Riverdale Lewis: Klein leren bankje

Mijn ‘Riverdale Lewis’ recensie: stijlvol klein leren bankje, veelzijdig en ideaal voor elke ruimte. Perfect voor comfort en sfeer!
Auteur

Bram Kuipers

Publicatiedatum

20 november 2023

Inleiding

Riverdale lewis bankje 123cm bruin 92000000802484210

Jawel, een bankje! Groot kun je de Riverdale Lewis bank inderdaad niet noemen, maar dat is juist het grote voordeel. Een stoer ogende bank, een open structuur en vooral klein, dat is deze bank. Deze bank is juist vanwege de maat heel veelzijdig.

Juist omdat deze klein is, is deze ook luchtig en komt niet zo naar voren of is dominant in de kamer. Daarom is deze ook geschikt voor kleine ruimtes.

Prijzen

Passend bij interieur

Echter, deze bank kan altijd en overal van dienst zijn. In de kleine woonkamer, in de serre, het prieel, in de studentenkamer, de grote woonkamer als aanvulling van een andere grote bank. Het Lewis bankje kan ook als eetkamer bank functioneren, hoewel de zithoogte wel wat lager is dan de gemiddelde eetkamer bank. De bank is zo gemakkelijk bij en weg te schuiven, omdat deze nog minder dan 20 kilo weegt. Schuif maar bij de tafel, de open haard, de vensterbank, in de studeerkamer etc. Deze bank is ook prima geschikt voor de horeca, omdat deze zoveel sfeer met zich meebrengt, voor comfort zorgt zonder veel ruimte in te nemen. Voor koffieshop, lunchroom en cafe, het Lewis bankje is een prima bank ervoor. Hij zou ook perfect passen bij de BePureHome Rodeo ARMY: handige eetbank die eveneens flexibel inzetbaar is en een stijlvol design heeft.

Design

Riverdale lewis bankje 123cm bruin 9200000080248421_22

De karakteristieke lederen look, het formaat, de uitstraling zorgen ervoor dat je echt iets unieks op de kop heb getikt. Een bank van Riverdale die een uitermate groot en veelzijdig assortiment aan meubelen heeft. Dit is terug te  zien juist in deze kleine bank. In de winter een warme toevluchtsplaats, in de zomer is het juiste een luchtige bank, zoveel veelzijdigheid in een kleine bank. Een bank voor van alles en nog wat, voor alles en iedereen geschikt, dus ook voor alle doelgroepen. De Lewis bank van Riverdale is klein maar krachtig en er valt veel over te vertellen.

Dat deze bank een bijzonder klein exemplaar is, doet niet af aan het zitcomfort, integendeel! De polyether vulling in combinatie met het leer en de zitdiepte zorgen ervoor dat je prima kunt ontspannen. Laten we ook de rugleuning niet vergeten, die draagt mede bij aan het comfort. Juist omdat de kussens niet zo dik zijn, dit geldt ook voor de rugleuning, geen dikke kussens die je eerder nog van de bank afduwen dan uitnodigen om erop te blijven zitten. De rugleuning heeft een prima hoogte, zodat je comfortabel achterover kunt leunen. Het zitcomfort is normaal. Met deze bank is er geen kans op doorzitplekken en andere oncomfortabele gevolgen van intensief gebruik, het Lewis bankje is overal op voorbereid.

Zitcomfort en grootte

De grootste verrassing van deze bank is het zitcomfort, maar ook het gebruiks gemak. Zoveel bergt een bank met deze formaten. Deze is 123 cm breed, 78 cm hoog en 70 cm diep. Officieel is deze bank een tweezitsbank en er is ook ruimte genoeg voor. De zitdiepte van 54 cm is vrij riant, dit is beslist niet minder dan een ‘gewone’ bank. Voor wie op zoek is naar een iets grotere bank met een vergelijkbaar niveau van comfort, kan de i-Sofa Bjorn leren 3-zits bankstel een uitstekende aanvulling zijn op het interieur.

Onder de bank bevindt zich een metalen frame met dunne buizen, het frame is zwart en is precies goed voor een perfecte stabiliteit en veerkracht van deze bank.

Kussens

Riverdale lewis bankje 123cm bruin 92000000802484211

De kussens van de bank, die niet afneembaar zijn tevens met niet afneembare lere hoezen van de bankkussens, zijn van leer, echt leder. Het patroon van het natuurlijke leer, hetgeen wel kwetsbaar is maar ook mooi en comfortabel, is duidelijk te zien. Daarom ziet deze bank er zo authentiek uit.

Onderhoud leer

Echter, leder kan kwetsbaar zijn, gevoelig voor krasjes, plooien en echte beschadigingen waardoor het leer niet meer heel is. Bovendien kunnen vloeistoffen vlekken veroorzaken die er moeilijk of helemaal niet meer uit kunnen gaan. Door het leder te behandelen met de juiste olie kan het beschermd worden. Toch blijft het patroon van het leer te zien. Rundleer is eigenlijk het leder der lederen, niet te dik of te dun, maar prima bewerkbaar.

Vanwege de omvang van deze bank is liggen eigenlijk geen optie, zelfs niet voor kinderen omdat deze er gemakkelijk af kunnen vallen. Opzij zitten met de benen erover kan, maar er is niet veel ruimte en ook geen armleuning. Echter, juist door het ontbreken van de armleuning kan de bank wel worden aan geschoven aan elke andere bank, stoel of fateuil, bijvoorbeeld als voetenbank.

Over het onderhoud mag het gaan over de behandeling van het leer. Olie of andere producten, speciaal voor het leder voor meubelen, kunnen ervoor zorgen dat het leer schoon en heel blijft. Er zijn speciale sprays om vlekken of andere zaken te verwijderen.

Levering

Riverdale lewis bankje 123cm bruin 9200000080248421_22

Omdat de Riverdale Lewis niet groot is te noemen wordt deze gewoon in een stuk aangeleverd en is gemakkelijk op te tillen en te verschuiven.

Conclusie

Riverdale bewijst waarin een kleine bank groot in kan zijn! Een mooie, fijne, comfortabele, praktische en veelzijdige bank, voor elk gebruiksdoel, maar bovenal voor sfeer en comfort. Elke klant heeft veertien dagen de tijd om de aankoop terug te draaien indien deze tegen mocht vallen. Dan wordt de bank gratis weer opgehaald en het geld teruggestort. Toch is de kans niet groot dat je van gedachten verandert!