Homing XL Loungebank Riverdance: Prachtige bank

Mijn review: Homing XL Riverdance bank is comfortabel en stijlvol met handig onderhoud en een stoere uitstraling. Perfect voor elk interieur!
Auteur

Lucas van Dijk

Publicatiedatum

20 november 2023

Inleiding

Hoekbank riverdance chaise longue links | leer colorado cognac 03 | 217 x 290 mtr breed 92000000770196710

De Homing XL Loungebank (Riverdance), gemaakt van Leer Colorado Cognac, is een mooie bank met een zeer stijlvolle uitstraling. Een hele mond vol, zo lijkt de naam van deze bank. Maar al deze woorden is de bank meer dan waard. Echt een bank die bijdraagt aan de sfeer van de ruimte, een waar je comfortabel op kunt zitten en liggen.

Prijzen

Hoek

Deze hoekbank bestaat uit een recht stuk met zitplaatsen en het stuk om de hoek is een chaise longue. Deze kan naar de linkder- of rechterkant zijn, het gaat erom wat past in je woonkamer. De cognackleur is niet te licht en niet te donker, enerzijds opvallend, anderzijds volkomen matchend met de rest van het interieur. Omdat de kleur niet geheel egaal is, is stof en vuil ook niet gemakkelijk te zien. Desodanks, deze bank is van leer en daarom Deze bank is alles wat een bankstel zijn moet, zonder overdrijving van bepaalde zaken. De bank heeft een stoer uiterlijk en valt daardoor niet onder de noemer van klassieke of romantische banken. Het design van de bank is modern, strak, het is een open bank, dus geen massieve onderkant maar staat stevig op op metalen steunen. Hierdoor geeft de bank, die breed en diep genoeg is om op te relaxen, zonder dat het de meeste ruimte opeist.

Comfort

Wat betreft het comfort: deze bank heeft net als de RRR een stevig zitgedeelte. De kussens zijn namelijk gevuld met koudschuim, daarom niet te hard en niet te zacht, zodat je niet onderuit zakt maar ook niet zit alsof je op een harde stoel zit.

Omdat de kussens van de bank gevuld zijn met koudschuim, zijn ze precies zoals ze zijn moeten, wel stevig, maar niet te hard. Een goede ondersteuning voor zitvlak en rug. Comfortabel om langere tijd op te zitten, zonder onderuit te zakken.

Intererieur

Hoekbank riverdance chaise longue links | leer colorado cognac 03 | 217 x 290 mtr breed 9200000077019671_22

De Loungebank Riverdance Leer Colorado Cognac is een ruime bank, dus bestemd voor de grotere woonkamer, tenzij je ervoor kiest alleen een bank te hebben of wellicht slechts een fateuil. De grootte zorgt voor een goed zitcomfort, omdat deze redelijk diep is. We zetten de maten voor je op een rijtje, zodat je kunt zien of deze ook in jouw woonruimte een plaats kan krijgen. De zithoogte is 44 cm en de diepte van het zitgedeelte is 60 cm. De gehele breedte van de bank  is 290 cm en van de hoek ofwel de chaise longue is 217. Dit alles is genoeg voor maar liefst 5 zitplaatsen.

De bank is ook nog in varianten verkrijgbaar, als een rechte bank met 4 zitplaatsen, of als echte hoekbank, dus geen chaise longue.

Omdat hout de basis is van deze bank en de zogenaamde ‘sleepoten’ eronder uniek, is de bank bijzonder stabiel en sterk. Iedereen kan er zorgeloos op plaatsnemen, omdat dit voor extra comfort zorgt. De sleepoten zijn rechthoekig metaal, zodat de bank boven de grond komt wat inderdaad voor een ruimtelijk effect zorgt.

Kwaliteit leer

Colorado 3 is samengesteld leer of wel gerecycled leer, dat volledig glad is. De bankhoes bestaat voor 70% uit leer en 30% uit polyester. Daarom heeft deze leersoort een zijdeglans en een robuuste uitstraling.

Slapen

Hoekbank riverdance chaise longue links | leer colorado cognac 03 | 217 x 290 mtr breed 9200000077019671_33

Het zal je niet verwonderen dat op deze bank ook geslapen kan worden. Vanwege de stevige kussens met koudschuim en de lengte van de bank, is slapen een genot. Het leer zorgt ervoor dat het niet te warm of te koud wordt. Heerlijk en dit geldt ook voor de RRR.

De rechtopstaande kussens kunnen van de bank worden verwijderd, voor meer ligruimte. Zo heb je twee in een!

Vanwege het karakter van het leer, is onderhoud een makkie. Geen stof en vlekken zoals bij veel banken met een stoffen bekleding, integendeel. Een vochtige doek, al dan niet met groene zeep, zorgt ervoor dat de bank schoon blijft. Zorg er wel voor dat de bank niet te nat wordt! Omdat er ook polyester met het leer vermengd is, kan de bank niet behandeld met creme of vet.

Montage

Monteren is gemakkelijk, daarom demonteren ook. De gebruiksaanwijzing ofwel handleiding wordt bijgeleverd. De twee stukken kunnen eenvoudig aan elkaar worden gekoppeld doordat twee beugels alleen in elkaar hoeven te worden geklikt. Zelfs alleen is het mogelijk! Dus kan de bank, indien nodig, ook weer uit elkaar en nogmaals, de kussens van de rugleuning kunnen er afgehaald worden. Voor meer inzicht in het eenvoudige montageproces, bekijk onze handleiding over de HomingXL Bank Tulp: 3-zits bank van colorado leer, die soortgelijke eenvoudige montagefuncties heeft.

Tja, wat kunnen we nog meer zeggen? Een prima bank, qua uitvoering, comfort, uiterlijk, onderhoud en dat deze enorm praktisch is in gebruik.

Conclusie

Hoekbank riverdance chaise longue links | leer colorado cognac 03 | 217 x 290 mtr breed 9200000077019671_44

De Homing XL Loungebank Riverdance Leer Colorado Cognac maakt alle beloften waar als het gaat om kwaliteit. Uiteraard heeft de bank en het leer een Amerikaanse oorsprong, een typisch voorbeeld van het zogenaamde wilde westen, terwijl deze tegelijkertijd ook beschaafd is. Een prima keuze voor een (jong) gezin, een gezin met grotere kinderen die graag op de bank liggend of half zittend naar de televisie willen kijken of naar muziek luisteren.

Ook een bank net als de RRR om relaxed te genieten van een glas wijn, al dan niet met visite. De bank is een echte blikvanger en zal dan ook het gehele interieur opfleuren. Ook voor een openbare gelegenheid is de bank geschikt, zoals in een horeca gelegenheid. Vele lunchrooms zijn al afgestapt van het klassieke tafel/stoel en hebben vaak als extra een bank met een salontafel erbij. Ga daarom eens goed na of deze Loungebank ook in jouw ruimte past!