Merken Leren Banken 2023

Ontdek topmerken bankstellen, stijlen en hoe je het perfecte comfort voor jouw interieur kiest.
Auteur

Bram Kuipers

Publicatiedatum

20 november 2023

Er zijn tal van merken van leren banken. Beroemde merken met lage prijzen zijn Ashley, Bassett, Lane, Natuzzi en La-Z-Boy. Zij zijn populair bij een groot deel van de bevolking. Bradington-Young, Presidential en Hancock & Moore zijn wat duurdere merken en bieden banken aan van wat hogere kwaliteit. Zij zijn misschien niet zo bekend bij het publiek, maar bieden wel een stuk leermeubilair van een hogere kwaliteit. Wat betreft leren banken met een houten onderstel zijn Bernhardt en Thomasville zeer bekend.

Prijzen

Introductie

Een leren bankstel, of je dit nu wel of niet van plan bent aan te schaffen, of je twijfelt er nog over, lees dit artikel in ieder geval en laat je inspireren door de veelzijdigheid van deze bankbekleding. Juist vanwege de veelzijdigheid, ook qua merken, past het leren bankstel in vrijwel elk interieur. Behalve mooi en duurzaam is een leren bankstel ook praktisch. Het is minder gevoelig voor vuil dan bankstellen met stof bekleed en tevens eenvoudiger te reinigen en te onderhouden. Daarom is de leren bank echt voor iedereen geschikt, ook voor het gezin met kleine kinderen. Een ander groot voordeel is dat de bank zich makkelijk af laat stoffen en dientengevolge geen zogenaamd ‘stofnest’ wordt zoals banken met textiel bekleding.

Omdat er ook vele diverse kleuren beschikbaar zijn, in allerlei tinten en tevens egaal maar ook met afwisseling in licht en donker. Een leren bank kan glad zijn, maar ook met patronen, zoals met knopen die zorgen voor een patroon, of met extra naden, vlakken etc. Jouw wensen en behoeften zijn uniek, net als je interieur. Daarom is het zo belangrijk om voor de juiste bank en het juiste merk te kiezen. Bij het kiezen van het merk gaat het niet alleen om de grootte, de kleur en de vormen van de bank, maar tevens om de duurzaamheid, zodat je niet al na een paar jaar weer voor een andere moet gaan kijken.

Het aantal merken is net zo divers als de uitvoeringen en de leersoorten van banken. Lukraak gaan zoeken kan uiteraard, maar een beetje omlijning van wensen en een idee over grootte en kleur kan je al op weg helpen naar het juiste merk.

Merken zijn verschillend, leersoorten eveneens, uitvoeringen van banken zijn ook verschillend en merken uiteraard ook. Een merk zegt niet altijd iets over de prijs, kwaliteit en soort. Het ene merk zal je nu eenmaal meer aanspreken dan het andere. Een leren bank van een Italiaans merk is sowieso anders dan bijvoorbeeld een Scandinavische ontwerper.

De prijs zegt uiteraard wel wat, net als het merk en de leersoort, maar niet alles. Het gaat om het geheel, daarom is het belangrijk om je te verdiepen in de diverse merken en je anders gaat kijken als het gaat om de juiste kwaliteit van je aan te schaffen leren bank.

Een ander groot merk in de meubelwereld is Bay Leather Republic. Zij is een onderdeel van Steinhoff International, een van de grootste meubel fabrikanten ter wereld.

Nederlandse en buitenlandse merken

Laten we beginnen met een Nederlands merk. Het Anker, dat is een merk voor lederen bankstellen. Dit merk pakt flink uit met een grote diverseiteit aan formaten, kleuren en zelfs extra zaken zoals een uitklapbaar voeteneind, rugleuningen die lager gezet kunnen worden voor nog meer comfort. Bovendien heeft deze diverse ledersoorten in huis, zoals Congo, Afrika, Apache en Coral, zodat je de keuze hebt tussen wat fijner en ruwer leer.

Wie van alles houdt wat Zuid-Europees is, kan terecht bij het merk Nicoletti. Warme kleuren, prachtige uitvoeringen, meestal niet egaal maar met kleurverschillen, hetgeen de bank een levendigheid geeft waardoor deze echt een blikvanger wordt. Dit merkt heeft ook een hele keur aan uitvoeringen van de banken en kleurtinten.

Dan is er nog een ander Hollands merk: Eijerkamp. Deze zorgt voor mooie banken, in diverse stijlen, maar meestal gewoon recht en weinig kans op variatie. Het is maar waarnaar je opzoek bent!

