HomingXL 2 zits Colorado Leren Bank

Mijn ‘HomingXL 2-zits Colorado’ review: trendy cognac leren bank, perfect comfort, stevig & makkelijk te onderhouden. Ideaal voor elk interieur!
Auteur

Lucas van Dijk

Publicatiedatum

10 juli 2023

Inleiding

Homingxl 2 zits bank country | leer colorado cognac 03 92000000728995670

Wie op zoek is naar een mooie, comfortabele leren bank, niet te groot of niet te klein, betaalbaar, uitstekende kwaliteit en vooral origineel, is de HomingXL 2-zits bank Country een goede keuze, niet in de laatste plaats vanwege het leer, Colorado en de kleur, cognac. Cognac is prachtige warme kleur, heeft genoeg om op te vallen en kan tegelijkertijd bescheiden zijn en matchen met de rest van het interieur.

Prijzen

Ruimte

Dit specifieke tweezits bankstel is niet te groot en bescheiden genoeg om vrijwel overal in te passen en zeker niet te klein om zeer comfortabel op te zitten, ook omdat de zitdiepte groter is dan bij menig ander bank zoals de RRR. De vier afzonderlijke poten zorgen voor een open effect en een slanke verschijning van de bank, maar op deze bank heb je alle ruimte om te relaxen.

Een echte bank die de ruimte een warme sfeer geeft en die mensen een huiselijk gevoel geeft, zowel bewoners als bezoekers. Daarom is deze bank ook geschikt voor de horeca, zeker ook omdat deze gemakkelijk te reinigen is.

Grootte en Breedte

Een belangrijk thema is de grootte van de bank. Meten is ten slotte weten. Daarom geven wij graag de maten door, zodat je zelf kunt bekijken of dit bankstel in alle opzichten een passende plek kan hebben.

De totale breedte van de bank is 197 cm, de echte zitbreedte is 165 cm. De zitdiepte is uitermate riant, maar liefst 65 cm! Voor veel banken is 55 cm al het maximum, het gemiddelde ligt op 60 cm. Vandaar dat deze tweezitsbank extra bijzonder is. De totale diepte, zonder de rugkussens, is 97 cm, bijna een meter dus.

Zitcomfort

Homingxl 2 zits bank country | leer colorado cognac 03 9200000072899567_22

Dit is wat we kunnen zeggen over het zitcomfort. De zit- en rugkussens zijn lekker stevig maar tevens niet te hard. Een ‘wegzakbank’ lijkt aantrekkelijk, maar is meestal niet bevorderlijk voor je rug en allerlei andere lichaamsdelen. Te hard zitten wil niemand, zeker niet op een bank waar je uren achter elkaar wilt doorbrengen. De kussens zijn gevuld met polyeter, goed materiaal met veerkracht, zodat het geen ‘doorzakbank’ worden. Veerkracht blijven houden, daar gaat het om. Losse bijpassende kussens in een bank zijn op den duur beter dan banken waarin deze voor vast is bevestigd.  Rechtop zitten kan uitsteken, ‘loungen’ kan ook. je voeten op de bank kan uitstekend. Voor een tweezitsbank heeft deze een vrij groot zitoppervlak, dit maakt het allemaal aangenamer. De armleuningen zijn tevens niet te hoog of te laag, prima om op te leunen. Zo komt een mens tot rust!

Design

De bank oogt luchtig, geeft een ruimtelijke sfeer doordat deze niet massief is en ook geen dikke poten heeft, integendeel. Een heel nieuw, modern systeem, namelijk C-vormige poten, metaal ofwel roestvrijstaal. Er zijn twee van deze poten aan beide kanten en in het midden, voor de stabiliteit nog twee poten, deze zijn van hout en niet echt zichtbaar, maar wel stabiel. Als je binnenkomt oogt de bank alsof deze zweeft, een mooi gezicht en comfortabel gevoel. Het onderstel is van hout, zorgvuldig bevestigd en onverwoestbaar.

Net als de gehele bank, is het leer van uitstekende kwaliteit. Doordat twee stoffen gecombineerd zijn, is de uitkomst helemaal perfect, precies zoals het moet zijn. Het leer is afkomstig van gerecycled leer, het beslaat 70% van de afdeklaag. De andre 30% is van polyester, uiteraard doorschijnend. Maar de leatherlook is duidelijk te zien, omdat het patroon van het leer door het polyester heen schijnt. Daarom is deze kwaliteit niet alleen mooi, maar ook ijzersterk en niet gevoelig voor krassen en beschadigingen. Bovendien zorgt het voor een mooie zijdeglans, wat dit bankstel extra speciaal maakt. Ontdek de BePureHome Rodeo Classic 2-Zitsbank die stijl elegant combineert met duurzaam comfort.

Slaapfunctie

Homingxl 2 zits bank country | leer colorado cognac 03 9200000072899567_33

Zitten, relaxen en luieren kan allemaal op dit bankstel, maar slapen niet, tenzij voor kinderen, dan kan het wel. De diepte van de bank is, zeker zonder rugkussens, goed genoeg om op te liggen en te draaien.

Onderhoud leer

Hoewel de bank een lederen look heeft, is de toplaag absoluut niet van leer, en mogen er dus geen producten als olie, vet of wax op worden gebruikt. Deze kunnen namelijk de polyester toplaag doen verdwijnen en dan is het leer niet meer beschermd en zie je ook de oneffenheden en is het de afdeklaag van de bank onherstelbaar beschadigd.

Daarom, afnemen met een vochtige doek is in principe voldoende. Indien het om echte vlekken gaat, maak een lauwwarm sopje van groene of andersoortige neutrale zeep, dep de vlek voorzichtig. Gebruik absoluut niet teveel water, vochtig is voldoende.

Conclusie

Homingxl 2 zits bank country | leer colorado cognac 03 9200000072899567_44

Treuzel daarom niet, schaf dit geweldige bankstel aan, omdat de voorraad uiteraard eindig is. Deze bank kan altijd en overal, voor kleine kinderen, jongeren, ouderen, in een prive ruimte of in een publieke, het kan allemaal. Een veelzijdige bank, bestemd voor veelzijdig gebruik! Bovendien heb je ook nog twee jaar volledige garantie zodat je waar hebt voor de aankoop. De prijs hoeft je eveneens niet te weerhouden, die is scherp genoeg, net als de bank zelf! Alles is helemaal in orde met onze service, aanschaf, betalen, bezorgen, garantie, u kunt altijd op ons rekenen. Daarom, de HomingXL 2-zits bank Country | Leer Colorado cognac 03 is een mooie, moderne en klassieke bank tegelijk en lijkt qua uitstraling sprekend op de RRR.