i-Sofa Harpo: Grijze hoekbank

i-Sofa Harpo: Grijze hoekbank

door MijnLerenBankstel, laatst gewijzigd op 2020-05-19

Zo’n hoekbank heb je nog nooit gezien. Alles klopt aan dit geheel, zowel aan de buiten- als aan de binnenkant. De Harpo is een bijzonder stijlvolle hoekbank die comfortabel oogt en het ook is.

Belang van een bank

Een bank is het centrum van de woonkamer of elk ander interieur waarin deze wordt geplaatst. Het bepaalt grotendeels de stijl van het interieur, maar is ook de beste plaats om te zitten. De bank is waar je onderuitgezakt een boek leest of naar de televisie kijkt, een plek voor ontmoeting met gezinsleden, partner of vrienden. Juist de bank is het rustpunt van het dagelijks leven, daarom moet deze in alle opzichten zo perfect mogelijk zijn. De Harpo nader deze perfectie, of is zelfs perfect!

De hoek, aan de linkerkant, loopt uit op een ruime chaise longue. Het leer in de donkergrijze kleur geeft het bankstel een stijl van klasse en allure. De korte, dikke houten poten zorgen ervoor dat de bank niet heel massief of log overkomt, geven een beetje extra charme. De hoekbank Harpo heeft maar liefst 5 zitplaatsen, daarom is deze echt een gezinsbank. De hoekvorm zorgt voor een huiselijke sfeer en omdat je op deze wijze prima kunt communiceren met anderen, is deze in alle opzichten ontspannen.

Stijl en combineren.

Zelden vind je een bank die met zoveel kleuren en stijlen gecombineerd kan worden. Dit komt vanwege het leer, de kleur, de poten, maar uiteraard ook het model. De stijl past in menig interieur, modern of klassiek, romantisch of industrieel, zelfs een interieur met een landelijke stijl is mogelijk. De materialen zijn immers natuurlijk, de uitvoering van de bank tijdloos.

Het donkergrijze leer is perfect, niet te donker zoals zwart, niet te licht zoals wit of beige, precies goed. Daarom kan deze met vrijwel alle tinten gecombineerd worden. Is je interieur vooral licht? Dan kan de Harpo er prima in, maar ook als je interieur juist donker is. Bovendien kun je de bank zelf ook opfleuren indien je wenst, met gekleurde kussens en/of dito plaid.

Comfort

Dankzij de chaise longue, de relatief hoge rugleuning en de kussens die gevuld zijn met het beste materiaal, kun je heerlijk ontspannen, letterlijk van top tot teen! Als je eenmaal op deze bank zit, luiert of ligt, dan wil je nooit meer anders. De zit- en rugkussens zijn namelijk gevuld met het veerkrachtige koudschuim. Als een bank te zacht of te hard is, is het uiteindelijk niet comfortabel, vooral op lange termijn.

Vaak wordt polyether gebruikt, maar koudschuim heeft een veel langere levensduur. Polyether voelt eerst hard aan en wordt na gebruik steeds zachter. Bij koudschuim is de veerkracht goed en deze blijft ook goed. Dankzij de onregelmatige celstructuur wordt de lucht in de kussens goed verdeeld, net als het gewicht. De cellen zijn ook veerkrachtiger dan elk andere materiaal en nogmaals, het is duurzamer. De Harpo is ook comfortabel omdat het zitgedeelte voor elke plek een onafhankelijk zit- en rugkussen heeft.

Afmetingen

Deze ruime bank neemt plaats in, maar biedt tegelijkertijd ook veel ruimte. De breedte van zowel het zitgedeelte als de chaise longue is 225 cm. Het is leuk om een hoekbank te hebben met de beide zijden even breed. De hoogte is 80 cm en de totale diepte is ongeveer 90 cm. De werkelijke zitdiepte is ook riant, namelijk 62 cm, de zithoogte is 42 cm, iets lager dan de gemiddelde bank. Allemaal meer dan genoeg om heerlijk te kunnen zitten met wel 5 personen. Op de chaise longue kun je loungen, maar uiteraard ook helemaal liggen.

Stabiliteit

Het massief houten onderstel en de massieve, korte en brede poten, eveneens van hout, maken de Harpo hoekbank tot een ijzersterke combinatie. Deze bank kan gemakkelijk het gewicht dragen van het aantal zitplaatsen en nog meer dan dat. De poten zorgen ervoor dat de bank in evenwicht blijft, in alle opzichten.

Het leer

Het leder, daarvoor is bij i-Sofa alle aandacht voor. Doordat het leer een combinatie van kunst- en echt leer is, heeft het van allebei het beste. Het leer is glad, heeft een zijdeglans dankzij de juiste afwerking. Bovendien is reinigen met een vochtige doek alles wat deze leersoort nodig heeft.

Slaapfunctie

De Harpo is nog veelzijdiger dan je denkt. Slapen is namelijk een prima mogelijkheid, zeker op de chaise longue. Beide zijden zijn lang genoeg om op te liggen, maar de chaise longue heeft uiteraard geen zitplaatsonderscheidingen, dat maakt het liggen extra comfortabel. Knikker de rugkussens eraf voor een nachtje en je hebt een ligbreedte die vrijwel net zo ruim is als van een eenpersoonsbed.

Bezorging

Deze is gratis en eventueel het ruilen of retourneren binnen 14 dagen ook. De bank is gemonteerd, maar de elementen moeten wel aan elkaar worden geklikt, maar dit zal niet veel tijd of moeite kosten. Dan kun je plaats nemen op de Harpo en zorgeloos genieten van alles wat deze bank te bieden heeft. Gun je interieur het beste en voor jezelf de meest comfortabele zitplaats, ga voor de Harpo!

Foto's

Deel dit:

Beoordeling en specificaties

Design:
★★★★★
Stabiliteit:
★★★★★
Kwaliteit hout:
★★★★★
Ruimte:
★★★★
Materiaal:
★★★★★
Levering thuis:
Onderhoud
★★★★
Online kopen:
87
Bekijk op Bol.com
Afmetingen bxhxd225x80x300 cm
Zitdiepte62 cm
Zithoogte42 cm
MateriaalLeer
Materiaal onderstelHout
Materiaal vullingKoudschuim
Materiaal pootjeHout
ZitcomfortNormaal