i-Sofa Harley: Zitsbank van brandy leer met plek voor 2 tot 3 personen

Mijn i-Sofa Harley: compacte, stoere lederen bank met topcomfort en robuuste look. Perfect voor elk interieur!
Auteur

Liam Jansen

Publicatiedatum

20 november 2023

Inleiding

I sofa harley 25 zitsbank leer brandy 92000000660327670

Voor wie geen heel ruime (woon)kamer heeft en belangstelling voor het echte natuurlijke leer die een bepaalde sfeer uitstraalt, kan de Harley een prima keuze zijn. Je leest het al, het is inderdaad een echte stoere bank. Het leer draagt hieraan bij, maar ook de uitvoering en de metalen sledepoten. Deze zijn van zwart metaal, voor de extra uitstraling van deze bank.

Prijzen

Sledepoten

De sledepoten (rechthoekige metalen buizen die horizontaal onder de bank bevestigd zijn), zorgen voor een luchtige constructie, terwijl de bank toch vrij ruim is. Ook de lage rugleuningen dragen bij aan het open karakter van deze bank.

Het leder, later gaan we hier nog verder op in, is bijzonder authentiek, omdat de onregelmatigheden er nog op te zien zijn. Dit maakt de bank echter niet lelijk, maar juist mooier. De ruige en rauwe uitstraling, maken deze bank tot het centrum van elk interieur. De bank is ook het centrum een vaak de toonzetter van elk interieur. Het is meestal het eerste waar iedereen op let. Daarom, als je van stoer houdt, is dit de ultieme keuze. De stiknaden van de bank zijn opengewerkt, voor nog meer rauwheid en ook aan de zij- en achterkant is de bank netjes afgewerkt, dus deze kan uitstekend midden in elke woonkamer staan.

Stijl en combineren

Om te beginnen is de Harley geschikt voor alle doelgroepen, dat maakt het al een stuk eenvoudiger om voor deze bank te kiezen. Qua stijl kun je de Harley modern noemen, maar ook industrieel en vanwege het natuurlijke karakter ook landelijk. Uiteraard kan de Harley ook een nieuwe basis worden van een nieuw of vernieuwd interieur. Het leder laat zich heel goed combineren met hout, niet met een kunststoffen interieur.

De middelbruine kleur maakt het combineren met andere kleuren ook niet ingewikkeld, allemaal voordelen aan de Harley.

Comfort

I sofa harley 25 zitsbank leer brandy 9200000066032767_11

Bij i-Sofa wordt aan alles gedacht en alles wordt met de grootste zorg gemaakt, ook de vulling van de kussens. Hiervoor is gebruik gemaakt van koudschuim, een soort polyether (de beste) dat een onregelmatige celstructuur heeft. Deze bijzondere structuur zorgt ervoor dat de lucht niet uit het kussen geblazen wordt, maar op de juiste wijze verdeeld. Zo is het bijzonder comfortabel. De kracht van het koudschuim zorgt voor een stevig zitcomfort en veerkracht, maar is absoluut niet onaangenaam hard, integendeel. Het gewicht wordt goed verdeeld en je voelt je spieren ontspannen.

De basis van de bank Harley is de ondervering, deze zorgt voor extra stevigheid en veerkracht, maar dankzij het koudschuim zul je nooit direct veren voelen. Deze veerkracht blijft behouden, ook na jarenlang intensief gebruik. Een duurzaam zitcomfort is verzekerd met de bank Harley.

Afmetingen

De Harley is inderdaad een compacte bank, maar biedt genoeg ruimte voor 2 of 3 personen. De totale breedte is 184 cm, inderdaad minder breed dan de gemiddelde 2,5 zitsbank. De armleuningen zijn zeker niet breder dan 25 cm, daarom is er een ruime zitbreedte voor 2 of zelfs 3 personen. De hoogte is 82 cm, nog redelijk hoog, al lijkt de rugleuning niet zo groot. De diepte is 96 cm. De zithoogte is 45 cm en de -diepte is 55 cm, net als de gemiddelde bank.

Stabiliteit

Bij i-Sofa maken ze gebruik van de beste materialen, daarom ook als het gaat om de stabiliteit. Het onderstel is daarom gemaakt van het sterke massieve beukenhout. Zo blijft de bank in vorm en kan het bijoznder veel gewicht dragen.

De zwarte metalen sledepoten, twee in totaal lopen onder de bank door, van voor naar achter. Voor de zekerheid is er in het midden van de bank een enkele metalen poot bevestigd, eveneens in het zwart.

Leder en onderhoud

Het leer is zeker een verhaal apart, dit is wat de Harley tot Harley maakt. Het leer is afkomstig van Zuid-Amerikaanse runderen, waar de littekens en de andere natuurlijke sporen in bewaard zijn gebleven. Een echte ‘geleefde’ ledersoort, namelijk geborsteld pilotenleer.

Om het leer mooi te houden is het belangrijk dat deze bank Harley niet direct aan zonlicht blootgesteld wordt, de warmte en het licht kunnen het leer verkleuren en/of uit laten drogen. Reinigen kan met behulp van een borstel en/of de stofzuiger. Bovendien wordt een handleiding voor het onderhoud bijgeleverd. Omdat dit leer echt is, geen kunstmatige afwerkingslagen etc., kun je gebruik maken van diverse middelen voor het onderhoud en de bescherming.

Slaapfunctie

Wie niet te groot is voor de zitbreedte, kan uiteraard languit liggen op de bank. Anders kun je nog een kussen op de armleuning leggen. In ieder geval kun je je benen zijdelings strekken. Zitten, loungen en relaxen kan op de bank, maar echt slapen zal niet mogelijk zijn. Tenzij het gaat om iemand die klein is en de rugkussens eraf worden gehaald, dan kan het uitstekend.

Aanschaf

Bij i-Sofa wordt elke Harley apart gemaakt, met de hand, speciaal voor jou! Mocht je toch van gedachten veranderen wordt deze binnen 14 dagen gratis weer opgehaald. De garantie op de Harley is 2 jaar, ruim voldoende.

Laat je interieur opleven door het stoere karakter van de Harley en geniet van het zitcomfort!