10 schoonmaaktips voor uw leren bank

Mijn beste tips voor leeronderhoud: schoonmaakadvies voor uw leren bank die lang meegaat. Duurzaam reinigen met zorg!
Auteur

Lucas van Dijk

Publicatiedatum

20 november 2023

Hieronder vindt u 10 goede tips om uw leren banken schoon te houden. Een van de beste manieren om je huis te versieren is met lederen meubels, maar je moet ze wel schoon houden als je wilt dat ze lang meegaan. Dat betekent regelmatig onderhoud plegen met de daarvoor geschikte reinigingsproducten.

Prijzen

Schimmel verwijderen

Als u specifiek op zoek bent naar schoonmaakmiddelen om schimmel te verwijderen, dan raden wij u aan om naar deze schoonmaakmiddelen op Bol.com te kijken.

Daarnaast is azijn een goed middel om schimmel van leren banken te verwijderen. Het is een mild desinfectiemiddel en helpt bij het doden van schimmels. Gebruik zo weinig mogelijk vloeistof en veeg snel schoon met dit middel.

Grondig afstoffen

Verwijder het grotere vuil met een stofzuiger en gebruik vervolgens een zachte, schone doek om grondig het oppervlak af te vegen. Vergeet niet om ook tussen de kussens en zittingen van de bank stof te zuigen. Zorg ervoor dat u het leder oppervlak niet beschadigt met de plastic opzetstukken van de stofzuiger.

Reinig alleen vlekken

Het is belangrijk bij het reinigen van uw leder banken de ‘minder-is-meer’ regel te volgen. Als er slechts een paar vuile vlekken zijn die moeten worden behandeld, concentreert u zich dan alleen op die vlekken en laat de rest van de bank zoveel mogelijk met rust. Voor relatief schone plekken op het leer kunt u zich beperken tot het reinigen met een vochtige (niet natte) schone doek. Het reinigen van stoffen banken heeft een andere aanpak nodig. Deze tips zijn alleen voor banken van leer zoals de RRR.

Fyn wise hoekbank u vorm met chaise longue links bonded leather zwart 92000000840551530

Licht vervuilde gebieden

Gebruik een vochtige doek met een beetje zeep om licht vervuilde gebieden af ​​te vegen. Dit is met name bedoeld voor de grotere vlaktes van de bank met lichte vervuiling die niet alleen vervelend maar ook duur zijn om te reinigen met een professionele bank reiniger. Kies voor een volledig natuurlijke en milde zeep zonder agressieve chemische stoffen. Deze kunnen namelijk het leder oppervlak uitdrogen.

Voor betere resultaten kunt u vooraf een vlekken test doen op een gedeelte van de bank dat niet zichtbaar is. Te hard wrijven zou het vuil dieper in het oppervlak kunnen duwen in plaats van het te reinigen, dus vermijd te hard wrijven.

Zeer bevuilde gebieden

Houd er rekening mee dat het gebruik van reinigingsproducten die niet speciaal zijn gemaakt voor lederen oppervlaktes de natuurlijke oliën van het leer kunnen verwijderen. Dit zorgt ervoor dat het na verloop van tijd uitdroogt en vatbaar is voor scheuren. Zoek daarom naar een goede zadelzeep of een speciale lederen bank reiniger die geen oplosmiddelen of petroleumproducten bevat

Op was gebaseerde reinigingsmiddelen zijn veel beter dan op olie gebaseerde reinigingsmiddelen omdat ze helpen bij het reinigen en conditioneren van het leder oppervlak in plaats de oliën uit de leer te trekken en de bank uit te drogen. Was is er om te zorgen dat het leer door de natuurlijke poriën “ademt”. Leer is een natuurlijk materiaal. Elk soort ervan kan een andere manier van verschoning nodig kan hebben. U moet dus verschillende reinigers proberen voordat u de beste vindt voor uw specifieke leren bank.

Aanbrenging van schoonmaakmiddel

Gebruik een licht vochtig doek om het reinigingsproduct op een leren oppervlak in cirkelvormige bewegingen met gemiddelde druk aan te brengen. Het gebruik van een vochtige doek laat zeer waarschijnlijk vlekken achter op het leder oppervlak, dus vermijd dit.

Begin met het aanbrengen van het reinigingsproduct op de minst vuile plekken en ga dan door naar de meer bevuilde plekken. Dit zorgt ervoor dat het vuil zich niet verder over de oppervlakte van de bank verspreidt.

Het beste is om bij elke vlek een schoon deel van de doek te gebruiken en steeds weer nieuw reinigingsmiddel erop te doen totdat je klaar bent met alle delen van de bank die gereinigd moeten worden.

Overtollig schoonmaakmiddel afspoelen.

Veeg elke kussen schoon met een schone, vochtige doek. Spoel de gebruikte doek af met schoon water voordat u doorgaat naar andere kussens van de bank. Gebruik geen leerreiniger tijdens het afnemen van de kussens. Dit omdat u juist het overtollige reinigingsmiddel wilt afvegen. Alleen water gebruiken dus.

Drogen van leren bank

Dep met een droge doek op bank en zorg voor goede ventilatie zodat de bank zo snel mogelijk is opgedroogd.

Conditionering van de bank

Wanneer de bank volledig is opgedroogd breng dan een lichte laag leer conserveermiddel of leer conditioner aan op het gehele oppervlak van de bank. Doe dit wederom met een natuurlijk middel (bijv. op wax gebaseerd) voor het beste resultaat. Polijst daarna het gehele oppervlak van de bank met een schone doek om een ​​glanzend oppervlak te krijgen.

Onderhoud op lange termijn

Als u uw bank goed wilt onderhouden, reinig het dan minstens één keer per jaar. De bank kan dan voor lange tijd mee en blijft mooi en schoon.