Uitvoeringen

Omdat de uitvoering niet minder belangrijk is, kies dan behalve voor een goed merk ook voor het merk dat de door jou gewenste uitvoering. Bij veel zaken is dat mogelijk, als het gaat om een bank voor senioren (extra hoog), een extra diepe zit indien gewenst, een bank met een ‘chaise longue’ eraan vast, slaapbanken, banken met een massief onderstel die meer dominant in de kamer staan, of op poten, hetgeen een ruimtelijk effect geeft. Hoofdsteunen, al dan niet wegklapbaar behoren ook tot de mogelijkheden.

Merken als Leolux, Arco en Montis hebben eveneens goede leren banken, maar wel in de moderne stijl, dus niet voor hen die iets klassiekers zoeken.

Goedkopere merken zijn er uiteraard ook, Ikea, Leen Bakker, Wehkamp, Seats en Sofa’s, of Kwantum. DFS verkoopt leren banken die de middenklasse vertegenwoorddigen.

De kwaliteit hangt af van het soort leer, de kwaliteit van de bank en of en in hoeverre er onderhoud gedaan kan worden.

De plaats waar de bank komt te staan is uiteraard ook mede bepalend voor het merk. Een wachtkamer in een advocaten kantoor is anders dan in een gezin met kleine kinderen, een horeca gelegenheid is weer anders dan een mooie villa van een ouder echtpaar. Daarom, merk, prijs, stijl en kwaliteit zijn nauw met elkaar verbonden.

Welk merk je ook kiest, vergeet nooit om naar het onderhoud te vragen! Vraag vooraf waarmee het leer is behandeld en vraag naar de juiste producten om dit voor te zetten, zoals olie, wax of een spray.

Soorten leer

Omdat dit er ook legio zijn, zorg ervoor dat je de gewenste leersoort kiest. Glad en dun, dik en wat ruwer en alles wat ertussen zit. Ook hierbij kunnen we adviseren zodat het een bank wordt die in alle opzichten past. Zelfs als je geen leer wilt, kun je toch een bank aanschaffen met een lederen look, ofwel het kunstleer. Dezelfde eigenschappen als leer, gaat weliswaar minder lang mee, maar is anderzijds weer voordeliger. Daarom, wikken en wegen over de leren bank, ook als het over de merken gaat!

Het juiste merk leren bank bepalen voor uw huis

Wat voor merk leren bank past het beste in uw huis? Een leren bank is niet zomaar een stuk meubilair. Het is een toevluchtsoord om te ontsnappen, om je geest te ontspannen en te dromen. Als je een nieuwe bank wilt, kan je er 1 online kopen of naar een winkel gaan om daar rond te kijken.

Elke leren bank die wij aanbevelen op deze website is gemaakt van hoogwaardig leer. Volnerfleer, oftewel anilineleer, benadrukt de natuurlijke kenmerken van de huid, terwijl plantaardig gelooid leer een meer uniforme en kindvriendelijke afwerking heeft. Beide soorten leer zijn comfortabel en mooi. Net zoals mensen worden leren banken ook ouder. Zij gaan er door de jaren vaak nog beter uitzien.

De nuances van leer en de toepassing ervan op meubels is belangrijk. Banken zijn daarom vakkundig afgestemd op de huid van mensen om de ultieme combinatie van stijl en comfort aan te bieden.

De medewerkers in een meubel winkel kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuze voor een bank. Ze hebben vaak een assortiment van moderne lederen sofa’s en daarnaast talloze klassieke banken evenals een breed scala aan meer specifieke banken (bijv. de Ottoman).

Als het gaat om het maken van nieuwe ontwerpen en merken van leren banken, bestuderen fabrikanten niet alleen meubels. Ze bestuderen mensen. Hoe ze zitten, hoe ze eruit zien, hoe je erin kunt lezen, of jij je er lekker in kunt uitstrekken, hoe ze knuffelen en hoe je erin kunt neerploffen. Dit bestuderen ze omdat ze zich bewust zijn dat je dit alles en meer op jouw bank moet kunnen doen.

Dus als jouw huidige bank een beetje klonterig is, een beetje afgedaan, of gewoon zijn leeftijd laat zien dan is dit hét moment om een nieuwe bank aan te schaffen. Ga zitten en maak jezelf comfortabel bij een winkel en voel welke bank en wat voor type merk bij jou en jouw huis past.

Leder en comfort gaan hand in hand, maar dat iedere koper is uniek. Daarom bieden winkels vaak een variatie van leersoorten en zitmogelijkheden aan om aan uw behoeften te voldoen. Daarom bieden ze vaak meerdere merken aan.

Wat er in de bank zit is ook belangrijk. Vraag daarom aan medewerkers om te laten zien wat aan de binnenkant zit van de banken. Het is belangrijk om te weten wat u in huis haalt.

Veel plezier en inspiratie gewenst met het uitzoeken van uw nieuwe bank.