Original Chesterfield: Klassiek bankstel met prachtig leer

Mijn ‘Original Chesterfield’: Klassiek, authentiek en comfy. Maak uw keuze uit top leer. Perfect voor elk interieur met 12 jaar garantie!
Auteur

Mila Smit

Publicatiedatum

20 november 2023

Inleiding

The original chesterfield brighton 3 zitsbank zetel salon antiek bruin 550x2140

Denk je erover een Chesterfield bank te kopen? Woon je in een ouder huis, of heb je een klassieke bibliotheek, studeerkamer of werkkamer? Hou je van romantiek, van degelijk ouderwets en van authenticiteit? Dan is ‘the Original Chesterfield’ iets voor jou! Dit bijzondere ontworpen leren meubelstuk, geworteld in Groot Brittannië, is reeds 300 jaar oud en toch altijd nieuw en vooral origineel. Ondanks de hoge leeftijd past deze in elk interieur. Maar vooral voor hen met een ouder huis, een klassieke inrichting etc. is dit een uitstekende keuze. Ontdek de Chesterfield: een klassieker onder de leren banken om jouw woonruimte die authentieke en elegante touch te geven.

Prijzen

Britse allure

De echte Chesterfield straalt de vertrouwde authentieke Britse allure uit. Met zo’n bank is het net of je in een scene van Harry Potter belandt, in de werkkamer van Sherlock Holmes, of in de bibliotheek van een kasteel uit de tijd van Jane Eyre. Bedenk maar eens hoe het zou zijn, op een winteravond bij de open haard doorbrengen op het leer van een echte Chesterfield. Het is een klassieke, romantische bank met een oud ontwerp, maar deze geeft altijd een nieuw elan aan elke ruimte. Het vertrouwde klassieke ontwerp, in de rug- en armleuning en natuurlijk de nerven in de bank, handmatig met knopen in de bank geslagen, die kenmerkend zijn voor de Chesterfield, zelfs over de rol van de rug- en armleuning heen. Deze bank verveelt gegarandeerd nooit!

De bank geeft een gevoel van geborgenheid en zal elke binnenkomer weer positief verrassen. De zij- en achterkant is eveneens bijzonder, met de zwarte naden, alsof de bank uit houten planken bestaat, echter zo voelt het gelukkig niet. Een extra mogelijkheid van deze bank is dat je zelf kunt kiezen welk leer, welke kleur en welke knoop erin mag, of dat de knopen bijvoorbeeld vervangen worden door diamanten of andere mogelijkheden. Dat wordt pas echt modern en origineel!

Comfortabel zitten

Hoewel mooi en praktisch niet altijd hand in hand gaan, geldt dit wel voor deze bank! De kussens zijn zacht genoeg om in weg te zakken en stevig genoeg om niet door te zakken. Door de rugleuningen heb je ook voldoende steun, op een prettige wijze, zonder dat je teveel rechtop zit. Het leder is comfortabel om op te zitten. De armleuningen zijn hoog, dit geeft een gevoel van geborgenheid. En nogmaals, de bank is stevig, dus ook vollere mensen, mensen met rugklachten etc. kunnen plaatsnemen en ontspannen. Niet voor niets kiezen behalve veel mensen deze bank voor hun huiskamer maar ook voor een horeca gelegenheid!

De omtrek van de Chesterfield

The original chesterfield brighton 3 zitsbank zetel salon antiek bruin 550x5502

De bank is uniek en daarom ook de maten. De totale breedte is precies 2 meter en er kunnen drie mensen op deze bank tegelijk zitten. De zitdiepte is 56 cm wat comfortabel genoeg is voor een bank. De hoogte is 50 cm, de bank is daarom nog wat hoger dan de gemiddelde bank. Dit is juist goed voor mensen die graag wat hoger willen zitten.

Het ijzersterke houten frame geeft onvoorwaardelijke steun aan het ontwerp van de bank, het is aan elkaar geschroefd of met de beste lijm aan elkaar verbonden. De vorm van de bank is hierdoor onveranderlijk, zelfs bij intensief gebruik. De chesterfield reikt niet helemaal tot de grond, heeft een beetje afstand door de houten poten van massief hout. Zo is de stabiliteit gegarandeerd. Iedereen kan er zorgeloos op neerploffen!

Het leer van de Chesterfield

Dan nog de keuze voor het leer. De originele manier van het afwerken van de Chesterfield is het leer van semi-aniline, dat bijzonder mooi en tegelijkertijd kwetsbaar is. Maar door de laklaag kan deze tegen een stootje en krijgt het een prachtige glans. Semi-aniline is een van de beste soorten van leer.

Je kunt kiezen voor bruin, de oorspronkelijke kleur, maar ook voor zwart of wit, modernere kleurden zoals paars, rood of blauw. Ook kan de bank in het groen gekleurd zijn. Dus, de keuze is aan jou! Zo wordt de bank echt helemaal eigen en uniek, zoals jij het wilt.

Er zijn echter nog andere soorten leer om uit te kiezen: suède, natuurzijde en nubuck. Het bijzondere en unieke van suède is dat het aan de buitenkant als zacht fluweel aanvoelt. Natuurzijde en nubuck verschillen niet zoveel van elkaar, beiden zijn zacht en glad. Deze soorten worden behalve voor meubilair ook voor schoenen en laarzen gebruikt. Voor een uitgebreide gids over verschillende soorten lederen meubels, kun je hier meer lezen over wat er allemaal bij komt kijken bij het kiezen van de juiste leren bank.

Slaapfunctie

The original chesterfield brighton 3 zitsbank zetel salon antiek bruin 550x5503

Slapen kan in principe, maar deze bank is er niet echt geschikt voor. Het ruggedeelte zit vast, geen rugkussens die verwijderd worden en daarom is het ligoppervlak nogal smal.

Wel kunnen kinderen er comfortabel op liggen als er sprake is van ziekte. Uiteraard kun je wel gedeeltelijk rechtop zittend je benen kwijt als je deze bank voor jezelf hebt!

Onderhoud van de Chesterfield

De bank kan vanwege de laklaag op voorzichtige wijze worden afgestoft. Verder is het onderhoud afhankelijk van de leersoort die je kiest. Voor het afgelakte aniline heb je niet veel onderhoudsproducten nodig, maar ze zijn er wel! Voor de andere genoemde soorten is het belangrijk dat ze met het juiste middel worden geïmpregneerd, zodat ze minder kwetsbaar zijn en ook minder vocht en vuil opnemen. Ook hiervoor zijn speciale onderhoudsartikelen verkrijgbaar. Ga dit allemaal na voor het kopen!

Garantie

The original chesterfield brighton 3 zitsbank zetel salon antiek bruin 550x5504

Met deze bank heb je (ja, je leest het goed) maar liefst 12 jaar garantie! Dit geldt echter niet als de bank in een horeca ruimte wordt geplaatst. Maar in de huiskamer en andere privé ruimtes komen we langs om de bank indien nodig te repareren. Daarom, met deze bank heb je gegarandeerd 12 jaar plezier. Vergeet tevens niet dat de Chesterfield met het allerbeste leer wordt overgetrokken, een echte kwaliteitsbank, hoewel oud, toch tijdloos!