Beliani Chesterfield: Klassieke 3-Zits leren sofa in grijs

Mijn topkeuze: Beliani Chesterfield sofa combineert klassieke flair met modern comfort, in elegant donkergrijs. Perfect voor elk interieur!
Auteur

Finn Mulder

Publicatiedatum

20 november 2023

Inleiding

The chesterfield brand vintage 2 zitsbank bruin 550x2630

Een Chesterfield, het klassieke en toch tijdloze model, dat de stijl van de oorspronkelijke Britse traditie vertegenwoordigt, spreekt tot de verbeelding. Je ziet jezelf al zitten op deze bank bij de open haard, de schoorsteen en/of in de woonkamer met klassieke houten meubels of in welke andere context ook.

De bank is meestal de toonzetter van het interieur, daarom haal je met de Chesterfield de beste in huis. Het klassieke model met het kenmerkende patroon van de knopen, het mooie leer in de kleur donkergrijs en de massieve eikenhouten poten, in elegante vorm, zorgt voor een interieur met aanzien.

De afgeronde rug- en armleuningen maken dat de bank absoluut niet tegen een muur hoeft te staan, deze kan prima in de vrije ruimte. Bijvoorbeeld op de grens tussen het woon- en eetgedeelte. De Chesterfield is niet alleen geschikt in de woonkamer, ook in de horeca kan deze een prachtige toonzetter worden.

Prijzen

Stijl en combineren

Hoewel de stijl van de Chesterfield zowel klassiek als romantisch genoemd kan worden, past deze in diverse interieurs. Zelfs landelijk is een mogelijheid, vanwege de natuurlijke materialen waarvan deze is gemaakt. Bovendien hoeft het niet altijd zwart-wit te zijn, een interieur hoeft niet altijd eenduidig te zijn. De Chesterfield kan ook de basis worden van een nieuw of vernieuwd interieur.

Het donkergrijze leer kan matchen met alle mogelijke kleuren en materialen vanwege de neutraliteit van de kleur en het natuurlijke leer. Daarom, maak een plaats vrij voor de Chesterfield van Beliani!

Beliani, het merk

The chesterfield brand vintage 2 zitsbank bruin 550x5502

Beliani is een meubelmerk met een breed assortiment aan meubels, allemaal van een exclusief design. Met Beliani haal je originaliteit in huis en niet te vergeten, kwaliteit. Juist de eenvoudige vormen en de strakke lijnen maken het meubilair zo bijzonder. De Chesterfield is het bewijs van de veelzijdigheid van de Beliani.

Het comfort

Een bank waar 3 personen kunnen plaatsnemen moet uiteraard comfortabel zijn. Een bankstel moet behalve mooi ook een verantwoorde zitondersteuning geven, zodat er echt sprake is van ontspanning. Te zachte kussens zijn uiteindelijk niet comfortabel, maar te harde uiteraard ook niet. Met de grote zorg van Beliani zijn de beste materialen gekozen, zowel voor de buiten- als de binnenkant van de meubels.

Het feit dat er twee afneembare zitkussens zijn, maakt de bank al comfortabel. Het onderstel van de Chesterfield, niet de basis van de bank, maar onder de kussens bestaat uit stevige vering. De zitkussens en het arm/ruggedeelte zijn gevuld met veren. Ondanks of zelfs dankzij het knopenpatroon is de gehele bank comfortabel en voel je je spieren ontspannen.

Afmetingen

The chesterfield brand vintage 2 zitsbank bruin 550x5503

De Chesterfield is ruim en toch compact. Drie zitplaatsen, maar deze bank neemt niet veel ruimte in. De breedte is precies 197 cm, de zitbreedte die overblijft is 147 cm, de armleuningen zijn elk 25 cm breed. De hoogte is 70 cm en de totale diepte 80 cm, de gemiddelde bank is meestal 90 cm diep. De zitdiepte is 56 cm en de -hoogte 46. Precies goed om in een ontspannen maar verantwoorde houding te zitten.

Stabiliteit

Het materiaal van het onderstel is van metaal, de korte poten zijn van massief eikenhout, uitermate sterk dus. Het metalen frame houdt de bank in vorm en zorgt voor stabiliteit. De bank is helemaal evenwichtig, ook dankzij de korte maar krachtige poten. Zitten, liggen, ook op de uiteinden, het kan allemaal met een gerust hart.

Leer

The chesterfield brand vintage 2 zitsbank bruin 550x5504

Hoewel de Chesterfield oorspronkelijk bekleed werd met echt runderleer, is er bij deze gekozen voor kunstleer, niet van echt te onderscheiden. Deze heeft een zacht glans en is gemakkelijk in onderhoud, een vochtige doek is voldoende. Het kunstleer is veel minder gevoelig voor het doorlekken van vocht, vuil en vlekken, ook minder voor de verschieting van de kleur. De Chesterfield is er absoluut niet minder echt om.

Functies van de Chesterfield

Op de Chesterfield kun je zitten, heerlijk achteroverleunen, maar het zitoppervlak is waarschijnlijk te weinig om uitgestrekt op te liggen. Wel kun je je benen strekken opzij, met je rug tegen de armleuning leunen, die net zo hoog is als de rugleuning, onderuitzakken is ook mogelijk. Maar echt slapen zit er niet in, de zitdiepte is niet diep genoeg voor een ruime ligbreedte. Voor wie geïnteresseerd is in een Chesterfield met een rijke historie en moderne flair, kan hier mijn ervaring lezen met de witte Chesterfield 3-Zits Velvet Bank.

Aanschaf

The chesterfield brand vintage 2 zitsbank bruin 550x5505

De bezorging van de Chesterfield is gratis. Mocht je willen ruilen of retourneren, dit is mogelijk binnen 14 dagen, eveneens kosteloos. Er is een garantieperiode van 6 maanden, deze is onvoorwaardelijk. Mocht er iets gerepareerd moeten worden, dan wordt de bank opgehaald en weer teruggebracht.

De kans dat deze bank tegenvalt of er iets niet goed aan is, is bijzonder klein. Daarom, ga voor het mooiste voor je interieur, de Chesterfield, het kunststuk van het merk Beliani.