Aster Chaise: een heerlijke leren hoekbank met chaise longue rechts

Mijn nieuwe favoriet: de Aster Chaise hoekbank met chaise longue rechts. Stijlvol, comfortabel en veelzijdig - een tijdloze topper!
Auteur

Lisa van der Meer

Publicatiedatum

20 november 2023

Inleiding

Hoekbank aster chaise longue rechts | leer colorado cognac 03 | 262 x 222 mtr breed 92000000836466510

De Aster Chaise is een heerlijke hoekbank van leder in cognac kleur met een chaise longue rechts. Als je een woonkamer of andere ruimte binnenkomt en je ziet deze bank staan, ben je gelijk verkocht, in alle opzichten. Een prachtige bank die werkelijk een oase van rust is en bovendien flexibel. Zitten, liggen, slapen, alles kan op deze bank. Een uitstraling van allure, terwijl deze bank toch niet bijzonder klassiek is en zeker niet oubollig. Een bank die alles heeft, niet te veel en niet te weinig, met een slank frame, zodat deze, ook voor het oog, niet teveel ruimte inneemt of teveel domineert. Het leer is van hoge kwaliteit en zit zeer comfortabel.

Prijzen

De specialiteiten van deze hoekbank

Deze bank is de perfecte combinatie van diverse stijlen. Het model van de bank heeft een Scandinavische look, mede door de houten poten. Het cognackleurige leer laat iets zien van de Amerikaanse stijl, het is niet voor niets uit Colorado. Deze combinatie maakt de bank uniek en tevens tijdloos, deze is vertegenwoordigt absoluut geen bepaalde periode van meubelmakerij. Hip en eigentijds, dat is en blijft de Aster hoekbank! De warme cognac kleur maakt dat deze bank met vrijwel elk interieur een match vormt. Het mooie is dat de kleur niet echt egaal is, dit maakt het saai en strak, dat er afwisselingen zijn in licht en donker.

Comfortabel zitten

Hoekbank aster chaise longue rechts | leer colorado cognac 03 | 262 x 222 mtr breed 9200000083646651_12

De belangrijkste functie van een bank is uiteraard de rust. Na een lange werkdag, een avondje uit of op een late morgen neerploffen met een kop koffie of een drankje, dat is het ultieme genot. De kwaliteit van zitten is uitermate groot, omdat de zit- en rugkussens gevuld zijn met stevig schuim, zonder dat het te hard wordt. de

Wat extra uniek is, is dat de hoek bestaat uit een chaise longue. Het geeft een ruimtelijk effect en de mogelijkheid om te liggen, zitten of televisie te kijken, zittend op de bank met je benen op de chaise longue. Het ultieme comfort!

De omtrek van de bank

Hoewel de bank met deze omschrijving wellicht net als de RRR groot overkomt, valt de ruimte die deze inneemt heel erg mee. De maten zijn goed en comfortabel, de zithoogte is niet te hoog of te laag, het is geen ‘doorzakbank’, dit geldt ook voor de leuning, niet te rechtop, maar ook niet te ver achteruit. De zithoogte is 45 cm, de zitdiepte is 58 cm, de totale diepte van de bank (inclusief rugkussens) is 94 cm, de echte hoogte van de bank is 85 cm. Vanwege de poten die onder de bank zijn, wordt er geen onnodige ruimte opgeslokt door dikke poten op de hoeken en er is geen sprake van een massieve onderkant. Het zitgedeelte is 262 cm lang, de chaise longue 222 cm. Op de chaise longue kan er uiteraard ook gewoon gezeten worden, in totaal heb je een bank met wel 5 zitplaatsen. Ben je voornemens deze bank aan te schaffen, meet dan de plaats waar deze komt te staan zorgvuldig, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Voor wie de stijlvolle uitstraling van deze bank kan waarderen, kan ook geïnteresseerd zijn in de Beliani Rotunde hoekbank, die een combinatie biedt van stof en leer en goed kan passen in een modern interieur.

De poten van de Hoekbank Aster

Hoekbank aster chaise longue rechts | leer colorado cognac 03 | 262 x 222 mtr breed 9200000083646651_23

De poten onder de bank zijn van hout en de kleur is zwart. De poten zijn niet lang, maar wel hoog genoeg voor het ruimtelijke effect en het is eenvoudig om onder de bank te stofzuigen. Er zijn in totaal 8 poten onder de bank, aan beide uiteinden elk twee en in het hoekgedeelte 8, voor een totale stabiliteit.

Kwaliteit leer

Het leer is op moderne wijze samengesteld, met de beste producten. De onderlaag, bestaat uit 70% van het totaal, is gemaakt van echt leder in de juiste kleur. Dik genoeg om de bank te beschermen, dun genoeg om tevens flexibel te zijn. Deze leerlaag is afgedekt met polyester, die 30% van het geheel beslaat.

Samenstelling van de bank

Hoekbank aster chaise longue rechts | leer colorado cognac 03 | 262 x 222 mtr breed 9200000083646651_34

De bank is feitelijk 100% puur natuur. De bank van leer, het polyester voegt er alleen positief aan toe, het houten onderstel zorgen ervoor dat je de natuur letterlijk in huis haalt. Daarom is deze bank  ook goed voor mensen met  allergieën, zoals huisstofmijt of cara patiënten. Vanwege dit alles kan de bank in een klassiek, maar ook modern interieur, omdat het van beiden de juiste eigenschappen heeft.

Slapen op de bank

Jawel, dit is een prima mogelijkheid! Niet alleen zitten, luieren, liggen maar zelfs slapen kan op deze bank. De rugkussens zijn eenvoudig te verwijderen en de zitkussens hebben voldoende stevigheid en comfort om op te liggen. Er zijn tevens ook oplegmatrassen beschikbaar voor banken. Handig, als er iemand moet overnachten in de woon- of zitkamer. Als de rugkussens verwijderd zijn, is de diepte ongeveer 90 cm, dus breed genoeg!

Schoonhouden

Hoekbank aster chaise longue rechts | leer colorado cognac 03 | 262 x 222 mtr breed 9200000083646651_45

Door de laag van polyester is het leer net als bij de RRR niet gevoelig voor uitdroging, dus hoeft het ook niet te worden behandeld met vet, olie of wax. Een vochtige doek is voldoende, eventueel in combinatie met neutrale of groene zeep. Zo is de bank weer schoon en fris. Vanwege dit gemak is het tevens een prima optie om deze aan te schaffen voor een gezin met kleine kinderen.

In en uit elkaar

Als de bank wordt afgeleverd, is het een koud kunstje om deze te monteren, dankzij de goede koppelbeugels die in elkaar geklikt kunnen worden. Alleen kan, maar met twee personen is het wel gemakkelijker. De poten bevestigen is eveneens niet moelijk, zo staat je perfecte Hoekbank Aster pontificaal op de juiste plek. De rug kussens kunnen dus van de bank af, zodat er meer ruimte is om te zitten of liggen.

Conclusie

Hoekbank aster chaise longue rechts | leer colorado cognac 03 | 262 x 222 mtr breed 9200000083646651_56

Met deze bank koop je absoluut geen kat in de zak, integendeel. Een goede prijs, voor een bijzondere bank die gegarandeerd vele jaren mee zal gaan en bestand is tegen schade en vuil. Een mooie kleur, die niet te opvallend is, zodat het nooit ergens mee zal vloeken. Echt een basis voor je woonkamer! Vergeet vooral niet dat je ook nog garantie hebt op deze mooie, altijd en overal passende bank met een chaise longue aan de rechterzijde.