Riviera Maison Paramount: Comfortable love seat 1,5-zitsbank

Mijn ‘Riviera Maison Paramount’ review: elegante love seat met comfortabel leer, mobiel design & tijdloze klasse. Ideaal voor knusse hoekjes.
Auteur

Anna Jacobs

Publicatiedatum

20 november 2023

Inleiding

Rivièra maison paramount love seat 15 zitsbank tan 92000000649186000

Een leuke vlotte, smalle bank, waar je inderdaad dicht bij elkaar mag zitten, niet voor niets is de naam ‘Paramount Love Seat’. De bank lijkt inderdaad op een dubbele fateuil, maar is toch nog iets meer dan dat. Het is inderdaad een prachtige karakteristieke bank, dankzij de mooie middelbruine kleur, die je ook wel cognac kunt noemen maar ook vanwege de afwerking van het ruggedeelte met nagels, hetgeen afkomstig is van de welbekende bank Chesterfield. Bovendien lopen de fijne poten ook nog uit op kleine metalen wieltjes. Een mooi gezicht en praktisch bovendien, je kunt deze bank dus gemakkelijk verplaatsen. Handig als je extra zitplaatsen nodig hebt, of om de bank bij de televisie te schuiven of zelfs bij de eettafel.

Prijzen

Uitstraling

De dunne poten zorgen voor een rank effect en maken de Paramount Love Seat eleganter dan menig ander bank. Het leer zorgt voor een klassieke en duurzame uitstraling. Het geheel is de kracht van de Love Seat.

Riviera Maison merk

Rivièra maison paramount love seat 15 zitsbank tan 9200000064918600_22

Rivièra Maison is een uitstekend meubelmerk dat staat voor kwaliteit en de beste service. Maar het is nog veel meer dan dat, het is eigenlijk een levensstijl. Juist deze meubelen zorgen voor een romantische en/of klassieke sfeer die tegelijkertijd tijdloos is. Dit geldt zeker voor de Love Seat, juist de bewerking met nagels is klassiek, maar tevens tijdloos.

Het feit dat deze bank kleiner is maakt het ook mogelijk om in diverse ruimte als hoofd- of bijbank te functioneren. In de woonkamer, maar ook in de studeer- of slaapkamer kan een bankje wenselijk zijn, of bijvoorbeeld in de serre. Hoe dank ook, overal waar deze geplaatst wordt draagt het bij aan het interieur.

Fauteuil

De Love Seat is te vergelijken met een fauteuil, maar dan toch iets breder. Het zitcomfort is uitermate goed, vanwege de vulling van het zitkussen, dat tevens afneembaar is en de wijze waarop het ruggedeelte is bewerkt.

Zitcomfort

Rivièra maison paramount love seat 15 zitsbank tan 9200000064918600_33

Het zitcomfort van deze kleinere is uitstekend te noemen. Het afnembare zitkussens is met de beste kwaliteit materialen gevuld, waardoor het gewicht verdeeld wordt, er geen doorzitplekken ontstaanen dus de veerkracht behouden wordt.

Het ruggedeelte zit uiteraard wel vast, juist de de bewerking met nagels waardoor er groeven ontstaan is het comfortabel, de vulling en en blijft goed verdeeld. De armleuningen zijn precies op de juiste hoogte, dat maakt het extra comfortabel, vooral als je er alleen op zit! Bovendien zijn de armleuningen ook nog met zacht materiaal bekleed, dit is te zien en te voelen.

Afmetingen

De bank is 126 cm breed, 78 cm hoog en de totale diepte is eveneens 78 cm, dus enorm compact. Dit zithoogte en -diepte is ongeveer gelijk aan die van de gemiddelde bank, dus net zo comfortabel. De zithoogte is ongeveer 45 cm en de diepte ongeveer 50 cm, helemaal goed.

Dankzij het frame in de bank van massief hout en de stoelpoten, die gelakt zijn, is de Love Seat stabiel en sterk, de vormgeving zal worden behouden zoals deze nu is.

Kwaliteit leder

Rivièra maison paramount love seat 15 zitsbank tan 9200000064918600_44

Het leder is 100% natuurlijk, dit is te zien. Het is echter bewerkt, vanwege de bescherming tegen vocht, vuil, vlekken en krassen. Het leer blijft hierdoor bijzonder lang mooi en vertoont een zachte glans, die het allemaal nog mooier maakt. De stofzuiger met het juiste mondstuk en/of een vochtige doek, dat is voldoende. Voor een praktisch voorbeeld van een bank die deze kenmerken belichaamt, bekijk de Original Chesterfield: Klassiek bankstel met prachtig leer.

Slapen op de bank

De Paramount Love Seat heeft geen slaap- of relaxfunctie, je kunt hoogstens je benen opvouwen op de bank, dat is ook leuk. Maar een kleine bank kan wel gecombineerd worden eventueel met een leren voetenbank. De bank is vanwege de opbouw niet heel geschikt voor een gezin met jonge kinderen, een echte volwassen bank. Ook de wieltjes zijn leuk, maar niet handig met kinderen. Voor wie zoekt naar een stijlvolle toevoeging voor de Paramount Love Seat, kan de vidaXL Aviator kleine bank van echt leer een prachtige match zijn als voetenbank of bijzettafel.

Levering

Rivièra maison paramount love seat 15 zitsbank tan 92000000649186001

De bank wordt als geheel afgeleverd, geen gedoe met in elkaar zetten en andere narigheden. Alleen maar uitpakken en erop uitblazen. Hoewel de bank kleiner is, is het comfort toch heel groot.

Daarom, ga voor deze prachtige, romantische, en tijdloze, Love Seat. Handig om bij de hand te hebben, zeker dankzij de wielen. Ga voor de Love Seat, ook als cadeau!