Beliani Rotunde: Een mooie ronde, leren bank in het zwart

Mijn review van de Beliani Rotunde bank: luxe, comfort en stijlvol zwart leer. Perfect voor elke ruimte met uniek rond design.
Auteur

Daan Dekker

Publicatiedatum

20 november 2023

Inleiding

Beliani rotunde ronde bank leer zwart 92000000565090390

De Beliani Rotunde Bank is rond, van leer en zwart. Het is een mooie moderne bank die een echte blikvanger is. Deze bank is niet alleen modern met toch een tikje klassiek erin, het is een echte futuristische bank! Een ronde bank, waaraan nog een hocker kan worden geschoven, waardoor je als het ware een chaise longue creeert.

Prijzen

Open constructie

Ontdek de voordelen van een ronde bank. Geen rechte bank, geen hoekbank, geen combinatie bank maar rond. Een die een groot deel van de woonkamer vult, maar dit is niet erg, integendeel! Door de open constructie van de bank vult deze niet zoveel als je wellicht zou vrezen. Bovendien heb je met deze bank niet of nauwelijks andere zitplaatsen nodig, zoals fateuils. Het is juist zo gemakkelijk en leuk om er met een heel stel op te zitten, niet alleen met gezinsleden, ook met bezoek. Het voordeel van een ronde bank is dat deze niet zo formeel is. Het echt bijzondere aan deze bank is de rugleuning. Elke zitplaats heeft een eigen rugleuning en deze is divers. De een met een hoofdsteun, de ander uit een stuk, de ander met een kussen. Zo wordt het voor iedereen leuk om erop te zitten!

Uitstraling

Beliani rotunde ronde bank leer zwart 9200000056509039_22

Het zwarte leer zorgt voor een stijlvolle moderne uitstraling, enerzijds is de bank casual genoeg voor een woonkamer, anderzijds is deze zakelijk genoeg voor een wachtkamer of kantoor. Nogmaals, je hoeft niet vlakbij elkaar te zitten, zeker niet als de ‘hocker’ eraan geschoven wordt. Is je woonkamer of welke kamer dan ook waar deze Rotunde geplaatst wordt niet zo groot? Gebruik de hocker in plaats van als een chaise long achtige verlenging, als poef. Dan heb je er op een andere manier plezier van en is de bank niet te groot. Zoveel flexibiliteit en veelzijdigheid in een bank!

Vulling

Vanwege de uitstekende kwaliteit vulling, vanwege de diverse ruggedeelten is het zitcomfort op het leder bijzonder groot. Volgens de officiele overlevering is deze normaal, maar dat betekent eigenlijk dat het uitstekend is. Over het materiaal en de vulling zullen we later nog op ingaan. Maar deze bank is stevig, biedt een goede ondersteuning waardoor het gewicht verdeeld wordt. De veerkracht van de kussens is groot, zodat er geen ‘zitdeuken’ ontstaan. Wie zijn of haar benen op de bank wil strekken schuift de hocker aan de bank, of zet deze eenvoudig voor de bank, nogmaals, als poef. De rugleuningen zijn redelijk hoog en divers, dit maakt het gemakkelijk en aantrekkelijk om heerlijk achterover te leunen!

Afmetingen

Beliani rotunde ronde bank leer zwart 9200000056509039_33

Bij een ronde bank meet je de grootte uiteraard anders dan bij een hoekbank of een rechte bank. De diameter van deze ronde bank is 448 cm, met de hocker erbij is het 496 cm. Er zijn acht zitplaatsen, eventueel 10 als twee mensen op de hocker gaan zitten.

De hoogte van de bank is 76 cm, de diepte 87 cm, de zithoogte is 45 cm en de zitdiepte is 54 cm. Eigenlijk een heel gewone bank dus, maar wel extra comfortabel en natuurlijk extra breed. Maar nogmaals, lekker veel ruimte!

De bank oogt luchtig en niet te, mede dankzij de metalen poten. Deze zijn kort en dun, maar hebben een brede onderkant. De kussens liggen op het onderstel van de bank, dat van leer is. Leer op leer, dat zorgt ervoor dat het comfortabel is, stabiel en tevens goed oogt. De rugleuningen zijn stevig, nogmaals, afwisselend en dat maakt de stabiliteit groter.

Zitcomfort

Alle zit- en rugkussens zijn bekleed met hoezen die gemaakt zijn van 100% rundleer. Deze leersoort is bijzonder sterk en tegelijkertijd bijzonder mooi. Het onderstel is gemaakt van kunstleer. De bank is behalve in zwart ook in wit en bruin verkrijgbaar. De zitkussens zijn gevuld met veren, dit is uitstekend voor het comfort, kwaliteit en niet te vergeten, duurzaamheid. Deze bank is een aanschaf voor de lange termijn. Juist vanwege de neutraalheid van de kleuren is deze geschikt voor diverse interieurs.

Voor wie ook van op de bank liggen houdt, met de hocker erbij kan dat, uiteraard  niet helemaal recht, maar dat doen de meesten niet. Relaxen, hangen, dat hoort allemaal bij de flexibiliteit van deze bank.

Kwaliteit leder

Beliani rotunde ronde bank leer zwart 9200000056509039_44

Het leer van de kussens is afneembaar, daarom is de bank ook onderhoudsvriendelijk. Mochten er reparaties nodig zijn, halen wij de bank op en brengen deze weer terug. Het leer is strak, geen plooien, daarom blijft de bank een lange tijd mooi.

De bank wordt in drie gedeeltes afgeleverd en zo kunnen deze tegen elkaar geschoven worden. Of u schuift alleen de twee bankgedeeltes tegen elkaar en gebruikt de hocker als poef, zelfs als bijzettafel of als voetenbank. De bank wordt als geheel afgeleverd en de poten worden ter plaatse gemonteerd.

Conclusie

De prijs van dit speciale bankstel is het meer dan waard. Van boven tot onder, van links tot rechts, is deze bank met het beste materiaal op de allerbeste wijze met de beste kwaliteit materialen gemonteerd. Deze is voor vele ruimtes met diverse doeleinden geschikt.

Een ronde bank met zoveel zitplaatsen is zo’n geweldige optie, iedereen zal er plezier van beleven. De fabrieksgarantie geldt voor 6 maanden, dat geeft zekerheid. Daarom wensen wij je alvast veel plezier met deze prachtige ronde en comfortabele bank.