfort etc. bepalen het karakter van deze bank, dat doet het leer ook. Voor een voorbeeld van een bank die klassieke elegantie combineert met duurzaamheid, bekijk de Chesterfield Brand Vintage Bank, die deze kenmerken perfect weerspiegelt.

Zoals de traditie het voorschrijft is zijn de kussens en het gehele zitoppervlak van 100% rundleer. Geen mix van allerlei andere zaken, geen samenstellingen, maar helemaal puur. Dit is tevens wat het merk Beliani voorschrijft. De allerbeste kwaliteit, zo ben je voorzien van een sterke leersoort die vele jaren mee zal gaan.

Runderhuid wordt vaak gebruikt voor meubilair omdat het niet te dik of te dun is, namelijk 2-4 cm. Het leer is egaal en vertoont daarom geen oneffenheden. .

Wat een extra bijzondere bijkomstigheid is, is dat je een kleur kunt kiezen! Zo wordt de bank helemaal perfect passend. Uiteraard is deze verkrijgbaar in de klassieke, oorspronkelijke bruine kleur, maar ook in beige en zwart. Het beige maakt de bank wat klassieker en rustiger, het bruin of zwart staat weer wat robuuster, dus het gaat erom wat bij je past!

Luieren op de bank

Omdat het zitgedeelte uiteraard korter is dan de hele omtrek van de bank, het zitoppervlak is 147 cm, kunnen alleen kortere mensen zich uitstrekken, of zieke kinderen kunnen er overdag hun bed hebben. De rugkussens zijn uiteraard niet verwijderbaar zoals bij menig ander bank, maar je  kunt natuurlijk wel je benen er op liggen terwijl me met je rug en hoofd over de armleuning leunt. Dat is het voordeel van een bank waarbij de rugkant en de armleuning even hoog zijn en in elkaar overlopen.

Onderhoud

Beliani chesterfield bank leer bruin 9200000056561028_34

Het leer is sterk, niet kwetsbaar en is met een vochtige doek en speciale middelen goed te onderhouden. Het leer kan behandeld worden zodat vocht en vuil niet in de bank trekken. Dus wees niet bang voor ingewikkelde toestanden met het leer, integendeel, je kunt er zorgeloos van genieten.

Conclusie

Wellicht heb je hier nog nooit van gehoord, maar deze bank heeft absoluut 12 jaar garantie. Wat er ook aan de hand is, wij komen langs om het euvel te verhelpen en de bank weer doen stralen als nieuw! Waar deze ook staat, het komt in orde, gratis en voor niets. Zo ben je verzekerd van vele jaren plezier van de bank. De kwaliteit, behandeling en service zijn werkelijk top, beter kun je niet vinden!