Design Leren Banken 2020

Design Leren Banken 2020

Design leren bankstellen, deze zijn betaalbaar voor iedereen, kunnen in elk interieur en hebben vele diverse vormen en maten. Het is bijna teveel om op te noemen, zoveel mogelijkheden zijn er. We beginnen met de soorten en maten, vervolgens het comfort en uiteraard de diverse ledersoorten. Laat je daarom verrassen en inspireren.

Design stijlen

Er zijn stijlen te over, mee dankzij het leer. Modern en trendy, zoals met echt leer, met zichtbare originele kreukels of littekens e.d. Of juist synthetisch nepleer, dat glanst. Een andere mogelijkheid is leer dat gelakt is, zo heb je het allebei, het fijne karakter van bijvoorbeeld semi-aniline leer dat beschermd is dankzij de laklaag, dit veroorzaakt een tere glans. 100% rundleer kan ook, dat is sterk en bovendien levensecht. Ook de kleuren zijn uitermate divers.

Een kleur die vaak voorkomt in design bankstellen bij het echte leer is donkerbruin of de zogenaamde cognac kleur. Zwart, zelfs wit, grijs, blauw, rood of nog fellere en modernere kleuren zoals paars.

Chesterfield

Vele soorten zijn er te noemen. Zoals de Chesterfield bank, weliswaar oorspronkelijk antiek, maar vooral tijdloos. Heel uniek omdat deze met de hand gemaakt is, met de kenmerkende nagels die de groeven veroorzaken, hetgeen de bank zo karakteristiek maakt.

HomingXL

De hoekbanken van HomingXL met de cognackleurige hoekbanken, met het echte stoere leer van het wilde westen. Zo haal je echt iets unieks in huis, dat tevens heel comfortabel is vanwege de vulling met koudschuim.

Scandinavisch design

Of de degelijke banken van Sollide, ook bijzonder origineel uitgevoerd, meestal met een moderne look. Het traditionelere Beliani met vooral Scandinavische producten, kan toch ook modern en tijdloos zijn. i-Sofa heeft een keur aan diverse modellen. Krommenie zorgt weer voor modellen die wat klassieker zijn.

Typen design banken

Het bankstel is vrijwel het belangrijkste meubelstuk in de woon- of zitkamer of welke andere ruimte dan ook. De bank is een plaats om bij te komen, maar ook om te ontmoeten, zeker als het om een hoekbank gaat.

Een hoekbank heeft voordelen, zeker als het uiteinde uitloopt in de chaise longue. Een andere hoekbank kan ook, gewoon met zitplaatsen aan beide kanten. Dat is gezellig, praktisch en het maakt de bank multifunctioneel. Er zijn zelfs banken die of rond, of twee bochten hebben. Officieel heet het een hoekbank, maar dan anders! Er is dus volop variatie.

Er zijn design banken die massief op de grond staan, dit kan zeker voor de grotere (woon)kamer, het zorgt voor een comfortabel uiterlijk.

Constructie en Onderdelen

Hoe de bank is gemaakt is een kernaspect van het design. Op houten poten is de vloer zichtbaarder. Dit zorgt voor een ruimtelijk effect en een bescheidener bank. Hout zorgt voor een huiselijk gevoel. Wie een modernere en trendy bank wil, kan kiezen voor metalen poten of zelfs rechthoekige metalen vormen, die onder de weerszijden van de bank zijn geplaatst. Ruimtelijk en hip, dankzij het metaal kan het allebei.

Het onderstel of het frame kan uit hout of metaal bestaan. Op zichzelf verschilt het niet veel, zolang de constructie maar sterk is, dat is belangrijk.

De rugleuning is een onderwerp apart. De vraag is hoe hoog deze is, of er een hoofdsteun aan zit dat eventueel verwijderbaar is, of er losse kussens op zijn of kussens die door de bekleding zijn vastgemaakt, eventueel sierkussens erbij, of de leuning is onderverdeeld naar zitplaatsen en of deze eventueel naar achteren geschoven kan worden, zodat je heerlijk kunt loungen. De hoofdsteunen geven behalve extra comfort ook nog meer allure aan een bankstel.

De vulling van de kussens is tevens van groot belang. Vaak is het polyether, maar koudschuim is de beste vorm hiervan. Is dit gecombineerd met springveren en zelfs banden? Dan heb je de allerbeste en sterkste combinatie. Want uitrusten op de bank is van groot belang, zodat je je spieren echt kunt ontspannen, net als de veerkracht die ook bij intensief gebruik jarenlang mee moet gaan.

Let behalve op de buitenmaten van de bank (of deze wel past) en op de precieze maten van de armleuning, de zitdiepte en -hoogte. Dit is allemaal van groot belang voor het comfort.

Onderhoud en levering

Een design bank kan een flinke investering zijn. Daarom is het onderhoud van de diverse soorten leer iets wat je uiteraard zorgvuldig in de gaten moet houden. Bepaalde soorten leer kunnen een behandeling krijgen, waardoor ze minder gevoelig zijn voor vocht, vlekken en vuil. Bij imitatie leer is er geen risico, daar heb je alleen een vochtige doek voor nodig. Met de stofzuiger ook, indien er een geschikt mondstuk voor is.

Er zijn banken die worden in een stuk afgeleverd, of de kussens zijn apart, of deze moet volledig gemonteerd worden. Echter, dit mag nooit te moeilijk zijn. Let daarom voor de aanschaf goed op en ontdek of alle benodigdheden en een duidelijke handleiding zijn bijgeleverd.

Reparatie

Uiteraard is het ook van belang om te weten hoe het zit met de garantie, of de bank wordt opgehaald voor reparatie of dat dit ter plaatse wordt gedaan.

Zo kun je ongestoord en zorgeloos genieten van je design bank, die net zo comfortabel is als deze eruit ziet. Je designbank in leder, beter kan niet en garandeert jarenlang plezier, zowel om naar te kijken als erop te zitten!

Een lederen bankstel heeft veel voordelen in het algemeen. Het wordt gegarandeerd geen stofnest, is duurzaam, geeft kwaliteit en zorgt voor comfort. Hoewel de soorten verschillend zijn, zorgt het leder altijd voor luxe uitstraling, allure en het voordeel is dat het ook nog eens natuurlijk is. Daarom is het gemakkelijk te combineren met andere materialen en eventueel kleuren. Het design zorgt ervoor dat het bankstel uniek is en altijd weer vernieuwend.

Deel dit:
FotoRecensieBeoordelingSpecificaties