Woonexpress Pampus: Degelijke 2.5 zitsbank van leer

Mijn ideale 2,5-zits Pampus van Woonexpress: stijlvol grijs leer, perfecte zit, robuust & onderhoudsvriendelijk. Past in elk interieur!
Auteur

Finn Mulder

Publicatiedatum

20 november 2023

Inleiding

Woonexpress 2.5 zitsbank pampus 92000000800257490

Een bank zoals een bank moet zijn, de 2,5 zits bank Pampus van Woonexpres heeft het allemaal en zal daarom ook in menig woonkamer en inrichting passen. Bovendien is deze tevens passend voor vrijwel iedereen die erop plaats neemt, groot of klein, dik of dun, licht of zwaar. Een bank moet nu eenmaal een evenwicht hebben tussen uiterlijk en comfort, dat is bij de Pampus geen enkel probleem. Het prachtige grijze leer maakt de bank perfect strak en bovendien zorgt het ervoor dat het gemakkelijk matcht met andere kleuren.

Er zijn vele banken heel mooi en modern, maar totaal niet comfortabel. Er zijn uitermate comfortabele banken die goed ondersteunen, maar totaal niet mooi zijn of maar enige aardigheid hebben. De Pampus heeft het beste van beide.

Prijzen

Kwaliteit leder

Het leder zorgt voor een klassiek uiterlijk, maar desondanks kan deze bank ook perfect in een modern interieur. Grijs, leder en metaal zijn immers flexibel dat, is het grote voordeel van Pampus. Woonexpress staat garant voor variatie, creativiteit en uiteraard ook kwaliteit. Het donkere grijs kan ook antraciet worden genoemd. De metalen korte poten zorgen ervoor dat de bank wel ruim is, maar absoluut niet dominerend overkomt, omdat de vloer onder de bank te zien is.

Banken met een lederen bekleding hebben over het algemeen een veel langere levensduur dan banken met een andersoortige bekleding. Leder straalt klasse en allure uit, is gemakkelijker schoon en stofvrij te houden. Het is ook comfortabeler om op te zitten en bovendien beter bestand tegen vlekken en schade. Tenminste, als het op de juiste wijze is behandeld, maar dit komt later nog aan de orde.

Toledo leer

Het type leder van deze bank verdient extra aandacht. Dit omdat het Toledo leer is oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Afrika en bovendien behandeld. Met gekleurde verf en zeker enkele laklagen, zodat het extra beschermd is. Dit is een voordeel van twee kanten, het positieve van leer, zelfs een lichte structuur van het leder en de kwetsbaarheid is beschermd, dankzij de laklagen. Voor wie duurzaamheid en design waardeert, is onze Beliani Chesterfield: Klassieke 3-Zits leren sofa in grijs een prachtige aanvulling in elke woonruimte.

Extra bescherming kan ook nog extra laten aanvullen door deze met leerbescherming of soortgelijke middelen. Het onderhoud is een makkie met al deze zaken. De stofzuiger met de juiste mond en een vochtige doek is voldoende. Vlekken, vuil en vocht kunnen dankzij de lak niet doordringen in het leder. Voor een praktische illustratie van goed onderhouden leer, bekijk de Solliden Ariel: Charmante 2-zitsbank van echt leer in zwart, die naast stijl ook gemakkelijk te onderhouden is.

Comfort

Woonexpress 2.5 zitsbank pampus 9200000080025749_22

Het comfort van deze bank is voor vele jaren gegarandeerd. Sterker nog, de naam Pampus kan wellicht refereren aan ‘voor pampus liggen’, maar dit ook positief zijn. Lekker relaxen en weer uitgerust overeind komen. Dit kan dankzij de goede zithoogte en -diepte, maar ook vanwege de vulling van de kussens. Deze kussens zijn niet afneembaar, maar vast aan de bank bevestigd. De vulling van de kussens is namelijk gevuld met polyether, de meest populaire vulling voor banken en matrassen.

Kussens en vering

Maar er is nog iets extra’s. De rugkussens zijn nog uitgerust met nosagvering. Dit zijn veren van ongeveer 3,5 mm die met behulp van electriciteit extra sterk en bovenal duurzaam zijn gemaakt. De rugkussens zijn ook extra stevig, vanwege de singelelastieken. De rugkussen hoeven immers minder gewicht te dragen dan het zitvlak. Echt waar, zelfs na jaren intensief gebruik wijkt het model geen centimeter, of zelfs maar een millimeter. De veerkracht blijft behouden en daarom is deze bank zo uitermate comfortabel. Omdat de kussens vastzitten kunnen zo ook niet verschuiven. De armleuning is niet te hoog en tevens breed. Zo word je omringd met comfort.

Afmetingen

Woonexpress 2.5 zitsbank pampus 9200000080025749_11

Een 2,5 zitsbank is niet te groot en niet te klein voor menig woonkamer. De breedte is 198 cm, de totale hoogte is 72 cm, de zitdiepte is vrij ruim, 62 cm en de zithoogte is 44 cm, dit zorgt ervoor dat je niet onderuit zakt, maar in alle opzichten ondersteund wordt. Opstaan is dan ook gemakkelijker. Voor wie op zoek is naar een iets grotere optie die goed bij deze afmetingen past, is de Beliani Lungo hoekbank in zwart leder een elegante keuze.

Poten en evenwicht

De vier metalen poten, die kort zijn, zorgen voor het evenwicht. Dit geldt ook voor het onderstel, dat is gemaakt van massief hout. Dit zorgt voor stabiliteit in het model en ook bij het zitten. Wat de bank nog extra speciaal maakt zijn de brede armleuningen, waarop je een speciaal dienblad kunt zetten. Zo heb je alles bij de hand.

Liggen en slapen

Woonexpress 2.5 zitsbank pampus 9200000080025749_22

Liggen kan eventueel op de bank, slapen is niet aan te bevelen. Het ligoppervlak is voor een aantal mensen niet lang genoeg en zeker niet breed genoeg om er echt een nachtje op door te brengen. Maar nogmaals, relaxen kan uitstekend op deze bank.

Levering en garantie

Als deze bank bij je wordt afgeleverd hoef je slechts de poten te monteren, het benodigde materiaal is erbij geleverd. Vervolgens kun je de Pampus bank in gebruik nemen.

Ongetwijfeld wordt deze bank een belangrijk deel van je leven, om op te loungen, te ontmoeten te lezen of gewoon koffie te drinken. Dankzij de uitstekende afwerking en de buitengewoon goede kwaliteit van de rest van de materialen kun je er vele jaren zorgeloos van genieten.