Railway: Uniek rolbaar leren bankstel van Kare Design

Mijn review: Kare Design’s Railway leren bankstel combineert uniek rolbaar design met robuust comfort. Ideaal voor thuis of horeca.
Auteur

Lotte Hoekstra

Publicatiedatum

12 oktober 2023

Inleiding

Railway 3 zits bank kare design 92000000622451200

Een design bank als de Railway heb je waarschijnlijk nog nooit gezien. Wat je eerste gedachte ook is bij deze bank, deze is hoe dan ook bijzonder origineel! Apart en toch ook weer traditioneel, dat is de Railway 3-zits bank. Waarom deze bank de naam ‘Railway’ heeft wordt al snel duidelijk, de bank staat namelijk op wielen. Echter, dit is natuurlijk volkomen veilig, maar het brengt een geweldige sfeer in huis. Het soort leder en de kleur maken de bank helemaal compleet.

Prijzen

Design

De houten plank, de kussens bekleed met leer erop en de open stiknaden, zorgen voor een unieke bank met een robuuste uitstraling. De bank heeft een prachtig design. Alsof je zo een saloon binnenloopt. De drie zitplaatsen zijn duidelijk van elkaar onderscheiden, doordat zowel de rug- als de zitkussens afzonderlijk zijn gemaakt. Een echte driezitsbank, bijzonder mooi, stoer en origineel. Een blikvanger en de bank zal nooit vervelen, ook niet na jaren! De bank zorgt voor avontuur, zomaar in de huiskamer!

Ook voor de horeca kan deze bank geschikt zijn, zoals de lunchroom of eetcafé. In bepaalde contexten en interieurs komt deze bank uit op z’n best uit. Een ander voordeel is dat dankzij de wielen deze bank rolbaar is!

Wie zo’n bank ziet is meteen onder de indruk. De mooie uitstraling maar ook de kussens, het gladde leer met een lichte glans, alles is indrukwekkend aan deze bank.

Zitcomfort

Railway 3 zits bank kare design 9200000062245120_22

Een bank kan mooi en comfortabel zijn, dat geldt zeker voor deze bank. De kussens zijn namelijk gevuld met polyester schuim, dat ervoor zorgt dat de veerkracht behouden blijft. Dit schuim zit zowel in de zit-, als rug- als armkussens, uitermate comfortabel dus. De kussens zijn afneembaar, dat maakt het nog comfortabeler. Het zorgt voor een hoog comfort en langdurig zitgenot. Ook na jaren is er geen sprake van het zogenaamde ‘inzakken’ van de kussens.

Afmetingen

De breedte van de bank is in zijn totaliteit 252 cm, de totale diepte is 90 cm en de hoogte is 81 cm. De werkelijke zitbreedte is 185 cm (meer dan genoeg voor drie plaatsen), de zitdiepte is uitzonderlijk diep, namelijk 65 cm en de zithoogte is 42 cm. De hoogte van de armleuningen is 73 cm. Allemaal meer dan genoeg voor een uitermate comfortabele bank!

Kussens en frame

Railway 3 zits bank kare design 9200000062245120_11

Er zijn inderdaad afneembare kussens, het zijn er acht in totaal. 3 rugkussens, 3 zitkussens een twee kussens voor de armleuningen.

Omdat de kussens afneembaar zijn, heb je bij het afnemen van de rugkussens een prima bed, voor hen die kleiner zijn dan 187cm. Maar de kussens van de armleuningen kunnen er ook af, dat levert weer extra ruimte op. Dan heb je een prima bed met een breedte van 90 cm. Alvast welterusten!

Het frame van deze bank is tevens uniek en sterk, het is van sparrenhout. Dit is vrijwel onverwoestbaar. De wielen zijn van metaal en ze kunnen rijden, maar niet draaien, dit draagt ook bij aan de stabiliteit. Echter, de bank kan uitstekend blijven staan, geen zorgen. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het toevoegen van een stijlvolle lederen bank die goed samen zou gaan met dit robuuste design, is de Beliani Stockholm: Zwarte Leren Hoekbank een uitstekend alternatief.

Kwaliteit leder

Het leder waarmee de kussens zijn bekleed is een verhaal apart. Het leder is gemaakt, helemaal in stijl, van 100% rundleer, stevig, dik en soepel tegelijk. Maar leder is altijd kwetsbaar en daarom is het belangrijk dat dit op de juiste wijze wordt behandeld. Dat is bij dit leder ook zorgvuldig gebeurd, namelijk met Polyvinylchloride ofwel PVC. Het woord ‘vinyl’ zit erin, dit zorgt ervoor dat het leer beschermd is en niet gevoelig voor vocht, vuil en vlekken of andersoortige schade. Wat wel bewaard is, is het authentieke uiterlijk van het leder, je ziet de littekens en de structuur door het PVC.

Dankzij de afwerking met PVC is het reinigen van deze design bank van leer met een vochtige doek voldoende. Niets kan doordringen en het oppervlakte is glad en vloeistofdicht.

Bestellen en levering

Railway 3 zits bank kare design 9200000062245120_22

De bank wordt na bestelling binnen 1 á 2 weken bij thuisbezorgd, op het juiste adres. De garantieperiode is ruim. Bovendien heb je 14 dagen bedenktijd, de bank kan alsnog geruild of zelfs geretourneerd worden.

De bank wordt in een stuk geleverd, de kussens erop schikken zal geen enkel probleem zijn, dat wijst zich vanzelf. Daarom, gun je huishouden of je vakantiewoning of horecagelegenheid een prachtige, originele en vooral comfortabele bank. De Railway design 3-zitsbank, iedereen zal er blij mee zijn!