Beliani Helsinki: 6-zits bank van beige leer

Mijn keus: Beliani Helsinki bank van 100% rundleer. Elegant, comfortabel & ideaal voor elk interieur. Gratis levering & 14 dagen bedenktijd.
Auteur

Lisa van der Meer

Publicatiedatum

20 november 2023

Inleiding

Beliani helsinki 6 zits bank leer beige 92000000565088870

Jawel, het kan, een prachtige combinatie van beige banken die mooi en licht kunnen blijven. Ze stralen een serene rust uit, zorgen voor een gevoel van reinheid en dankzij het leer en de kleur beige is deze ook nog eens heel chique. De bank Helsinki van Beliani toont alleen pracht en praal en zal elk interieur beter doen lijken. Het bankstel bestaat uit een 3-zits-, een 2-zitsbank en een 1-zits, ofwel fateuil. Dit is meteen ruim voldoende voor je woonkamer.

Prijzen

Scandinavisch

De Scandinavische stijl komt hier op pure wijze naar voren. Het wit, in combinatie met de kleine pootjes van metaal, straalt klasse uit en is tevens uitermate strak. Daarom kan de stijl van dit bankstel wellicht modern genoemd worden, maar vanwege de kleur en de opzet kan deze in vrijwel elk interieur. Leer is immers natuurlijk en beige en neutrale kleur, een bescheiden bankstel en juist wellicht daarom opvallend.

Dankzij de pootjes neemt het bankstel niet zo’n grote plaats in voor het oog, omdat de vloer eronder enigszins zichtbaar is. Daarom, nog een reden om voor de Helsinki te kiezen. Het leer is prachtig en bovendien keurig gestikt, de naden geven tevens structuur aan.

Beliani is een meubelmerk dat al lang meegaat en een uitermate gevarieerd aanbod heeft, voor elk wat wils! Zeker voor de designliefhebber die tevens smaak heeft, is Beliani de allerbeste optie. Service, kwaliteit en uiteraard voor een goede prijs, dat is Beliani.

Interieur

Een bankstel zegt veel over de eigenaar, het interieur maar het is tevens belangrijk dat een bank comfortabel is, omdat je er hopelijk vele uren in doorbrengt. Een bank is voor gezelligheid, ontspanning en om te genieten van leuke dingen. Juist deze bank, met maar liefst 6 zitplaatsen, zal intensief gebruikt worden. Gelukkig kan alles en iedereen er met een gerust hart plaatsnemen, voor lange tijd, want de Helsinki bank zit uitermate comfortabel. Het zitcomfort is officieel normaal, maar dankzij de opvulling van de rug- en zitkussens met veren, is het bijzonder goed. De juiste veren, die zorgen voor veerkracht, flexibiliteit en ondersteuning op de juiste manier, zodat je niet te hard of te zacht zit. De armleuningen dragen ook bij aan het comfort, omdat deze niet te breed of te smal zijn, zo slokken ze ook geen zitruimte op.

De zit- en rugkussens zijn afneembaar, doordat deze er los opliggen, is er nog sprake van extra comfort, een groot voordeel. De maten van de bank zorgen eveneens voor comfort, lees maar goed!

De breedte van de 3-zitsbank is in totaal 185 cm, de precieze zitbreedte is 159 cm. De zitdiepte is ruim en riant, met 65 cm. Veel banken hebben een zitdiepte van 55 cm, dus dat is een groot verschil. De zithoogte is 41 cm, enkele centimeters lager dan de gemiddelde bank, maar je merkt het nauwelijks. De totale diepte van alle banken is 76 cm en de totale hoogte is 72 cm. De maten over de hoogte, diepte en breedte zijn uiteraard ook op de 2-zitsbank en de fateuil van toepassing. De breedte is korter, dit wordt duidelijk aangegeven. Voor wie op zoek is naar een bank met vergelijkbaar comfort en stijl, is de i-Sofa Harley 3-zitsbank van brandy leer een uitstekende keuze.

Het metalen onderstel en de pootjes, hoe klein ook, zorgen voor een stevige, sterke en stabiele bank. Een bank is immers voor intensief gebruik op allerlei manieren, daarom is stabiliteit van groot belang. Het voordeel van metaal is dat het feitelijk onbreekbaar is, zeker niet scheur- of splitbaar. Wellicht krijg je nu al zin om lekker te gaan zitten!

De bijzonderste eigenschap van de bank Helsinki is uiteraard het leer. 100% rundleer, echter kan niet en de structuur is ook duidelijk te zien en te voelen. Het leder is semi-mat, dus heel lichtjes glanzend, van allebei het beste. Dit maakt de bank op minimale wijze robuust, omdat de rest van de bank heel tam is afgewerkt. Het rundleer is feitelijk hetgeen wat de Helsinki daadwerkelijk de Helsinki maakt. Je haalt de allerbeste kwaliteit in huis met deze ledersoort. Voor wie de voorkeur geeft aan dezelfde kwaliteit in een iets grotere opstelling, is de Harley 4-zits leren bank: Mooi Leer Taupe een uitstekende keuze.

Het onderhoud is daarom geen enkel probleem, een stofzuiger met het juiste mondstuk en eventueel een vochtige doek. De kussens zijn afneembaar, dat maakt het reinigen ook gemakkelijker. Bovendien kun je het leer ook nog laten bewerken indien je wenst, om het nog beter te beschermen en ervoor te zorgen dat het mooie beige bewaard blijft.

Liggen kan wellicht op de bank, voor mensen die niet te lang zijn, maar slapen is waarschijnlijk niet aan de orde. Dit omdat de ligbreedte zelfs zonder de rugkussens toch te smal is en het liggedeelte te kort is voor de meeste mensen. Maar je benen strekken, dat kan wel.

De bank wordt gratis thuisbezorgd en moet gedeeltelijk nog gemonteerd worden, dit geldt voor de poten en de kussens, maar het zal geen problemen opleveren.

Je hebt 6 maanden garantie, 14 dagen bedenktijd en indien de bank moet worden gerepareerd wordt deze afgehaald en weer teruggebracht. Daarom, gun je interieur het allerbeste, kies voor de degelijke mooie en stralende Helsinki.